2Brothers pisze:
Dla ułatwienia dodam, że do pubu trafisz idąc od centrum w dół , ulicą Daszyńskiego w stronę pieszego przejścia granicznego( tego przez mostek). Będzie siłą rzeczy po prawej stronie, gdyż po lewej jest Nysa Łużycka
O ludzie !!!! tam jest przecież night –club

a nie pub !!!!!! ]nie dziwi więc taka popularność
A na poważnie to pewnie chodzi o ten lokal przed night –clubem. Zdarzyło mi się tam pare razy piwo wypić , ale tylko dlatego że było „po drodze” i szybko. Lokal w niczym nie przypominał pubu. Ostatnio natrafiłem w necie na jego
opinię , brzmi niezachęcająco.:
Cytuj:
Jeśli chcesz dostać w zęby, zostać zwyzywanym przez pijanych małolatów zaprzyjaźnionych z obsługą lub spędzić miło czas wśród prostytutek oraz ich opiekunów z pobliskiego domu publicznego- serdecznie zapraszamy:-)Byliśmy, wstąpiliśmy i zapamiętamy- duże NIE dla knajpy
Z forum dowiedziałem się o zmianie gospodarza i mam nadzieje, że ten komentarz nt. Besta jest już „nieżywy”.
Przeszukując zgorzeleckie portale internetowe w dziale gastronomia można się dowiedzieć, że pub-ów ci u nas dostatek np.: Emos, Steff, Zagłoba, Zorbas, Wodnik, a nawet Tawerna Naoussa. Jest tez kuriozum o nazwie kawiarnia-pub„Cichy kącik”. „Naleśniki Świata „ to też pewnie pub,a czego nie ? Widać każdy ma swoje wyobrażenie pojęcia „pub” i „prawdziwy” . Według mojego najbliższy taki znajduje się
po drugiej stronie Nysy .
2Brothers pisze:
Jak wynika z większości postów pewnej grupy forumowiczów wypowiadających się na tym temacie, jest to w tej chwili jedyny prawdziwy pub w Zgorzelcu.... i prawdopodobnie tak zostanie, choćby otworzyło sie jeszcze kolejnych 20
a co do tego to nie mam wątpliwości, czytałem wszystkie wypowiedzi i nie zamierzam polemizować.

Tylko jedna uwaga. Gdyby nie wnikliwe czytanie forum to skąd miałbym wiedzieć, że tam jest teraz jakiś nowy pub ?? Nad wejściem oprócz reklamy piwa nie ma zdaje się żadnej nazwy ? Czy to jest pub dla wtajemniczonych albo domyślnych ?
Z niecierpliwością czekam

na otwarcie pub-u w Zgorzelcu i wtedy sie okaże czy to pierwszy, prawdziwy czy też kolejny w sieci pubów zgorzeleckich

, licze na to pierwsze.