jacobbs pisze:
Ku czci cezara of course? Śmiem twierdzić, że gdyby nie druga wojna światowa i postać niejakiego Adolfa, salut rzymski nie byłby dziś tak popularny wśród środowisk nacjonalistycznych.
Udowodnij swe twierdzenie gdyż jest idiotyczne... środowiska konserwatywne, narodowe a nawet harcerskie używały salutu i był popularniejszy niż po wojnie.
Salut nie jest wykonywany ku czci Cezara
odsyłam do postanowień sądu w sprawie salutu
Ad. Wlepki
pierwsze dwie nic nie mają wspólnego z żydami lub murzynami... mam rozumieć, że wszyscy "czarni" to rasiści ?
Trzecią sam wskazałem - proszę czytać...
Czwartą również lecz nie rozumiesz kontekstu tak w trzeciej jak i w czwartej
Reszta podonie nie ma tam nic co można byłoby podciągnąć pod rasizm w politologicznym tego słowa znaczeniu. Mówienie o białej sile nie jest rasizmem.
jacobbs pisze:
Swoją drogą mam pytanie. Jak tacy Wielcy Polacy Katoliccy dogadaliście się z neopogańskim NS Zadruga?
żaden normalny człowiek z Zadrugą się nie zadaje
jacobbs pisze:
To w ramach tego, jakoby rasistami nie jesteście.
Co ma NOP i Zadruga do ONR to po pierwsze, po drugie mówienie STOP imigrantom nie jest rasizmem.
jacobbs pisze:
0:48
stwierdzenie prawdziwe : demo-liberalne media
jacobbs pisze:
1:56
również stwierdzenie prawdziwe - najbliżsi nam są słowianie. Co ty masz z polskiego ?
jacobbs pisze:
No chyba, że to przypadkiem, rozumiem, do kościoła szliście i akurat stali koledzy ubiorem i fryzurą podobni, to sobie pomyśleliście "A wtopimy się w tłum i postoimy chwilę, nikt nie zauważy, pogadamy o tym jak często golimy głowy i czy buty pastujemy". Zupełny zbieg okoliczności, no zdarza się, w porządku. A swastyki na flagach? Buddyści też tam z wami byli?
Nadal nie wiem co symbole Zadrugi mają wspólnego z ONR ? Albo nie wiesz co piszesz albo coś nie tak z myśleniem...
krytyczny pisze:
Pewne symbole są odczytywane przez kontekst w jakim były używane.
mhm coś to twoje twierdzenie niebyt jest prawdziwe w stosunku do salutu, gdyż ażeby twierdzić, że jest to gest hitlerowski trzeba być głupcem przez wielkie G. Są to gesty kompletnie inaczej wykonywane to po pierwsze
krytyczny pisze:
Salutu używano i ciągle się używa, jednak nie ma chyba osoby której nie kojarzyła by się hitleryzmem...
Znam mnóstwo osób którym nie kojarzy się to z hitleryzmem - mają po prostu jakąś wiedzę w temacie. Chyba nie powiesz, że kawa i kava to to samo bo ci się z czymś urojonym kojarzy ?
krytyczny pisze:
Więc Twoje tłumaczenia o "salucie rzymskim" jest po prostu słabe...
odsyłam do pochodzenia, historii i sposobu wykonywania salutu. Nawet układ rąk się różni