Dzisiaj jest 10 maja 2025, 10:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Jakie jest wsze zdanie na ten temat? Czy warto z naszych pieniędzy tzn.podatników utrzymywać ekipę tam pracującą i czy jest to przyjazny osrodek dla młodzieży? Ja osobiście odnoszę wrażenie że jest to taki sztuczny twór,hermetyczny i bardzo słabo pulsuje w nim życie.Ostatnio jak tam weszłam to poczułam się jak w muzeum,cicho sza,jakoś tak martwo,w sekretariacie ekipa w podeszłym wieku i sama nie wiem czy się czepiam czy może rzeczywiście tak tam jest? No,na pewno nie jest zachęcajaco.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Miejski Dom Kultury jest potrzebny. Mówię o instytucji i zadaniach, które ta instytucja powinna realizować. Czy je realizuje? Moim zdaniem w wysoce niezadowalający sposób. Czytając statut http://www.bip.zgorzelec.iap.pl/1991,22 ... rt153.html można się zorientować czym MDK powinien być. Czytając plan imprez np. na wrzesień http://www.mdk.zgorzelec.com/kalendarium.htm zorientować się można czym jest w istocie. Naliczyłem 2 imprezy na cały miesiąc organizowane przez MDK. Cała reszta to imprezy i uroczystości z zewnątrz. Dlaczego je wpisano we własny plan działalności? Brak pieniędzy czy pomysłów? A może i jedno i drugie?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A jak funkcjonuje Kultura w krajach, gdzie nie ma Domów Kultury, czy ktoś wie, ktos widział, ktoś może coś by powiedział, czy to w ogóle możliwe :?: :shock:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Pamiêtajcie, ¿e Dom Kultury to nie tylko imprezy, festyny itp. To tak¿e wszelkie ko³a i kó³ka: kilka tanecznych, plastyczne, teatr dzieci. To te¿ dzia³a. Nie widaæ tego a¿ tak wyra¼nie i mo¿e to jest k³opot, ¿e pewnych rzeczy nie umiej± sprzedaæ?
Mnie zastanawia sam ja¶nie dyrektor. Ten pan pracuje w MDK, w szkole, jest radnym i udziela siê politycznie w niejakiej PO. Pytanie: co robi do pupki? Bo nie wierzê, ¿e we wszystkim jest super bohaterem. Mo¿e jego by tak zweryfikowaæ pod wzglêdem przydatno¶ci?

Tytuł: MDK
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Bry :D

Uważam, że sam Miejski Dom Kultury sam w sobie jest potrzebny, ponieważ chcąc nie chcąc te niektóre dzieciaki chodzą na przeróżne kółka itd o których wspomniał Myrmidon.

Mnie tylko przeraża wygląd od zewnątrz MDK,jest już obskurny i brudny-nie dałoby rady wyremontować go troszeczku :?:

Pozdrawiam :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
Mnie zastanawia sam jaśnie dyrektor. Ten pan pracuje w MDK, w szkole, jest radnym i udziela się politycznie w niejakiej PO. Pytanie: co robi do pupki? Bo nie wierzę, że we wszystkim jest super bohaterem. Może jego by tak zweryfikować pod względem przydatności?

tak, tak zlustrujcie prof Baranowskiego a dajcie spokój prof Sliwińskiemu, tak, tak, do pupki :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Ciekawe jako¶ sie tu s³owo zmieni³o :). Mia³o byæ do p u p k i a nie do pupki.
A ja nie rozumiem co ma Sliwiñski do Baranowskiego? I czy kiedykolwiek napise³am zostawcie ¦liwiñskiego? Bo z tego co pamiêtam, to nie.
Czy Pan moze z PO?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie, ja jestem z TV :lol:
pupka jest słowem niecenzuralnym i dziwię się jak się to przemyca panie Adminie :?: A co profesorów to i jeden i drugi mi lotto :D
acha, juz wiem: program sam zmienia D U P Ę na pupkę, sprytnie, Admin może sobie przez ten czas spokojnie wypić piwko, lub dwa :D

Tytuł:
obserwator
obserwator

moim zdaniem z tym budynkiem to tak jakby zabrać syrence w warszawie miecz a co gorsze zasłonić jej biust...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Pisząc o Domu Kultury powinniśmy uzywać jak najbardziej kulturalnego języka :lol: . Niech Admin śpi spokojnie.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

A swoją drogą, budynek, w którym się mieści MDK nie jest, moim zdaniem, odpowiedni do tego typu działalności. Sala widowiskowa, czy sala kinowa zaadoptowane z sal wystawowych, pracownie w kanciapach w piwnicy czy gdzieś na poddaszu. To rzecz jasna nie jest usprawiedliwianie marazmu w MDK, ale tam, skąd pochodzę MDK był budowany specjalnie pod ten typ działalności i zrobienie tam dobrego koncertu, czy przedstawienia nie wymagało ekwilibrystyki technicznej takiej jak widać w Zgorzelcu.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Manipulacja :!:
Sformułowanie:
Cytuj:
szanowny i wszechmocny admin
nie jest moje, pisałem tego posta całkiem niedawno i brzmiało to z pewnością inaczej :evil:
i skąd przy cytowaniu to powielanie x2 :?: :?: , nie wystarczy: jeden raz (szanowny i wszechmocny), tu program sam zmienia podobnie jak z D.. :!:

Ostatnio zmieniony 28 wrz 2005, 12:03 przez paździoch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ja tez nie pisałem o szanownym itd gościu na A. To jakaś skryptowa manipulacja na którą się nie zgadzam podobniejak na zapienianie słów typu pupka. No bez przesady!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

No może jest to taka swoista forma humoru prezentowana przez Administratora forum, a my nie mamy podobnego jemu poczucia humoru :?: :lol:
Porównajmy:
mój post w prawdziwej postaci brzmiał:
Cytuj:
A co profesorów to i jeden i drugi mi lotto :D
acha, juz wiem: program sam zmienia D U P Ę na pupkę, sprytnie, Adnim może sobie przez ten czas spokojnie wypić piwko, lub dwa :D

a w wydaniu forum:
Cytuj:
A co profesorów to i jeden i drugi mi lotto
acha, juz wiem: program sam zmienia D U P Ę na pupkę, sprytnie, szanowny i wszechmocny admin może sobie przez ten czas spokojnie wypić piwko, lub dwa

jest różnica :?:
w piewszym cytacie celowo zniekształciłem Adnima, bo przy Adminie momentalnie robił się szanowny i wszechmocny :lol: :lol:
My Cię Administratorze wszyscy ( :?: ) szanujemy, czy podobnie jest z Twoją wszechmocą, to już inna sprawa :lol: ,ale, na miłość boską: NIE RÓB JAJ :!: czy Ci tego szacunku i wszechmocy tak bardzo brakuje, że musisz w ten sposób je sobie rekompensować :?: Forumowicze zaraz zaczną się doszukiwać innych manipulacji, bo wiesz jak to jest...
Teraz jeszcze mi się przypomniał facet z reklamowego spotu tv, który reklamował piwo bezalkoholowe, to tego samego typu humor, ale zajrzyjmy co jest pod spodem :?:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

W sprawie Domu Kultury...po co on liczą się igrzyska typu "Dni Zgorzelca", "Festiwal Muzyki Greckiej" i inne które można okrzyknąć "sukcesem"

a co podmian mógłby a.d.min "Censor Words" skrócić do niezbędnego minimum...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.