Dzisiaj jest 13 maja 2025, 16:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Polecam naszej policji czy też straży miejskiej częściej patrolować ulicę Broniewskiego i inne podobne do niej tzn. takie, które stanowią długa prostą, nie posiadaja progów zwalniających i co najważniejsze nie ma na nich dziur. Zadanie wydaje się proste bo takich ulic w Zgorzelcu nie ma wiele. W trakcie patroli może nadarzyć się niepowtarzalna okazja sprawdzenia górnego zakresu pomiarowego radarów posiadanych przez naszych funkcjonariuszy.
Wczoraj ok. 18:30 na ulicy Broniewskiego byłem przypadkowym świadkiem bicia rekordu prędkości w terenie zabudowanym przez dwóch kretynów na motorach. Wyścig odbywał się na całej szerokości ulicy, a prędkość jaką osiągnęli szacuje spokojnie na min.130 km/h , zresztą sam nie wiem ile to mogło być, bo było tylko słychać ryk silników, a obraz za bardzo mi smużył. ;)
p.s posiadaczom w/w opisanych motorków proponuję ubrać specjalne kaftany ( do wypożyczenia w pobliskim szpitalu, tam będą wiedziec o jakie chodzi) i powtórzyć wyczyn, a najlepiej tak juz w nich pozostać.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Taaa...to zapraszam Cię kolego na ul. Słoneczną...to zobaczysz jak tych dwóch parszywców wali nową obwodnica pod 200 km/h...do ronda i powrót...i tak 30 razy dziennie

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Sam jezdzilem wiele lat na motocyklach i wiem, ze statystyki sa nieublagalne i historie takie koncza sie czesciej zle niz dobrze. Obym sie mylil.
W kazdym badz razie kilku baranow pracuje na krzywdzaca dla reszty motocyklistow opinie. Stad pozniej pojawiaja sie dretwe gadki o dawcach organow itp. Mysle, ze nasza policja nie pomoze w tym przypadku zbyt wiele. W kazdym kraju na swiecie motocyklisci sportowych maszyn to zmora drogowek:)
Nie odbiegamy przynajmniej w tej dziedzinie od innych, cywilizowanych krajow.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Jakieś rekordy samochodem tez bierzecie pod uwagę?
Właśnie odebrałem Cayenne, 446 kW :)
Yello testował i stwierdził , że sprzedaje skodę :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ernesto pisze:
Właśnie odebrałem Cayenne, 446 kW

Pozazdrościłeś Jasiowi.... ]:->

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Cytuj:
Yello testował i stwierdził , że sprzedaje skodę

buhahah i bedzie na piechotkę chodził???? Czy bił rekordy prędkości rowerem :D :D :D :D :D :D :D :D

Tych samych dwóch parszywców na Przedmieściu Nyskim dziś także szalało. Grasują po całym mieście. Powinni napisać sobie na plecach: "oddam organy w dobre ręce" - chętni się znajdą.

Głupota ludzka nie zna granic.

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2009, 22:15 przez DarkChocolate, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Czekać tylko aż któryś sie wprasuje w jakieś auto, jak P. na Kosciuszki jakiś czas temu.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

matrix pisze:
a prędkość jaką osiągnęli szacuje spokojnie na min.130 km/h

To ich minimum to ja swoją wiekową 105-tką osiągam po ponad minucie... :roll: ;)

Ernesto pisze:
Yello testował i stwierdził , że sprzedaje skodę

Bezwzględnie ;)

Wg mnie tak jak jedna jaskółka wiosny nie czyni tak i jeden incydent nie spowoduje kontroli drogówki. Tym bardziej , że oni w ogóle nie kontrolują tam gdzie jest potrzeba tylko tam gdzie można szybko zarobić - jakkolwiek to rozumieć ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Mysle, ze nasza policja nie pomoze w tym przypadku zbyt wiele. W kazdym kraju na swiecie motocyklisci sportowych maszyn to zmora drogowek:)

Jeżeli chodzi o zjawisko drogowe, szczególnie na autostradach to się zgadza, ale to co się dzieje od paru dni dotyczy ulic małego miasta, przez które przechodzą ludzie i z tym dwoma pustakami policja powinna sobie poradzić, a już ustalić personalia to pesteczka. Te złomy kupione pewnie gdzieś na szrocie za jakieś pare ojro mają rejestracje DZG, tyle zdążyłem wczoraj zobaczyć gdy musieli zwolnilć do 100-tki na Kościuszki 8)
DarkChocolate pisze:
Tych samych dwóch parszywców na Przedmieściu Nyskim dziś także szalało. Grasują po całym mieście.

Na Broniewskiego pustaki też zrobili powtórkę i to o tej samej porze co dzień wcześniej.
xionc pisze:
Czekać tylko aż któryś sie wprasuje w jakieś auto

Niekoniecznie w auto, ale w jakiś kontener na śmieci jak najbardziej ;)
YELLO_35 pisze:
oni w ogóle nie kontrolują tam gdzie jest potrzeba tylko tam gdzie można szybko zarobić

Nietrudno zauważyć dużą aktywność policji na wyłapywaniu smakoszy browara podczas degustacji na ławce, murku lub pod sklepem. Przyłapanie przestępcy na gorącym uczynku w pozycji „na hejnalistę” ;) kosztuje ponoć nawet 100 zł, a że wiosnę mamy piekną i lato sie zbliża więc „wadza” zainwestuje w długopisy i ściągnie trochę keszu.
A pustaki dalej śmigają

Ostatnio zmieniony 08 kwie 2009, 9:21 przez matrix, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

jaro28 pisze:
Ernesto pisze:
Właśnie odebrałem Cayenne, 446 kW

Pozazdrościłeś Jasiowi.... ]:->

Jareczku nie fisiuj .

Ostatnio zmieniony 08 kwie 2009, 18:30 przez Ernesto, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł: