Dzisiaj jest 09 cze 2025, 4:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

A propos wypowiedzi Szwagra. Na pewno włożyłeś kawał roboty intelektualnej w imprezę. Kosztowało cię to również wiele emocji. Pewnie wiesz, że impreza to współpraca, a Ty, jako jej pomysłodawca, mogłeś wszystkie szczegóły z firmami wcześniej podogrywać .
Twoja wypowiedź na forum dla mnie zabrzmiała dziecinnie. Nie musisz być narcyzem oczekującym na same pochwały.
Rób swoje, a na następny rok zaprosisz kogoś innego do współpracy.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Mam złe doświadczenia w kwestii imprez, które odrywają się od swoich pomysłodawców (patrz Obora). Tego typu przedsięwzięcie musi mieć po prostu ducha, albo inaczej mówiąc - atmosferę. Mam nadzieję, że za rok wszystko wróci do normy, bo bez Grześka jakoś jej sobie nie wyobrażam. Ale z drugiej strony - Grzesiek! - zapomnijmy na chwilę o rzeczach małych. Bardzo się cieszę, że udało się Wam, Tobie i Kuźni, stworzyć dużą i fajną imprezę kabaretową z widokami na przyszłość.

Tytuł:
rekrut
rekrut

A ja byłam jedną z tych, którzy gratulowali Szwagrowi (p. Żakowi) dobrze poprowadzonej imprezy i powiem, że na sobotniej gali bardzo brakowało mi jego osoby wraz z jego limerykami. Pozdrawiam :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Graniczna Kuźnia Szant - zaprasza

Tytuł:
obserwator
obserwator

A Jak tam Pan Panie na szantach było ? Jak Nikoś w juuryy ?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ja się bawiłem bardzo, ale to bardzo dobrze , za parę dni na naszej festiwalowej stronie www.szanty.zgorzelec.pl ukażą się zdjęcia , ale parę wam pokażę.

Tytuł:
Dobrze że Robert jest na tym forum.
Impreza była bardzo udana, szkoda że tak mało słychać i widać o imprezach odbywających się w Kuźni na tym portalu

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Koncert gitarzysty z Chorwacji Damira "Hal-a" Halilića 02.10.2009 Kuźnia godzina 19.00 wstep 10 zł

Jeśli interesowałaby Państwa osoba chorwackiego wirtuoza gitary fingerpicking Damira "Hal-a" Halilića jako artysty którego widzielibyście na waszej scenie - to chyba dobrze trafiliśmy... :-)
Artysta nieznany kompletnie w naszym kraju ale za to jaka klasa!

Mało kto może pochwalić się koncertami z Tommym Emmanuellem, wspólnymi płytami z Johnem Jorgensenem czy Suzan Bogus - nagrywanymi nigdzie indziej tylko w samym Nashville!

Najlepszą rekomendacją będą nagrania i materiały dostępne w internecie:
www.halmusicland.com
www.udruga-hal.hr - chwilowo w przebudowie

MySpace; halmusicland.com
YouTube; Damir Hal Halilic oraz Halmusicland
i oczywiście: Google...

Proszę posłuchać np "Speak To Me" ze znakomitą wokalistką Meri Troselj czy też nagrań z kultowego w Chorwacji programu "Noćna Mora" z Żeljko Malnarem - nic dodać...

Damir jest także inicjatorem i dyrektorem artystycznym znakomitych festiwali gitarowych:
- Hal's All Star w Rijece (z serią dodatkowych koncertów w całej Chorwacji):
w zeszłym roku jednym z gości był długoletni gitarzysta Stinga; Dominic Miller oraz absolutnie najwyżej notowany mistrz bluegrassowych instrumentow szarpanych - John Jorgensen;
sami w sobie muzyczne osobistości.
A w tym roku - Stochelo Rosenberg; muzyczny spadkobierca Django Reinhardt'a...
- Kastav Blues Festival - w małym, ślicznym miasteczku nad Rijeką;
Bernie Marsden (Whitesnake, UFO, Deep Purple), "Philadelphia" Jerry Ricks - ostatni z historycznych bluesmanów czy znany z występów w Polsce Keith ...

09.10.2009 Kuźnia godzina 19.00 wstęp 10 zł
Projekt Volodia z Wrocławia.

Grupa wykonuje piosenki Włodzimierza Wysockiego w

nowym, oryginalnym, nowoczesnym brzmieniu i jest jedynym zespołem w Polsce , który w taki sposób zaaranżował utwory wielkiego barda.
Koncert grupy przypomina spektakl o wyjątkowym i niepowtarzalnym charakterze.

Koncert jazzowo - bluesowy 16.10.2009 zespołu Bluexspres godzina 19.00 wstęp 5 zł

.................................................................................
Wieczór panieński - Lata 80' 02.10.2009 Kuźnia godzina 21.00 wstep 10 zł -DJ-Czesio ....................................................................................................
Wieczór kawalerski - Lata 90' 09.10.2009 Kuźnia godzina 21.00 wstęp 10 zł DJ- Czesio
....................................................................................................................
Wieczór cygański - Lata 80' 16.10.2009 Kuźnia godzina 21.00 wstęp 10 zł -DJ- Czesio

[ Dodano: Sro Wrz 23, 2009 10:36 am ]
Bardzo polecam projekt VOLODIA z piosenkami Wysockiego !!!! Mam plik muzyczny ale jest kłopot z wklejeniem go tu .
To zapraszam na październikowe / mam nadzieję rewolucyjne / koncerty .

Ostatnio zmieniony 01 lis 2009, 13:19 przez Robert Gruszecki, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Pan panie uważaj na FG i w te pendy do rady miejskiej po kasę bo wszystko oddadza Nkosiowi

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Relacja z koncertu Magdy Piskorczyk , zaprawdę fajny koncercik dała , a perkusista na kowadle grał .

Tytuł:
pismak
pismak

smoluch pisze:
Pan panie uważaj na FG i w te pendy do rady miejskiej po kasę bo wszystko oddadza Nkosiowi

Nie Nie Nie

Oddadzom systko, co dostać powinien.
Proporcjonalnie i Kuźnia powinna dostać.
Bo jeśli okaże się, że w ciągu roku Kuźnię odwiedza porównywalna ilość osób nie tylko po to by Bahusa pozdrowić, to nie widzę problemów.
Przecież na forum niejednokrotnie ogłaszałem, że każda forma ofiarowania kultury Zgorzelcowi jest mi bliska.

Ja, w przeciwieństwie do pewnych co niektórych nie jestem powiązany ani zawodowo ani finansowo z żadnym urzędem ani przedsiębiorstwem.
Mnie poprostu chce się walczyć aby pieniądze szły w większej mierze na kulturę a mniej ich było marnotrawionych.

i nie jest to polityka a wołanie o pomstę za marnotrawstwo.

Na dowód moich szczerych intencji, zrezygnuję tutaj z mojego standartowego podpisu

P
G

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Na miejscu Roberta jako właściciela wątku o Kuźni przyjrzałbym się baczniej wpisom tego Pana powyżej, bo ani się nie Spostrzeżesz jak wątek "Kuźnia - wydarzenia" stanie się jednym z większych wydarzeń politycznych w mieście ]:->
Grzegorz pisze:
Na dowód moich szczerych intencji, zrezygnuję tutaj z mojego standartowego podpisu
o! a to już typowa zagrywka by uśpić czujność ;) 8) :grin:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

No to następna relacja z koncertu :smt023 .
Grześ na temat frekwencji z nikim nie mam zamiaru konkurować :lol: pokój w Tybecie - choć jestem na ukończeniu sprawozdania z działalności Kuźni za rok 2009 -i całkiem, całkiem to wygląda :smt026
Mało znany w Polsce gitarzysta z Chorwacji Damir Halilića dał piękny pokaz kunsztu gry na gitarze .

obserwator
obserwator

25 października w Kuźni w Zgorzelcu charytatywny koncert "Głosy dla hospicjum"
Organizowana co 2 lata akcja „Głosy dla Hospicjów” ma za zadanie przypominać, że są wśród nas właśnie chorzy, zwłaszcza nieuleczalnie, starsi, samotni -i, że my jesteśmy dla nich, ale oni są także - jeśli nie bardziej - dla nas. Ze swoją wrażliwością, zatrzymaniem, poukładaniem spraw ważnych i nieważnych..

Koncert charytatywny ma na celu przypomnienie i uwrażliwienie na chorych, starszych, samotnych, zaproszenie do współpracy i rozszerzenie grupy wolontariuszy, a przede wszystkim przypomnienie chorym - jesteśmy dla Was!!

Organizatorem koncertu jest Zgorzeleckie Towarzystwo Pomocy Chorym i Opieki nad Osobami w Podeszłym Wieku. Rzecz odbędzie się w Zgorzelcu, w restauracji galerii Kuźnia o godzinie 17 w niedzielę. Wystąpią Chszonszcze, Freski oraz zaproszeni muzycy. Mogę zdradzić, że dzięki pomocy anonimowych koleżanek Patrycji B. i Pauliny B. zagrają naprawdę dobrzy jazzmani. Tu macie próbkę:

http://www.myspace.com/notonlymusic

Serdecznie zapraszamy, wstęp wolny. Aczkolwiek weźcie grubo wypchane portfele, spróbujemy wspomóc hospicjum bardziej materialnie.

A w temacie wierszyk, znany już niektórym, przepiosenkowany i publikowany w "Muzy Kancie". Smacznego i do zobaczenia w niedzielę!

Grzegorz Ż. Szwagier

„Skonan i Przeterminator”

Gdy szli, gotował się beton

Z ciał kobiet tworzył się zator

Dzisiaj już, panie, nie to

Skonan i Przeterminator

Dziś sztuczna szczęka, łysina

Bolą korzonki i serce

Nie wolno kobiet i wina

To śpiewać się też raczej nie chce

Spacerkiem po parku drepczą

(w tym wieku pod górkę zawsze)

Obejrzą się za laseczką

Pewnie została na ławce

Hormonów, panie, ubywa

Czasami zębów na przedzie

Po co dupki podrywać

Jak można jeszcze posiedzieć?

Kiedyś to mieli krzepę

Dziś mają zwapnienie kolan

Choć wczoraj czuli się lepiej

Przeterminator i Skonan

Wszystkich dopada czas przeszły

Frazes – lecz celny jaki

Gdy było się takim rześkim

Ciężko być byle jakim

Lecz ja się przed tym obronię

Bo jedna rada jest na to

Dorobić się takich wspomnień

Jak Skonan i Przeterminator!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A oto relacja z autorskiego występu grupy VOLODIA - pieśni rosyjskie.
Z planów Kuźni na rok następny zdradzę że będzie
FESTIWAL PIOSENKI ROSYJSKO JEZYCZNEJ ,,кузница'' promujący bardów takich jak W.Wysocki czy Bułat Okudżawa .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 40  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.