hakunamakata pisze:
1. niedawno pisałem, że kluczową sprawą przynajmniej dla mnie jest kwestia dalszej współpracy PGE i ewentualnego, dalszego sponsoringu Turowa przez ten holding.Osobiście zdziwiłbym się bardzo, gdyby PGE dalej chciało sponsorować koszykówkę w Zgorzelcu ale może lubią sponsorować kabaret. Czy dalej będzie im się chciało wywalać pieniądze w sport, który nie jest popularny, w klub który jest beznadziejnie zarządzany, w miernotę, ciemnogród, pozorację? Co niektórzy zrobili z tego klubu pośmiewisko, zrujnowali to co Krygier&Filipovski zbudowali - namiastkę profesjonalnego klubu sportowego. Jest z czego się śmiać i płakać zarazem. Tak to jest jak prezes nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu, bo wtedy łatwiej nim manipulować, wciskać kit w postaci podsuwania przez "zaprzyjaźnioną agencję" zawodników, którzy nieźle na Turowie zarobili i płacić co niektórym za to że są na liście płac a wynik ich pracy jest zerowy. Mam tylko nadzieję, że będzie zrobiony jakiś bilans i wyjdzie na jaw jak pięknie marnotrawi się pieniądze PGE. Dobrze będzie jak będziemy mieli do czynienia tylko z zaniedbaniem.
2. zespół jest źle zbudowany, a teraz doszła "anarchia". Skoro jest votum nieufności wobec trenera to jak można cokolwiek ugrać. Zawodnicy najchętniej chcieliby aby sezon już się zakończył i to widać i słychać i czuć. Dlatego w jednym z wcześniejszych postów zasugerowałem, że spotkanie z kibicami było farsą. Nadzieja umiera ostatnia, bo kibic wierzy w zespół do końca ale osobiście nie widzę przesłanek aby zespół powalczył o miejsce na podium w tym sezonie. Prezes chyba wie jak jest naprawdę i jeżeli widzi, że to już koniec trzeba pomysleć o przyszłości, a ona nie jawi się różowo. Incydent z Witką może zniechęcić Polaków do grania w Turowie. Dopóki nie będzie zmian kadrowych na lepsze klub będzie w totalnym niebycie.
Popatrz na to z innej perspektywy, bardziej "przyziemnej"

Taki kabaret mamy w klubie dzięki tfu politykom partii rządzącej(bez rozpisywania się kto za tym dokładnie stoi) .Każdy wie że na chwile obecną Turów jest "dojną krową" więc według mnie nie zamkną sobie tej "mleczarni".Szkoda tylko że cierpi na tym wizerunek klubu ,na który pracowało tak wielu ludzi.Między innymi wymienieni przez Ciebie Krygier+Filipowski, czy też Śp Prezes Kamiński...