Dzisiaj jest 14 maja 2025, 23:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

hakunamakata pisze:
1. niedawno pisałem, że kluczową sprawą przynajmniej dla mnie jest kwestia dalszej współpracy PGE i ewentualnego, dalszego sponsoringu Turowa przez ten holding.Osobiście zdziwiłbym się bardzo, gdyby PGE dalej chciało sponsorować koszykówkę w Zgorzelcu ale może lubią sponsorować kabaret. Czy dalej będzie im się chciało wywalać pieniądze w sport, który nie jest popularny, w klub który jest beznadziejnie zarządzany, w miernotę, ciemnogród, pozorację? Co niektórzy zrobili z tego klubu pośmiewisko, zrujnowali to co Krygier&Filipovski zbudowali - namiastkę profesjonalnego klubu sportowego. Jest z czego się śmiać i płakać zarazem. Tak to jest jak prezes nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu, bo wtedy łatwiej nim manipulować, wciskać kit w postaci podsuwania przez "zaprzyjaźnioną agencję" zawodników, którzy nieźle na Turowie zarobili i płacić co niektórym za to że są na liście płac a wynik ich pracy jest zerowy. Mam tylko nadzieję, że będzie zrobiony jakiś bilans i wyjdzie na jaw jak pięknie marnotrawi się pieniądze PGE. Dobrze będzie jak będziemy mieli do czynienia tylko z zaniedbaniem.
2. zespół jest źle zbudowany, a teraz doszła "anarchia". Skoro jest votum nieufności wobec trenera to jak można cokolwiek ugrać. Zawodnicy najchętniej chcieliby aby sezon już się zakończył i to widać i słychać i czuć. Dlatego w jednym z wcześniejszych postów zasugerowałem, że spotkanie z kibicami było farsą. Nadzieja umiera ostatnia, bo kibic wierzy w zespół do końca ale osobiście nie widzę przesłanek aby zespół powalczył o miejsce na podium w tym sezonie. Prezes chyba wie jak jest naprawdę i jeżeli widzi, że to już koniec trzeba pomysleć o przyszłości, a ona nie jawi się różowo. Incydent z Witką może zniechęcić Polaków do grania w Turowie. Dopóki nie będzie zmian kadrowych na lepsze klub będzie w totalnym niebycie.

Popatrz na to z innej perspektywy, bardziej "przyziemnej" ;)Taki kabaret mamy w klubie dzięki tfu politykom partii rządzącej(bez rozpisywania się kto za tym dokładnie stoi) .Każdy wie że na chwile obecną Turów jest "dojną krową" więc według mnie nie zamkną sobie tej "mleczarni".Szkoda tylko że cierpi na tym wizerunek klubu ,na który pracowało tak wielu ludzi.Między innymi wymienieni przez Ciebie Krygier+Filipowski, czy też Śp Prezes Kamiński...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Cytat: "OOo Tóróf, pokazał na co ich stac, w Zgorzelcu byłem i przyznam że faktycznie znają 3 przyśpiewki, nie źle jak na hejnalistów... którzy głównie trąbią, masakra... banda krówek wzięła sie za prowokowanie... dostali pociski i płaczą... jakich ten anwil ma nie dobrych kibiców... :) nie dobrych, ale prawdziwych... :) biedne krówki chyba zazdroszczą :) "

Nie da się nie zgodzić z tym dziadostwem... Prawda w oczy kole!

[ Dodano: Pon Mar 15, 2010 8:48 am ]
Dodam jeszcze, że ta dymisja Tomczana to ściema...Podobno wczoraj pod halą stali kibice KK i skandowali poparcie dla prezesa KK. Mieszkam niedaleko i słyszałem jak śpiewają.
"Tomczan... kochamy Ciebie! kochamy Ciebie. Zostań z nami kibicami....he he

Policja ochraniała całe zajście taka była zadyma ledwo uspokoili demonstrantów. ]:->

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nie opadła jeszcze kurtyna zapomnienia po sobotnim meczu, a już za momencik starcie z Czarnuchami, którzy obok Nas są największym rozczarowaniem obecnych rozgrywek. Stabilny budżet, szanowane nazwiska czołowych graczy, a pozycja w tabeli mizerniutka. Mam jednak przeczucie, że Czarne Pantery w gorącej Gryfii pokarzą pazurki... a już na pewno ktoś z czarno zielonego tercetu: Leon - Harris - Black Gazelle Daniels będzie miał przysłowiowy dzień klaczy :-?

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /138213565

[ Dodano: Pon Mar 15, 2010 9:03 am ]
To tak w niby nawiązaniu do burzliwego wątku kibicowskiego:

http://www.3sekundy.com/2010/03/polska- ... okomu.html

[ Dodano: Pon Mar 15, 2010 10:42 am ]
C.D.N. podchodów z Danielsem:
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /816461667

Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 9:35 przez DragisA, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

1. Z Czarnymi powinniśmy przegrać, licząc, że nas wyprzedzą przy ostatecznym rozrachunku, po RS. Choć tak naprawdę nie ma znaczenia na kogo wpadniemy w play-off. I tak nie będziemy faworytem I każdy z nami moze wygrać. Trefl mając przewagę parkietu może nas pogonić już w ćwierćfinale. Przygotowują się do play-off intensywnie, wzmocnili się rozgrywajkiem a u nas więcej dyskusji, zawirowń niż pracy nad kondycją, taktyką i w ogóle mamy bałagan organizacyjny, a na treningach jak się można dowiedzieć jest nieciekawie.
2. Nie zdziwię się jak ostateczny bilans po tym sezonie w kasie klubowej będzie minusowy. Nie wiem jaki faktycznie jest budżet Turowa, ale skoro klub jest tak pięknie "dojony", to może się okazać, że trzeba będzie do tego sezonu jeszcze dopłacać. Może się okazać, że rozpoczynając przyszły sezon trzeba bedzie z następnego budżetu spłacać długi za obecny.I tutaj widzę światełko w tunelu i że ktoś ( może Sąd ) zarzuci prezesowi niegospodarność i działanie na szkodę klubu. W innym przypadku raczej z funkcji nie zrezygnuje. A jezeli nie zrezygnuje to dalej bedzie równia pochyła w dół, a o rozwoju jakimkolwiek można zapomnieć. Zarzucano Krygierowi niegospodarność, a co teraz mamy?
3. Osobiście uważam, że Tomczan powinien "dograć" do końca sezonu a potem ewentualnie złożyć dymisję. Dla jednych jego oswiadczenie to "bohaterstwo" dla innych zwykłe "tchórzostwo". A że KK trzeba "zmodernizować", "oczyścić" to "oczywista oczywistość". Kiedy KK będzie prężne?, a chociazby wtedy kiedy ich członkami bedą ludzie którzy się dobrze znają, spotykaja się często na różnego rodzaju spotkaniach, na przerwach, na SKS-ach, na turniejach "ulicznej koszykówki" itp.,znają się z imienia i tworzą jedność. Tutaj nie wystarczy deklaracja - "Ja Kocham Turów".Oczywiście pasja też jest wskazana. Nie wystarczy ubrać się na czarno-zielono. Trzeba się równiez umieć zorganizować, mieć pomysł na doping. W pojedynkę nic się nie zdziała. Współpraca i raz jeszcze wspołpraca.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

hakunamakata pisze:
3. Osobiście uważam, że Tomczan powinien "dograć" do końca sezonu a potem ewentualnie złożyć dymisję. Dla jednych jego oswiadczenie to "bohaterstwo" dla innych zwykłe "tchórzostwo". A że KK trzeba "zmodernizować", "oczyścić" to "oczywista oczywistość". Kiedy KK będzie prężne?, a chociazby wtedy kiedy ich członkami bedą ludzie którzy się dobrze znają, spotykaja się często na różnego rodzaju spotkaniach, na przerwach, na SKS-ach, na turniejach "ulicznej koszykówki" itp.,znają się z imienia i tworzą jedność. Tutaj nie wystarczy deklaracja - "Ja Kocham Turów".Oczywiście pasja też jest wskazana. Nie wystarczy ubrać się na czarno-zielono. Trzeba się równiez umieć zorganizować, mieć pomysł na doping. W pojedynkę nic się nie zdziała. Współpraca i raz jeszcze wspołpraca.

w 100% popieram...ale z jedna uwaga, dlaczego zmiany zaczynać od przyszłego sezonu? Można już wprowadzić jakieś delikatne zmiany w KK już na Play Off'ach. Pierwszą i zasadnicza zmiana to rozdawnictwo karnetów dla członków KK. Karnety powinny być dane dla KK a nie dla członków na stałe. To wielka zasadnicza różnica, która pozwoli weryfikować na bieżąco zaangażowanie w doping. Umiejętność śpiewania kilkunastu przyśpiewek, a nie trzech czy czterech. Lista osób w KK a raczej tych odpowiedzialnych za doping powinna być w ciągłej weryfikacji, powinna być otwarta! Jeśli nie masz ochoty kibicować to kup sobie bilet siedzący, pozwól kibicować tym, którzy chcą i potrafią. Jestem pewien, że jeśli odświeży się KK to i nowi dołączą i wreszcie w KK będą zapaleńcy a nie "leśne dziadki" :smt026 :smt026 :smt026

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Co do kalkulowania w układzie tabeli to ja nie jestem za. Grajmy normalnie jakby układ tabeli nie dotyczył nas. Zajmijmy obojętnie jakie miejsce, i tak to nic nie zmieni. Z taką grą , z takim trenerem my nawet z wykalkulowanego miejsca nic nie ugramy. Trzeba pogodzić się z tym iż ten sezon już jest praktycznie zakończonył. Obym sie mylił oczywiście, ale nie widzę ducha walki w tym zespole z Urlepem. Grajmy swoje , wpadając w półfinale na Asseco też można udowodnić coś !!! Moim zdaniem PGE Turów nie zasłużył sobie na grę w finale play off !!! Asseco i Anwil to są moje typy !!! Mistrzem oczywiście zostanie Asseco , a srebro póki co naprawdę należy sie graczom z Włocławka.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Dr. Dre pisze:
Karnety powinny być dane dla KK a nie dla członków na stałe. To wielka zasadnicza różnica, która pozwoli weryfikować na bieżąco zaangażowanie w doping

zaje...bisty pomysl, popieram jak najbardziej, ile miejsc w sektorze tyle karnetow przypisanych do kazdego miejsca na stale a nie do kibica. to rozwiazuje wiekszosc problemow z "leniwymi" kibicami .. chcem sie odwolac do sumienia wszystkich tych , ktorzy nie wiem po co zajmuja miejsce za koszem, skoro nic z siebie nie daja to niech ida sobie pokibicowac z innego miejsca w taki sposob ktory im odpowiada a nie w taki (cisza ...), za ktory trzeba sie wstydzic przed cala polska.

jestem krotko w kk wiec bez personaliow bo nie znam kazdego czlonka ani z nazwiska ani nawet poki co z twarzy nie wszystkich kojarze - ale panowie i panie - ta cisza to az w uszy kluje, wezcie zepnijcie poslady bo stale czlonkostwo was troche rozleniwilo najwidoczniej - pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 11:53 przez kinio24, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

KK Tur naprawdę potrzebuję zmian, kibicowanie jest na bardzo niskim poziomie , i prosze mnie nie wyzywać bo dobre wiecie że tak jest. Dobry przykład dali kibice z Włocławka, którzy naprawdę potrafią pomoc swojej drużynie !!! A w KK Tur prawdziwych kibiców to można policzyć na jednej ręce, reszta po prostu nie potrafi sie dostosować !!!

Zacząć powinniście od zakazu używania trąbek. Cała Polska sie już z was śmieje , a wy dalej swoje !!! Transparent włocławskich kibiców był podczas tego meczu naprawdę na miejscu !!! Znam osobiście lekko ponad 10 osób które przez ten hałas przestały chodzić na mecze. A zdecydowana większość ludzi na hali ma was dość tzn trąbek. Pewnie zaraz ktoś napisze że macie to w głęboko w pupce bo jesteście prawdziwymi kibicami z KK. Otóż tu jesteście w błędzie , zróbcie chociaż raz doping na maxa używając bębnów i swoich gardeł !!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

Hakeem pisze:
Pewnie zaraz ktoś napisze że macie to w głęboko w pupce bo jesteście prawdziwymi kibicami z KK.

powiem ci ze z poczatku podobal mi si epomysl z trabkami bo bylo glosno, teraz zauwarzylem ze jak juz sa te trabki to nie chce sie w inny sposob uprzykszac zycia druzynie przeciwnej - nawet "defens" odeszlo w niepamiec, jestem za zakazem trabienia jak najbardziej od niedawna

[ Dodano: Pon Mar 15, 2010 1:08 pm ]
WSZYSTKICH, KTÓRYM LOS TUROWA NIE JEST OBOJĘTNY - ZARÓWNO CZŁONKÓW KK JAK I POZOSTAŁYCH KIBICÓW, CHCIAŁBYM NAMÓWIĆ DO NIEOFICJALNEGO SPOTKANIA W USTALONYM PÓŹNIEJ TERMINIE, W CELU OMÓWIENIA SYTUACJI NASZEGO KLUBU JAK I WYRAŹNEGO POGORSZENIA SIĘ POZIOMU KIBICOWANIA NA TLE INNYCH KLUBÓW KIBICA.

PRAWDZIWI KIBICE - FANATYCY, LUDZIE PEŁNI POMYSŁÓW, KREATYWNI, NIE BOJĄCY SIĘ WYRAZIĆ WŁASNĄ OPINIĘ PISZCIE DO MNIE NA PRIV -IM BĘDZIE NAS WIĘCEJ TYM WIĘCEJ ZMIAN BĘDZIEMY W STANIE WPROWADZIĆ I BĘDZIEMY MIELI WIĘKSZY WPŁYW NA TO CO SIĘ DZIEJE ZARÓWNO W KS JAK I KK.

NIE MA Z CZYM JUŻ ZWLEKAĆ BO TEN SEZON MOŻE SIĘ SZYBCIUTKO SKOŃCZYĆ NIESTETY :/

KAŻDA OSOBA SIĘ LICZY, PISZCIE NA PRIV I JAK JUŻ SIĘ NAS TROCHĘ UZBIERA, BĘDZIE NAM ŁATWIEJ OKAZAĆ DEZAPROBATĘ .

POZDRAWIAM

Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 13:36 przez kinio24, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

myślę że lepiej by Turów wyszedł na tym jakby Turkiewiczowi oddać drużyne a Urlep by został jako asystent. moze podpatrzyłby troche świeżości w podejściu jakie ma Paweł, a pozatym Turek ma to coś dzięki czemu dogaduje się z zawodnikami. mogłaby taka roszada przynieść pozytywny efekt ale wątpie żeby władze naszego klubu zdecydowały sie na taki ruch

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

http://energa-czarni.pl/1681631.dhtml

DanielS doturlał się jednak do Słupska...

Niby włocławiaki od zarania dziejów bidolą na "Polata4Ever", jednak spojrzenie na nowoczesne zarządzanie klubem jakże inne niż na Naszym czarno zielonym podwórku:

http://www.sportandmore.pl/2010/03/piot ... udwiczuka/

Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 14:00 przez DragisA, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gregor-85 pisze:
myślę że lepiej by Turów wyszedł na tym jakby Turkiewiczowi oddać drużyne a Urlep by został jako asystent. moze podpatrzyłby troche świeżości w podejściu jakie ma Paweł, a pozatym Turek ma to coś dzięki czemu dogaduje się z zawodnikami. mogłaby taka roszada przynieść pozytywny efekt ale wątpie żeby władze naszego klubu zdecydowały sie na taki ruch

Z tego co sie orientuję Turek nie chciał zostać pierwszym szkoleniowcem PGE. Dlatego też prezes Michalski nie przyjął dymisji Urlepa , bo kto wtedy by prowadził naszą drużynę !!!

Tytuł:
rekrut
rekrut

Pytanko! Jedzie ktoś swoim autem na mecz do Słupska!? Zastanawia mnie czy ktoś ma w planach taki wyjazd. Dawno nikt nic nie pisał że jedzie na mecz wyjazdowy z szybkim powrotem. Są jeszcze u Nas tacy zapaleńcy co się wybiorą na mecz w tygodniu? Jeżeli byłby szybki powrót to można by spróbować uzbierać jakąś niedużą ekipę. Co wy na to?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hakeem pisze:
Z tego co sie orientuję Turek nie chciał zostać pierwszym szkoleniowcem PGE. Dlatego też prezes Michalski nie przyjął dymisji Urlepa , bo kto wtedy by prowadził naszą drużynę !!!

niewiedziałem tego, ciekawe co było przyczyną takiej decyzji Turkiewicza. obawa przed podjęciem odpowiedzialności za drużyne w tym sezonie, czy może wiedział że jak sie nie zgodzi to nie puszczą Urlepa i okazał się lojalnym asystentem któremu nie zależy by wygryźć Andrieja ze stołka hmm

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Turek po prostu wie na co tą drużynę stać, a samo przejęcie zespołu pewnie nic by nie dało a całe zło mogło spaść na niego !!!! A przecież dobrze wiemy kto w tym sezonie dał pupki !!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.