Dzisiaj jest 12 maja 2025, 10:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

kk

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 22:26 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny:

Cytuj:
Przez lata pod skrzydłami Fiedorowicza grzali stołki i grzali by je dalej, gdyby wygrał. Trwali na swych posadach, kasowali kasę.

No nie,..Ty chyba naprawdę nie wiesz czasami co piszesz...
R. Baranowski, J. Michalski, Anetta Czułowska i inni,...wszyscy oni pospadaliby z owych, jak to raczyłeś określić, stołków po wygranych przez Fiedorowicza wyborach.
I wiesz o tym równie dobrze jak ja.

Często w trakcie kampanii miałem możliwość obserwowania ich i wierz mi,...zdarzało mi się widzieć u nich grę emocji,...z jednej strony pewność, że podążają właściwym torem, sprzeciwiając się formie rządów jaką stosował Fiedka, z drugiej strony zwykłą ludzką obawę o przyszłość.
Doskonale zdawali sobie sprawę z tego, co ich czeka po ewentualnej przegranej PO.

Jak doskonale wiesz, nie poddali się choć skądinąd wiem, ze naciskano na nich w różny, czasem bardzo nieprzyjemny sposób!!!

Teraz Ty próbujesz wmówić czytelnikom forum, ze byli i są najnormalniejszymi w świecie konformistami dbającymi li tylko o swój własny tyłek, że tak nieładnie się wyrażę.

Miałem cichą nadzieję, że będziesz się kierował uczciwą oceną sytuacji,...stosował nie pozbawioną podstaw, czasami napastliwą krytykę, ale nie spodziewałem się, że zaczniesz stosować zwykłą socjotechnikę i to tak niskich lotów.

Próbujesz ich zdyskredytować posługując się faktem, że zajmowali odpowiedzialne stanowiska za czasów rządów poprzedniej ekipy.
Czego ma to dowodzić, wytłumacz mi???

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

przekorny napisał:
Cytuj:
Pięciu czy też sześciu etatowych już tutaj "niezadowolonych" ??? Co Ty możesz wiedzieć bliższego o zadowoleniu tudzież niezadowoleniu mieszkańców miasta???
Przesłanki niezadowolenia wyciągasz z tego oto forum???

Po pierwsze, nie jestem żadnym etatowym! To, ze nie trawie jałowych tekstów, które taśmowo wrzucasz na forum (chyba cierpisz na chorobę, która nęka ludzi , którym woda sodowa uderzyła do głowy), nie oznacza, ze jestem u kogoś na etacie. Wprost przeciwnie, zaliczam się do ludzi, którzy nie dają sobie założyć klapek na oczy. Forum jest w pewnym sensie barometrem, ale posadzenia o czerpanie informacji tylko z jednego źródła, świadczy o twojej ignorancji.
Cytuj:
Cóż ja Tobie serwuję, powiedz mi, proszę, poza ironią biorącą się ze śmiesznych krytyk chłopców którzy istotę polityki pojmują jako ustawiczne "szczekanie" na oponenta???

Chłopcem to mogę nazwać ciebie, ironia jest sztuka, do której nie dorosłeś! Zachowujesz się, gorzej niż odszczekujący się pies, który ma to w naturze. Zwykła przekupka na bazarze (nie mam zamiaru nikogo obrazić tym porównaniem) mogłaby brać u ciebie korepetycje, jak skutecznie (bardziej lub mniej) odszczekiwać się do ludzi mających inne poglądy niż te, które jesteś w stanie zrozumieć (lub pojąc) (wybór zostawiam tobie).

Cytuj:
Błąd,..przekorny najnormalniej w świecie ignoruje teksty tak złośliwego osobnika jak Ty!!! :smt023

Metoda strusia. Może nie dostałeś wytycznych, jak bronić swoich pogladow, gdy zostaną wystawione na próbę? Jeśli masz WŁASNE poglądy, to powinieneś umieć je obronić. Chyba nie wzięły się z powietrza, czy masz z tym problem? Co innego, gdy jest się zwykłą chorągiewką, a nie meteorologiem, i gdy nie wie się, skąd będzie wiał wiatr za parę lat.

Cytat:
Cytuj:
Wybór Gronicza na stanowisko burmistrza jest wyborem właściwym. Uchronił nas przed utrwaleniem kolesiostwa i "gwiazdorstwa" Fiedii( tak nazywam zadufanie, którego szczytem był plakat wyborczy z ręką w kieszeni-bardziej znany jako reklama Stomadentu).

Czy kolesiostwo pod innym szyldem zasługuje na specjalne względy?!!

Do przekornego:

zignoruj to jak chcesz(może inaczej nie umiesz), ale jako jednostka apolityczna, MOWIĘ i PISZĘ to co myślę, a nie, tak jak ty, tylko to, co się mówić i pisać powinno będąc w pewnych układach. Odezwij się jak będzie cie stać na własne zdanie...

Żeby ignorować trzeba mieć klasę, aby być ignorantem nie...

Ostatnio zmieniony 05 mar 2007, 0:42 przez BELUSHI, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

c.

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 22:26 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
No nie,..Ty chyba naprawdę nie wiesz czasami co piszesz...
R. Baranowski, J. Michalski, Anetta Czułowska i inni,...wszyscy oni pospadaliby z owych, jak to raczyłeś określić, stołków po wygranych przez Fiedorowicza wyborach.
I wiesz o tym równie dobrze jak ja.

Pewnyś ? Dlaczego więc ówczesny prezes Michalski otrzymał absolutorium od ówczesnego burmistrza Fiedorowicza. Rada Nadzorcza wystawiła negatywną ocenę jego pracy i wnioskowała o jego nieudzielanie. Gdyby Fiedia chciał go zwolnić nie miałby lepszego pretekstu jak brak absolutorium.

Cytuj:
z jednej strony pewność, że podążają właściwym torem, sprzeciwiając się formie rządów jaką stosował Fiedka,

co nie przeszkadzało im czerpać korzyści z zajmowania jak to ująłeś "odpowiedzialnych stanowisk". Mamy więc z jednej strony przekonanie o błędnej i niesłusznej polityce z drugiej zaś czerpanie z tej błędnej i niesłusznej polityki, a żeby było śmieszniej jeszcze jej krytykowanie. Coś nie tak, a dokładnie Fiedia przekonał się o słuszności powiedzenia - "kto ma miękkie serce, ten ma twardą dupę". I żeby było dla Ciebie jasne nie mam nikomu tego za złe, pracować musi każdy (choć np. starosta Michalski, nie był przywiązany do stołka, miał działalność gospodarczą, Baranowski również był pracującym nauczycielem, więc etat dyrektora MDK specjalnie go nie wiązał) Dla mnie głównie liczy się to co się stało później. A stało się jedno : nie zmienili metod działania, a co więcej jeszcze bardziej się one wypaczyły, co powoduje ogromny rozdźwięk pomiędzy sferą deklaracji a sferą rzeczywistych działań.

Cytuj:
Teraz Ty próbujesz wmówić czytelnikom forum, ze byli i są najnormalniejszymi w świecie konformistami dbającymi li tylko o swój własny tyłek, że tak nieładnie się wyrażę.

Raczej daje materiał do przemyśleń, po za tym to jest moja opinia którą wyrażam od "zawsze", więc to nie jest żadna "socjotechnika".

Cytuj:
Czego ma to dowodzić, wytłumacz mi???

Niczego odkrywczego. Nie zapominaj że wyliczanka kto, gdzie i kiedy było odpowiedzią na :

Cytuj:
Tak za władzy pułkownika miasto pieło się na wyżyny szczęcia.....i czerwoności. A jego poplecznicy razem z nim.

To jest spór o to czy można mówić o "nowej jakości" rządzenia w momencie gdy rządzący mają, czy chcesz tego czy nie wiele wspólnego z poprzednią władzą i tyle. Trochę to tak jak z III RP i IV RP i spór o to czy III wytrzeć z kart historii czy też nie i czy IV RP może w ogóle powstać.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

BELUSHI

Nie wiem kim jesteś podobnie jak i Ty nie wiesz nic o mnie.
Zarzucanie mi "klaskanie pod publiczkę" świadczyć może w tym wypadku o próbie ubliżenia mi podjętą przez człowieka, o którym nie wiem w zasadzie nic. A to z kolei o braku elementarnych podstaw wychowania.

Nie trawię, podobnie jak i Ty, jałowych tekstów. Ale jeszcze gorzej trawię bezpodstawne oszczerstwa którymi Twój post aż opływa.

Jeśli Twój post nie jest tym właśnie "odszczekiwaniem się", to chyba obaj inaczej rozumiemy ten termin.
Jeśli nie godzę się na różne, często bezpodstawne formy krytyki, to oznacza właśnie, w moim mniemaniu, ze posiadam własne, odrębne i całkowicie prywatne zdanie na ten czy inny temat.
Znam osobiście ludzi których owe "krytyki" dotykają i możesz mi wierzyć lub nie (zarówno pierwsza jak i druga opcja są mi obojętne), większość z nich to najnormalniejsze w świecie BZDURY!!!

Cytuj:
Chłopcem to mogę nazwać ciebie, ironia jest sztuka, do której nie dorosłeś!

Być może, choć jak widzę od Ciebie jej się również nie nauczę.

Cytuj:
Metoda strusia. Może nie dostałeś wytycznych, jak bronić swoich pogladow, gdy zostaną wystawione na próbę? Jeśli masz WŁASNE poglądy, to powinieneś umieć je obronić.

Nie wziąłeś widzę pod uwagę, że mnie najnormalniej nuży już tłumaczenie ludziom dlaczego nie zostało jeszcze zrobione to i owo po ,... 3 miesiącach sprawowania władzy przez obecnego burmistrza.
Moje poglądy na tyle często przedstawiałem i broniłem ich, że,...cykliczne ich powielanie jest chyba pozbawione sensu.

Cytuj:
Co innego, gdy jest się zwykłą chorągiewką, a nie meteorologiem, i gdy nie wie się, skąd będzie wiał wiatr za parę lat.

To zdanie świadczy jedynie o tym, że jesteś jednak nie tylko złośliwy, ale wręcz do granic przyzwoitości bezczelny.
Znam osobiście wielu z uczestników tego forum (tych z opozycji również), i jestem pewien, że nikt nie może mi zarzucić, że "ustawiam się z wiatrem".

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

przekorny napisał:
Cytuj:
Nie wiem kim jesteś podobnie jak i Ty nie wiesz nic o mnie.

Wyobraź sobie, ze znam cie od lat ...wystarczy. Nie ubliżam ci (ludzie o niskim poziomie ego uważają każda krytykę, jako atak na własną osobę). Co do oszczerstw to zajrzyj do reg. forum, JA PISZE TO CO MYŚLĘ, NIE TO CO MAM MYŚLEĆ! Czy nie pojmujesz takiej opcji..?
Cytuj:
Jeśli nie godzę się na różne, często bezpodstawne formy krytyki, to oznacza właśnie, w moim mniemaniu, ze posiadam własne, odrębne i całkowicie prywatne zdanie na ten czy inny temat.

Jeśli nazywasz krytykę pod adresem twoich wypowiedzi (nie twoim) za bezpodstawna, to naprawdę nie da się tobie cokolwiek wytłumaczyć. Naprawdę myślałem, ze masz trochę szersze spojrzenie na świat, ale cóż podpisana lojalka ma swoje prawa...
Cytuj:
Znam osobiście ludzi których owe "krytyki" dotykają i możesz mi wierzyć lub nie (zarówno pierwsza jak i druga opcja są mi obojętne)

Ciesze się, ze znasz siebie, a co do innych osób… wygląda na to, ze postanowiłeś zostać męczennikiem, skoro tyle emocji wypływa z twoich postów, gdy ktoś ośmieli skrytykować się obecna władzę. Czy za cztery lata też będziesz miał tyle uporu...?

PS NIE UCZ MNIE WYCHOWANIA, JEŚLI SAM NIE OPANOWAŁEŚ TEJ SZTUKI W STOPNIU PODSTAWOWYM...

Tytuł:
VIP
VIP

No to w tym temacie kontynuujemy przepychanki :D Miałem pousuwać wypowiedzi... ale doszedłem do wniosku, że tak dobrze Wam idzie, że może nadszedł czas wyjaśnić tą zawiłość z którą przekorny się nie zgadza, iz jakoby jest zaciętym obrońcą RG i przedstawia cudze poglądy.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.