t3 pisze:
Proszę Cię tommo, nie fantazjuj.
Nie potrzebuje fantazjować , po prostu pisze o tym co mogło by powstać w miejscu dużego rynku i byłoby na pewno lepszym rozwiązaniem niż kolejny super/hiper. Mam jednak świadomość, że sanse są nikłe.
t3 pisze:
Jakie to duże miasta są wkoło Zgorzelca ??
Niepisałem o dużych, ale sporych i można tu śmiało zaliczyć :
Bogatynia, Bolesławiec, Lubań. Jeżeli powstał by obiekt na miarę Babilonu z pewnością ściągnąłby także ludzi z Jeleniej Góry, Bautzen, Drezna itd. W końcu sami jeździmy obecnie do Liberca i te 60 km w jedną stronę nie stanowi problemu.
t3 pisze:
Polkowice są od Zgorzelca ok. 100km, i ten rozreklamowany i rozbudowany obiekt w Polkowicach, odcina Zgorzelec od klientów z tej części Polski
Byłem tam i rewelacji nie ma Babilon przebija go pod każdym kątem. Poza tym jest oczywistym, że taki obiekt musiałby zostać dobrrze rozleklamowany.
Może zakończmy tą rozmowę na takim etapie, że ja widzę tu obiekt o którym pisze ( i który popiera kilku forumków), ty twierdzisz, że coś takiego nie ma u nas prawa bytu.
Ja przedstawiłem swoje "za", Ty swoje "przeciw",a inni niech osądzą. No chyba, że przedstawisz swoje koncepcje ? na wykorzystanie tego terenu, to możemy pogadać.