Marko pisze:
Tadam mam dla Ciebie więcej materiałów o EQUAL-u. Jest to broszura informująca o zakresie działania, mam też teksty internetowe, które przybliżą Ci tematykę, partnerów FCWP.
dlaczego ja myślałem, że to będą jakieś konkrety? To są rzeczywiście broszurki - swoją droga ładnie wydane, piękne, kolorowe, błyszczące. Pierwsza myśl po przeczytaniu tych broszurek i oglądnięciu CD-ROMów jaka mi przyszła do głowy to to, że chciałeś sobie ze mnie zakpić... ale dlaczego miałbyś kpić ze mnie? Więc pomyślałem, że to co otrzymałem to właśnie jest rezultat tego projektu czyli broszurki! Wierzę, że coś jednak powstało innego niż kolorowe płyty, długopisy, breloczki i broszurki. Trzy lata pracy sześciu osób na pewno czymś skutkowało dlatego...
...postaram się skupić maksymalnie i zapytać tak by móc odpowiedzieć TAK lub NIE.
EQAL pisze:
Głównym planowanym rezultatem projektu jest powstanie stabilnej sieci kooperacyjnej łączącej firmy i instytucje związane z branżami: metalową, drzewną i tworzyw sztucznych. W dalszej perspektywie prawidłowe funkcjonowanie sieci przyczyni się do zwiększenia efektywności programów odpowiadających na potrzeby strategicznych branż regionu.
Przewidywane rezultaty uzyskane w wyniku realizacji projektu:
1. Nowe lub udoskonalone metody promocyjne:
- model rozwijania świadomości konieczności stałego podnoszenia kwalifikacji wśród pracodawców i pracowników.
2. Nowe metody współpracy:
- Wzorcowe Centra Wsparcia Sieci Kooperacji: wspólne miejsce spotkań; sala multimedialna wyposażona w 5 stanowisk komputerowych, stały dostęp do Internetu, drukarka, kserokopiarka, tel/fax, materiały biurowe;
- transgraniczny model elastycznej specjalizacji MŚP w ramach sieci, oparty na wykorzystaniu technologii informacyjnych i nowych technologii oraz form nowoczesnego marketingu.
3. Nowe bazy danych:
- baza danych sieci Kooperacji MŚP branż metalowej, drzewnej i tworzyw sztucznych Euroregionu Nysa.
Pytanie 1.
czy powstały nowe lub udoskonalone metody promocyjne?
Pytanie 2.
czy powstały nowe metody współpracy?
2a) czy powstały Wzorcowe Centra Wsparcia Sieci Kooperacji?
2b) czy powstał ten model
Pytanie 3.
czy powstały nowe bazy danych?
Zwyczajnie chciałbym to wiedzieć. Nie interesują mnie odpowiedzi czym są MŚP i jakie plany ma EQUAL i co to jest kształcenie ustawiczne oraz jakie korzyści płyną z nowoczesnego marketingu. Interesuje mnie czy powstały
planowane rezultaty. Mam nadzieje, że nie zanudzam szanownych forumowiczów tym tematem ale chciałbym otrzymać prostą jak drut odpowiedz na proste jak drut pytania 1, 2, 2a, 2b i 3. TAK/NIE.
Jeśli będzie potrzebne rozwinięcie odpowiedzi - rozwiniemy je w następnym poście.