Dzisiaj jest 13 maja 2025, 14:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Tadam mam dla Ciebie więcej materiałów o EQUAL-u. Jest to broszura informująca o zakresie działania, mam też teksty internetowe, które przybliżą Ci tematykę, partnerów FCWP. To obszerny materiał i dlatego raczej nie nadaje się do przekazania na forum. Daj Znać jak mam Ci przekazać materiał. Może być przez admina bądź w każdy inny sposób.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marko pisze:
broszura informująca o zakresie działania, mam też teksty internetowe, które przybliżą Ci tematykę, partnerów FCWP. To obszerny materiał i dlatego raczej nie nadaje się do przekazania na forum.

wielkie dzięki Marko. Jeśli są to inne materiały niż na stronie internetowej EQUAL-a to możesz je przekazać do admina (myślę, że Alex się zgodzi) a ja je stamtąd odbiorę. Przypomnę, że na wyżej wymienionej stronie jest cały projekt dokładnie rozpisany włącznie z autoewaluacjami za każdy miesiąc.
Mnie najbardziej interesuje rozwinięcie zdania
EQUAL pisze:
Wypracowane rezultaty dotyczące przede wszystkim utworzonej sieci kooperacji (Grupa MTD), stanowią unikatowe rozwiązanie w skali ponadregionalnej.

tak więc chętnie przeglądnę te dokumenty. Dzieki raz jeszcze.

Tytuł:
VIP
VIP

zgoda alexa jest

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marko pisze:
Tadam mam dla Ciebie więcej materiałów o EQUAL-u.

Marko, kiedy mogę się spodziewać tych materiałów?

Tytuł:
VIP
VIP

Meduję posłusznie, że materiały od Marko są do odebrania w biurze dziennika od pn do pt w godzinach 9 - 17. Jak mnie nie będzie to weź ze sobą dowód, żeby Ola mogła Tobie wydać przesyłkę :smt111

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marko pisze:
Tadam mam dla Ciebie więcej materiałów o EQUAL-u. Jest to broszura informująca o zakresie działania, mam też teksty internetowe, które przybliżą Ci tematykę, partnerów FCWP.

dlaczego ja myślałem, że to będą jakieś konkrety? To są rzeczywiście broszurki - swoją droga ładnie wydane, piękne, kolorowe, błyszczące. Pierwsza myśl po przeczytaniu tych broszurek i oglądnięciu CD-ROMów jaka mi przyszła do głowy to to, że chciałeś sobie ze mnie zakpić... ale dlaczego miałbyś kpić ze mnie? Więc pomyślałem, że to co otrzymałem to właśnie jest rezultat tego projektu czyli broszurki! Wierzę, że coś jednak powstało innego niż kolorowe płyty, długopisy, breloczki i broszurki. Trzy lata pracy sześciu osób na pewno czymś skutkowało dlatego...

...postaram się skupić maksymalnie i zapytać tak by móc odpowiedzieć TAK lub NIE.

EQAL pisze:

Głównym planowanym rezultatem projektu jest powstanie stabilnej sieci kooperacyjnej łączącej firmy i instytucje związane z branżami: metalową, drzewną i tworzyw sztucznych. W dalszej perspektywie prawidłowe funkcjonowanie sieci przyczyni się do zwiększenia efektywności programów odpowiadających na potrzeby strategicznych branż regionu.

Przewidywane rezultaty uzyskane w wyniku realizacji projektu:
1. Nowe lub udoskonalone metody promocyjne:
- model rozwijania świadomości konieczności stałego podnoszenia kwalifikacji wśród pracodawców i pracowników.
2. Nowe metody współpracy:
- Wzorcowe Centra Wsparcia Sieci Kooperacji: wspólne miejsce spotkań; sala multimedialna wyposażona w 5 stanowisk komputerowych, stały dostęp do Internetu, drukarka, kserokopiarka, tel/fax, materiały biurowe;
- transgraniczny model elastycznej specjalizacji MŚP w ramach sieci, oparty na wykorzystaniu technologii informacyjnych i nowych technologii oraz form nowoczesnego marketingu.
3. Nowe bazy danych:
- baza danych sieci Kooperacji MŚP branż metalowej, drzewnej i tworzyw sztucznych Euroregionu Nysa.

Pytanie 1.
czy powstały nowe lub udoskonalone metody promocyjne?

Pytanie 2.
czy powstały nowe metody współpracy?
2a) czy powstały Wzorcowe Centra Wsparcia Sieci Kooperacji?
2b) czy powstał ten model :shock:

Pytanie 3.
czy powstały nowe bazy danych?

Zwyczajnie chciałbym to wiedzieć. Nie interesują mnie odpowiedzi czym są MŚP i jakie plany ma EQUAL i co to jest kształcenie ustawiczne oraz jakie korzyści płyną z nowoczesnego marketingu. Interesuje mnie czy powstały planowane rezultaty. Mam nadzieje, że nie zanudzam szanownych forumowiczów tym tematem ale chciałbym otrzymać prostą jak drut odpowiedz na proste jak drut pytania 1, 2, 2a, 2b i 3. TAK/NIE.

Jeśli będzie potrzebne rozwinięcie odpowiedzi - rozwiniemy je w następnym poście.

Tytuł:
pismak
pismak

tadam pisze:
Zwyczajnie chciałbym to wiedzieć. Nie interesują mnie odpowiedzi czym są MŚP i jakie plany ma EQUAL i co to jest kształcenie ustawiczne oraz jakie korzyści płyną z nowoczesnego marketingu. Interesuje mnie czy powstały planowane rezultaty. Mam nadzieje, że nie zanudzam szanownych forumowiczów tym tematem ale chciałbym otrzymać prostą jak drut odpowiedz na proste jak drut pytania 1, 2, 2a, 2b i 3. TAK/NIE.

Co wiedziałem i gdzie mogłem Ci pomóc to zrobiłem zgodnie z obietnica. Jak widzisz udałem sie nawet do fundacji po materiały dla Ciebie, które Ci przekazałem. Spodziewałem się, że to wszystko będzie za mało, bo jesteś dociekliwy co sobie cenię. Dlatego podałem Ci na kopercie kontakt, z osobą, która w imieniu starostwa kierowała realizacją tej części projektu i zajmowała się interesującymi Ciebie tematami. Teraz już wszystko w Twoich rękach. Bardziej kompetentnej od wskazanej osoby w tym zakresie nie ma. Moja wiedza nie sięga aż tak daleko. Życzę powodzenia.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marko pisze:
Co wiedziałem i gdzie mogłem Ci pomóc to zrobiłem zgodnie z obietnica. Jak widzisz udałem sie nawet do fundacji po materiały dla Ciebie, które Ci przekazałem. Spodziewałem się, że to wszystko będzie za mało, bo jesteś dociekliwy co sobie cenię. Dlatego podałem Ci na kopercie kontakt, z osobą, która w imieniu starostwa kierowała realizacją tej części projektu i zajmowała się interesującymi Ciebie tematami. Teraz już wszystko w Twoich rękach. Bardziej kompetentnej od wskazanej osoby w tym zakresie nie ma. Moja wiedza nie sięga aż tak daleko. Życzę powodzenia.

Rzeczywiście nawet nie podziękowałem :oops:
dziękuje Marko za pomoc!

A wracając do projektu.
Poczekam jeszcze tutaj na odpowiedź, może pani, która to prowadziła napisze 3xTAK i sprawa się sama zakończy. Oczywiście może to też zrobić na stronie projektu - bo tam jakby zakończenia brakuje...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
Dlatego podałem Ci na kopercie kontakt, z osobą, która w imieniu starostwa kierowała realizacją tej części projektu i zajmowała się interesującymi Ciebie tematami. Teraz już wszystko w Twoich rękach. Bardziej kompetentnej od wskazanej osoby w tym zakresie nie ma.

tadam, ja ze swojej strony mogę podpowiedzieć Ci, że do ogłoszenia wyników wyborów samorządowych 2006, w imieniu Starostwa koordynatorem projektu EQUAL był Rafał Gronicz. Z pewnością również i on może pomóc Ci w tym temacie. A przynajmniej posiada on zapewne wiedzę co do efektów osiągniętych na etapie jego realizacji w okresie kiedy zajmował się nim.

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
ja ze swojej strony mogę podpowiedzieć Ci, że do ogłoszenia wyników wyborów samorządowych 2006, w imieniu Starostwa koordynatorem projektu EQUAL był Rafał Gronicz. Z pewnością również i on może pomóc Ci w tym temacie. A przynajmniej posiada on zapewne wiedzę co do efektów osiągniętych na etapie jego realizacji w okresie kiedy zajmował się nim.

dodam tylko, że w był koordynatorem w zakresie tematycznym za który odpowiadało starostwo, jest to dokładnie temat który Ciebie interesuje.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Niestety mimo szczerych chęci nie udało mi się znaleźć żadnych śladów po tym projekcie.

Porzuciłbym temat, bo co mnie niby obchodzi, że ktoś odwalał fuszerkę...
ale ten cały "projekt" finansowany był z naszych pieniędzy. Uczciwie pracujący ludzie płacą podatki, urząd skarbowy po odliczeniu prowizji przekazuje część tych pieniędzy do Brukseli a ta po potrąceniu prowizji hojnie i z fanfarami obdarowuje nas tymi pieniędzmi w formie takich projektów, które są jak chiński teatr cieni - wszystko ładnie wygląda kiedy projekt trwa i świeci się światło, a jak projekt się kończy i światło gaśnie to wszystkie figurki i scenografia znika jakby jej nigdy nie było!

i tak jak to bombas3 kiedyś określił - wszystko wskazuje na to, że był to zamoknięty kapiszon.

Ale kto by się tym przejmował...

Tytuł:
rekrut
rekrut

tadam pisze:
Niestety mimo szczerych chęci nie udało mi się znaleźć żadnych śladów po tym projekcie.

Spytaj się starosty Woroniaka lub innych osób, które uprawiały "turystykę equalowską". Może Ci rzecznik starostwa przedstawi składy "delegacji", które jeździły po Europie "wymieniać doświadczenia".

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jakobsprenger pisze:
Spytaj się starosty Woroniaka lub innych osób, które uprawiały "turystykę equalowską".

o to kto i gdzie jeździł (latał) nie muszę się nikogo pytać, bo to akurat łatwo znaleźć. Nie mogę znaleźć tylko efektów tych podróży :|

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.