Dzisiaj jest 10 maja 2025, 21:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Mimo padającego deszczu powinny być tłumy!!Legendarny zespół, kawał dobrej muzyki i co? Niewielka grupa ludzi którzy znają się jeszcze na dobrej muzyce i zgorzeleccy kloszardzi którzy akurat nie mieli gdzie wypić piwa:) To trochę smutne i żenujące niesądzicie?? Ja osobiscie przeceniałam swoje pokolenie, sądząc ze nie odpusci sobie takiego wydarzenia. Przykro, naprawde przykro. Może gdyby przyjechała Mandaryna albo Doda byłoby więcej zadowolonych. A moze za rok zorganizujmy Dni Disco Polo? No coż i tak bywa. Pokłany dla zespołu za bisy, na które nie mieli juz chyba ochoty. Pozdrawiam.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Czarna na dzem mało osób poszło bo deszcze ich spotkał po drodze. Mam nadzieje że dziś na Perfect pujdzie więcej

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Wczorajszy koncert uświadomia smutny fakt o naszym mieście : jako obywatele jesteśmy zgnuśnieli, leniwi, szarzy, krótko mówiąc bez jaj kompletnie. Zdaje się że bawi nas tylko jarmarczna muzyka, pseudogreckie przyśpiewki i gwiazdki w stylu Dody właśnie. To jest jeden fakt.
Fakt drugi, który wpłynął na wczorajszą niską frekwencję.
Promocja i informacja. Czegoś tak tragicznego w życiu nie widziałem. Trochę plakatów, parę banerów. Żałosne. Jedna z ważniejszych imprez w roku, impreza którą miasto powinno żyć przez trzy dni jest kompletnie nierozreklamowana. Jako obywatel tego miasta pownienem się potykać o informacje. Jak się okazuje nie wystaczy tylko zaprosić doskonały zespół i myśleć że jakoś to będzie. Trzeba jeszce nad tym popracować.

Nie wiem czym kierowano się przy wyborze patronów medialnych, ale ktos tu sobie jaja z pogrzebu robi. Gazeta Powiatowa, Kurier ? Nikt tego nie czyta, nakład znikomy, zasięg żaden. Tomków to tylko Zgorzelec, zresztą śledziłem sławetny kanał informacyjny i informacja o koncercie wepchnięta między inne badziewie. Zgorzelec.info z całym szacunkiem może być tylko medium pomocniczym w którym można szerzej poinformować o zamierzeniach.

Po za tym tylko w imie źle i pokrętnej rozumianej poprawności politycznej można oddać nagłośnienie imprezy mediom których właściciele angażują się w ruchy przeciwne obecnym władzom. (TVK Tomków i Powiatowa). Niby ma im zależeć na sukcesie ? Wolne żarty.

Na oficjalnych stronach miasta nie ma programu imprezy !!!!
To już nawet nie jest żałosne. To jest tragiczne.

Włodarze Gryfowa Śląskiego na czas Kwisonaliów zaprosili do współpracy Muzyczne Radio. Efekt w radiu regularnie pojawiła się informacja o koncertach na które zjeżdzali ludzie z całego województwa !!!

Doceniam, naprawdę doceniam że oszczędzono nam w tym roku popowych gwiazdek i za to ukłon. Ale po raz kolejny zawalono kwestię informacyjną, to powoli staje się tradycją.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Krytyczny ale popatrz na to z innej strony na takie imprezy jak Dni Miasta przychodzi najwięcej młodzieży i ludzi którzy mają około 20-30 lat a ich nie interesuje zespół rokowy któy był hitem ileś lat temu ich innteresują gwiazdy pop,hip-hop ludzie którzy teraz robia kariere. Wiadomo że każdemu nie można dogodzić ale czy nie lepiej by było zapraszająć 3 giwazdy zaprosić jedną grająca rok, jedną pop i jedną hip-hop - według mnie wtedy każdy znalazł by coś dla siebie

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Przesadzacie. Nie widzę powodu, żeby gnać na Dżem, bo to może była kiedyś ikona, teraz to popłuczyny. Z wielu powodów, śmierć Riedla wcale nie jest tym najważniejszym. Ja na ten przykład na koncerty nie chodzę, bo jak mam słuchać drącego mi się nad uchem kolesia uchlanego piwem, to wolę sobie kupić płytę DVD z zapisem naprawdę dobrego koncertu i posłuchać w domu.

Z definicji wszelkie występy przy okazji Dnia Miasta, Dnia Dziecka, Dnia Strażaka czy innej dowolnej imprezy plenerowej to z reguły kicha i popelina okrutna. Co innego występy dla fanów, koncerty z prawdziwego zdarzenia, gdzie trzeba zapłacić za bilet. Tam pojawiają się osoby zainteresowane muzyką danego wykonawcy i nie robią chlewu.

Tyle mojego.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Zgorzelec nie docenił Dżemu ?
Dżem bez RYŚKA to już nie ten sam Dżem.
To jak Zinfo bez Alexa .
Dżem bez RYŚKA to już nie Dżem, to marmolada.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
obywatele jesteśmy zgnuśnieli, leniwi, szarzy, krótko mówiąc bez jaj kompletnie.
zawsze jednak coś zostaje :?
Cytuj:
wolę sobie kupić płytę DVD z zapisem naprawdę dobrego koncertu i posłuchać w domu.
koncert to nie tylko muzyka, i bez przesady z tymi uchlanymi, prześwit był wczoraj spory :wink:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Krytyczny napisał:
Zdaje się że bawi nas tylko jarmarczna muzyka, pseudogreckie przyśpiewki i gwiazdki w stylu Dody właśnie. To jest jeden fakt.

Kto to jest Doda :?: Z treści mniemam że to jakaś popgwiazda jest. :lol:
Z drugiej zaś strony dziwię się nieco, bo gdyby była gwiadą popu, to z całą pewnością słyszałbym o niej, a nie słyszałem. :wink:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Wszystko przez deszcz.Gdyby było ładnie to nawet poszliby ci,którzy nie kojarzą wykonawców.
Ale poszliby ot tak sobie przejść się zobaczyć co tam jest .
Ale kto pójdzie w deszcz stać i moknąć.
Pozatym Dżem to już nie ten Dżem co kiedyś.
Dziś nie pada zespól też dobry to powinno byc więcej ludzi.
Chyba,że się rozpada do wieczora.Taka juz tradycja tych dni.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mrbyte pisze:
Z definicji wszelkie występy przy okazji Dnia Miasta, Dnia Dziecka, Dnia Strażaka czy innej dowolnej imprezy plenerowej to z reguły kicha i popelina okrutna. Co innego występy dla fanów, koncerty z prawdziwego zdarzenia, gdzie trzeba zapłacić za bilet. Tam pojawiają się osoby zainteresowane muzyką danego wykonawcy i nie robią chlewu.

Tyle mojego.

Tia...kiedy byłeś na koncercie płatnym zorganizowanym w Zgorzelcu ? Pies z kulawą nogą tu nie zagląda :(

Co do Dżemu czy bez Ridla jest lepszy czy gorszy...hmm...nadal zespół gra... solówki w wykonaniu Adama Otręby czy Jurka Styczyńskiego nadal wciskają w ławkę.

A słuchanie koncertu na DVD ? Wybacz marna namiastka, nic nie zastąpi wystepu na żywo.

renegat pisze:
Krytyczny ale popatrz na to z innej strony na takie imprezy jak Dni Miasta przychodzi najwięcej młodzieży i ludzi którzy mają około 20-30 lat a ich nie interesuje zespół rokowy któy był hitem ileś lat temu ich innteresują gwiazdy pop,hip-hop ludzie którzy teraz robia kariere.

Patrzę, patrzę...uwierz mi :) Gdyby to ode mnie zależało to całkiem inaczej bym postąpił. Zamiast trzech gwiazd za ciezkie pieniądze zaprosibym 15 zaspołów za mniejsze i grał od rana do wieczora :).

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

powiem szczerze, że i tak wbrew pogodzie byłem zaskoczony ilością osób... solówki na strunach zwalają z nóg... i jak amfiteatr śpiewa czeeeeeeerwony jak ceeeeegła!!! :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

[quote="krytyczny"
Patrzę, patrzę...uwierz mi :) Gdyby to ode mnie zależało to całkiem inaczej bym postąpił. Zamiast trzech gwiazd za ciezkie pieniądze zaprosibym 15 zaspołów za mniejsze i grał od rana do wieczora :).[/quote]

Ox ale imprezy gdzie grają mało znane kapel i zespoły sa przez cały rok ( większe lub mniejsze ) a DM ( Dni miasta) charakteryzują się właśnie tym że do Zgorzelca przyjeźdzają ludzie którrzy zaistnieli na polskim rynku muzycznym.

Tytuł:
rekrut
rekrut

To fakt że DŻem bez Ryśka to nie to samo, ale to wciąż ten zespół, te piosenki i dzwięk gitary!! Nie rozumiem dlaczego ludzie wolą suchać jakis chłam zamiast porządnej muzyki. Ja mam 24 lata i wiem co dobre:) liczyłam poprostu na docenienie klasyki! A jeśli chodzi o organizatorów i sprawy medialne to znalazłoby się troche niedociągnięć to fakt!!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

czarna gust muzyczny każdy ma inny - to co dla ciebie jest klasykiem dla innych osób w twoim wieku może być kąpletną chałą. Każdemu podoba się inna muzyka.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A ja to w ogóle za Dżemem nie przepadam, podoba mi się kilka ich kawałków, ale na koncert po prostu nie chciało mi się iść, poza tym co to za Dżem bez Ryśka..? :\
No i pogoda nie dopisała...

Za to na Perfekcie będę oczywiście ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.