krytyczny pisze:
Oceniajać ilość komentarzy do tego artykułu, widać jedno - wszystkim to szczerze zwisa. Jacy ludzie takie miasto.
Jesteś nastawiony pesymistycznie.
Nie, nie wszystkim (moim zdaniem) temat "zwisa".
Sprawa jest świeża, i oceny się "kiszą", jak kiszą się żurki i zakwasy na świąteczne barszcze i żurki z kiełbasą.
Okres przedświąteczny ma moim zdaniem znaczący wpływ na wstrzemięźliwość wypowiedzi.
Czytałem artykuł. Się mi podoba. Miałem napisać- bardzo- ale.....
cofnąłem się, by sprawdzić autora. I wyszło -że jest nim Alex. Niezręcznie słodzić Adminowi- w _tym_ wątku.
Ale nie mam wyjścia. Podtrzymuję opinię, że artykuł dobry. Zapoznaję się z linkami w nim zawartymi. One wymagają tzw. "przeżucia"
W artykule są dobre wnioski, wynikające z naszych ( m.in. forumowych -chyba?) dyskusji.
Najważniejszy: że trzeba zabiegi o fundusze JUŻ zacząć!
I ma on kolosalne znaczenie.
Ponadto: KTO będzie koordynował te lobbingowe działania?
Za jakie pieniądze?
I jakie kwoty na promocję tych działań będą przeznaczone?
Itd, itp pytania...
Odpowiedzi na nie musi dać Miasto.
A chce tych odpowiedzi udzielić?
Podobno ( z wypowiedzi p.Fedorowicza) SĄ projekty.
I co dalej?
I ja byłem dziś ( i wczoraj) na Rewitalizowanym Przedmieściu.
Jak wcześniej pisałem,w _mojej_ ocenie nie jest to nic innego, jak remont ulicy.,.. Ino -poszerzony
Może z wyjątkiem tego,że z piachu i grysu wyglądają jakieś szczątki murów lub nawierzchni starej ulicy(?) Co nie jest już takie typowe...
EDIT
---------------------------------
Rozszerzając spojrzenie:
NIEDOSYT, NIEDOSYT.....
---------------------------------
PS.
Chciałoby się posłuchać tego ogłoszenia wyników w formie nagrania.... Skoro było w całości tłumaczone, byłoby miło poczuć tą atmosferę. nIe mogłem być, choć chciałem, oczywista rzecz.