Witam wszystkich!
Może na początek jako organizator i pomysłodawca imprezy napiszę o kilku najistotniejszych sprawach.
cyt: "Wszystko fajnie dograne było tylko powinno być ograniczenie co do wieku. Bo zbyt dużo pijanych dzieci było, na co ciężko
było patrzeć. Tak od 16 lat powinni wpuszczać. Ale to takie moje prywatne przemyślenie."
Problem nie tkwił w ograniczeniu wieku, tylko w sprzedaży alkoholu nieletnim, niestety ja na to wpływu nie mam!
Zakaz wnoszenia alkoholu, który był z naszej strony jedyną rzeczą, jaką mogliśmy wprowadzić, aby ustrzec się tych najbardziej
przykrych przypadków :-) Chociaż wiem, że wielu osobom się to nie podobało, niestety takie mieliśmy warunki umowy na
zorganizowanie imprezy.
Sprawy techniczne:
Jak pewnie wszyscy zauważyli, mieliśmy spory problem z nagłośnieniem. Spowodowane to było dużym poborem prądu przez sprzęt
oraz oświetlenie, kabel zasilający "zalew" oraz zabezpieczenia prądowe nie wytrzymywały tej mocy, dlatego też zrezygnowaliśmy z części oświetlenia "parkietu", stolików oraz projektora wideo, nad czym bardzo ubolewam, do tego graliśmy tylko na "pół gwizdka", przyznaje się, że nie przewidziałem tego, ale w przyszłości zadbamy o to!
O ochronie nie będę wspominał, ponieważ chłopaki spisali się na medal. Cieszę się, że nie musieli ani razu interweniować!
Obeszło się również bez interwencji Ratowników z PCK którzy przybyli na imprezę i czuwali do końca imprezy nad imprezowiczami, za co jesteśmy im bardzo wdzięczni.
Teraz najważniejsza, przykra sprawa - czas trwania imprezy!
Czas trwania imprezy został ograniczony do godziny 3:00, wynikało to z umowy jaką zawarliśmy z właścicielem wyspy, oraz słownej umowy z mieszkańcami pobliskich ulic.
Za obsługe baru, oraz czystości obiektu, w tym wc odpowiedzialności nie ponosimy.
Zawsze znajdzie się coś, do czego będzie można się przyczepić, jednak z panującej tam atmosfery wywnioskować można, że pomimo drobnych niedociagnieć impreza się udała, o czym swiadczy frekwencja bawiących się! Dziękuje chłopakom Konie, oraz Krzy za zaangażowanie w organizacje oraz wszystkim za przybycie i dobrą zabawę!
Mam nadzieje, że uda się zorganizować podobną imprez do końca lata, bo wiadomo, że w naszym mieście póki, co nie ma się gdzie rozerwać.
|