Dzisiaj jest 14 maja 2025, 5:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

cos tu smierdzi!!!!ciekawe jak naprawde to bylo i kto tu kreci

pozdrawiam

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Panie Jacku. Busy zamówiłem by zwieźć wszystkich gości do Kościoła. J.W. natomiast rozwoził gości do domów po całej imprezie, gdyż jak Pan zapewnie zapomniał, Wasz autobus również miał rozwozić gości do domów i musiałem to jakoś zorganizować. To tak na sprostowanie.

Oczywiście nie ukrywam, że "lejce nam puściły" gdy wreszcie mogliśmy się dodzwonić do Pana, bo w takiej sytuacji trudno o wyważone słowa, jednak nie było tam żadnych gróźb karalnych.

Chcieliśmy przyjechać do Pana do siedziby firmy przed całą imprezą, jednak powiedział Pan, że nie ma takiej potrzeby, gdyż wszystko ma Pan zapisane i wszystko jest uzgodnione. Przez myśl mi nie przeszło, że może Pan się okazać niesłownym człowiekiem. Nie wspomniał Pan ani słowa o kaucji czy zaliczce.

Myślę, że jedyną osobą, która powinna dojrzeć jest Pan...

Darek

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

czy ktos wie gdzie podziały się autobusy 50-ki lux a moze pan Jacek wie?
P.S. Widziałem na drodze do Bogatyni.

Tytuł:
rekrut
rekrut

50-siatki lux. juz chyba nie jezda,bo ich nie widac.niewiem co takiego sie stalo ze nie jezdza.czyzby kasy braklo?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Specjalnie ruszyłem temat , nie bede odgrzewał sprawy ale może sprowokuje znawce tematu BB do zabrania głosu?

Tytuł:
obserwator
obserwator

robi206 pisze:
niewiem co takiego sie stalo ze nie jezdza.czyzby kasy braklo?

Łatwo da się zauważyć, że busiarze jeżdzą tylko tam gdzie się opłaca. Jeżeli po miesiącu linii 50- LUX nie udało się rozkręcić to znaczy, że była niewypałem i zrezygnowano - ot takie ryzyko zawodowe.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Ale o starcie linii pisało się wiele , rozkłady jazdy rozdano posiadam także a choćby zajawka kultury i poszanowania dla klienta powinna zobowiązać p.pławiaka do zawiadomienia tych którym rozkłady rozdano, ze na przystanek nie ma co wychodzić a rozkłady zawiesić.. no nie w kibelku małe były.
pisze tylko o rozsądku ale jeszce pozostaje prawo. kto wydał pozwolenie i jak rozliczy wykonanie ? odsyłam do prawa przewozowego i pokrewnych

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

bog180 pisze:
Ale o starcie linii pisało się wiele , rozkłady jazdy rozdano posiadam także a choćby zajawka kultury i poszanowania dla klienta powinna zobowiązać p.pławiaka do zawiadomienia tych którym rozkłady rozdano, ze na przystanek nie ma co wychodzić a rozkłady zawiesić.. no nie w kibelku małe były.
pisze tylko o rozsądku ale jeszce pozostaje prawo. kto wydał pozwolenie i jak rozliczy wykonanie ? odsyłam do prawa przewozowego i pokrewnych

Nazwiska to raczej z wielkiej litery piszemy.Po kropce też.
50 jest zawieszona do odwołania,czyli na zawsze,a to,że nie zdjęto kalkomanii to w czym przeszkadza??
Od początku było wiadomo,że to nie wypał,więc nad czym tu się rozwodzić.
Ale jak zawsze najwięcej głosu zabierają "klepacze" którzy maja własne samochody i 50 to tylko widują.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

a ja chciałam dodać, że w firmie Vektor pracuje przystojny pan kierowca^^

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Killer_Queen pisze:
a ja chciałam dodać, że w firmie Vektor pracuje przystojny pan kierowca^^

No tak - ta informacja wiele zmienia ;)

A poważniej mówiąc uważam , że tłumaczenie szefa firmy jest mocno naciągane.
Całej sytuacji młodemu żonkosiowi nie zazdroszczę - i bardziej Jemu wierzę niż właścicielowi firmy , której nie pierwszy raz takie numery się zdarzają.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

YELLO_35 pisze:

A poważniej mówiąc uważam , że tłumaczenie szefa firmy jest mocno naciągane.

Rozmawiając w środku tygodnia o najbliższej sobocie,to którą masz na myśli?
Ta co będzie w weekend,czy tą która będzie po niedzieli?

rekrut
rekrut

Nawiązując do tematu "Autobus z firmy Vektor czyli..."
http://www.zgorzelec.info/forum/viewtop ... 4a71bd657c
pragne podzielić się równiez swoimi przykrymi doświadczeniami z "szefem" tejże firmy.

Chcialam opisac przypadek nieuczciwosci firmy Vektor, ktora oprocz tego co mozna wyczytac tutaj na innych topicach, ze nie grzeszy sumiennoscia w świdczeniu uslug - to takze nie jest uczciwa w sprawach rozliczen finansowych. Jak kazdy podatnik wie, że za świadczenie uslugi nalezy wydac dowod przyjecia gotowki (nawet jednosobowe dzialanosci taksowkarskie wydaja nam po zakonczonym kursie paragon z kasy fiskalnej ), abysmy wiedzieli za co płacimy. Mysle ze taka firma jak Vektor MA OBOWIĄZEK wydania dowodu przyjecia zaplaty za wykonaną usługę. Jak mnie wiedza nie myli, to Urzad Skarbowy musi znac moment podatkowy, aby naliczyc lub pobrac podatek nalezny za wykonana usluge. Pomimo, ze w chwili obecnej jestem juz ponad 2 tyg po terminie w jakim w/w firma swiadczyla usluge, to do dnia dzisiejszego nie ma zadnego pokwitowania. Czyli jak domniemam firma zagarnela pieniadze do kieszeni okradajc tym samym fiskusa na nalezny 22% podatek Vat i jakis ulamek, ktory zawsze jest dochodem, bo jak sie nie myle nikt nie swiadczy ulsugi, by dokladac ze swoich????!!!!!

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Agaaaaa - skoro już znalazłaś temat z forum to mogłaś podczepić swój post bezpośrednio do wątku.

Agaaaaa pisze:
jak domniemam firma zagarnela pieniadze do kieszeni okradajc tym samym fiskusa na nalezny 22% podatek Vat

Na to wygląda...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Po 1 to ja zgłosilem Fakt popełnienia przestepstwa Przez Pania wyłudzenia usługi transportowej Po 2 to po moich usilnych telefonach do dnia dzisiejszego nie uzyskałem danych do faktury vat w przeciwieństwie nasze dane sa publicznie dostepne ,Po3 przewóz osób posiada stawke 7%vat a nie jak Pani twierdzi 22% Po 4 chętnie spotkam sie w Urzedzie Skarbowym w Zgorzelcu na konfrontacji zapraszam czekam przed głównym wejsciem jutro o godz 8 , Po 5 watpliwe jes ,że Pani posiada Licencję na organizowanie turystyki tzw. zielonej szkoły wydanej przez Wojewodę.Myśle ,że te kilka faktów unaoczni czytelnikom brak wiedzy i doświadczenia w transporcie Osób.Nadmienię ,iż jako nieliczna firma albo jedyna w okolicy Bolesławca podjęliśmy się transportu dzieci na tzw.zielona szkołę poniewaz podstawiane inne autobusy nie spełniały wymogów Policji z Bolesławca i dzieci czekały na Placu Bankowym od godz.8 do 16 . Nasza firma podstawiła zamówiony autobus o godz 16 wedle wczesniejszych ustaleń z Pania A.M.Firma VEKTOR z umowy wywiazałasię w 100% , co dzieci wynagrodziły oklaskami .Wedle zyczenia podstawiliśmy autobus nad morze na powrót gdzie zostalismy odesłani z kwitkiem Pani A.M odsyła nas do jakiejs firmy z roszczeniami przypominam ,że to Ja Jacek Pławiak ustaliłem z Pania warunki usługi transportowej i jako Zamawiająca jest Pani w Obowiazku podać dane do faktury i zapłaty naleznej nam kwoty ktura ustaliliśmy. Słowo OKRADŁ to wielkie słowa czekam przed Urzęde Skarbowym jutro rano celem szybkiego wjasnienia sprawy czy firma Vektor okradła państwo czy to moze Pani prowadzi jakas ukryta dzałalnosc bez zezwoleń itp. napewno jutro dam czytelnikom odpowiedz co dalej z tematem. pozdrawiak Jacek Pławiak

Tytuł:
rekrut
rekrut

Panie Pławiak, ma pan cięty język, ale skąpą wiedzę. Jednak nie będę teraz rozpisywać się nad ludzkimi nieudolnościami. W odpowiedzi na pana „wyjaśnienie” postaram się opisać czytelnikom całe zdarzenie dla rzetelnego odbioru sytuacji.
1 czerwca 68 uczniów i 6 opiekunów, miało wyjechać na zieloną szkołę do Dźwirzyna. Zgodnie z podpisaną umową z firmą „WYNAJMUJĄCY” stawiono do dyspozycji najemcy dwa autokary turystyczne. Po rutynowej kontroli pojazdów przez Policję, jeden autobus został odprawiony pomyślnie i wyjechał w trasę, a drugi z nich został zakwestionowany i niedopuszczony do ruchu z powodu 5-cio centymetrowego pęknięcia szyby. Zgodnie z podpisaną umową najmu autokaru wynajmujący zobowiązany był do niezwłocznego zastąpienia niesprawnego autobusu innym autokarem o takim samym standardzie. Wobec powyższego wynajmujący zaczął poszukiwania transportu zastępczego. Aby nie tracić czasu, ja jako kierownik wycieczki podjęłam się również poszukiwania. Dotarłam do firmy przewozowej „Vektor” ze Zgorzelca, która zaoferowała swoje usługi w trybie pilnym. Po konsultacji z Panem WYNAJMUJĄCYM (w ramach umowy pisemnej) oraz jego telefonicznych ustaleniach cenowych z właścicielem firmy „Vektor” Panem Jackiem Pławiakiem, dostałam informację, aby przyjąć usługę firmy „Vektor” – jako transport zastępczy na przewóz dzieci do Dźwirzyna. Pan Pławiak ( w rozmowie telefonicznej) od razu postawił warunek, że autobus nie wyjedzie z Bolesławca bez zapłaty. Po chwili uzgodnień doszliśmy do porozumienia, że otrzyma wynagrodzenie w ustalonej z Panem WYNAJMUJĄCYM w kwocie 4000 zł za wykonany kurs na miejscu, w Dźwirzynie. Tak też uczyniłyśmy, przy świadkach, na miejscu, w imieniu Pana WYNAJMUJĄCEGO i z jego środków finansowych zapłaciłyśmy kierowcy kwotę 4000 zł na którą nie chciał dać nam żadnego pokwitowania, tłumacząc, że po powrocie zostanie wystawiona faktura przez księgowość firmy na tą kwotę.
Jednak jako kierownik wycieczki czułam obowiązek dopełnienia wszelkich starań, aby impreza przebiegała bez zakłóceń i w poczuciu pełnego bezpieczeństwa. Mając na względzie kłopotliwą sytuację Pana WYNAJMUJĄCEGO i długi okres wymiany przedniej szyby w autokarze, zapytałam kierowcę czy istniałaby ewentualność przywiezienia nas z Dźwirzyna 9 czerwca. W odpowiedzi usłyszałam, że niemalże w tym samym terminie (do 10 czerwca) w sąsiadującej miejscowości Ustronie Morskie jest autobus firmy „Vektor” razem z dziećmi przebywającymi na zielonej szkole, więc jeśli istniałaby taka konieczność, to ten autobus mógłby nas przywieźć do Bolesławca i wrócić do Ustronia. W związku z powyższym kierowca zaproponował mi jeszcze potwierdzenie tej tezy u szefa firmy „Vektor”, który drogą telefoniczną potwierdził taką ewentualność. Dodał, że gdybyśmy skorzystali z tych dwóch usług, to łączny koszt przewozu w dwie strony wyniósłby 7000 zł. Jednak moja czarna wizja się nie sprawdziła i Pan WYNAJMUJĄCY przyjechał 4 czerwca do Dźwirzyna sprawnym autokarem kontynuując wcześniej podpisana umowę.
Tymczasem w sobotę – 6 czerwca dostałam telefon, że specjalnie dla nas przyjechał autobus ze Zgorzelca, który będzie do naszej dyspozycji do czasu wyjazdu. Ja stanowczo zaprotestowałam, gdyż takiej umowy nie było. Po tym proteście dostałam telefon od właściciela firmy „Vektor” z pogróżkami. Następnie po godzinie zjawili się w ośrodku w Dźwirzynie dwaj kierowcy firmy „Vektor”, w celu wymuszenia rzekomo ustnej umowy na wynajem autobusu – do której nigdy nie doszło. Na siłę chcieli nas uszczęśliwić. W czasie rozmowy z kierowcami okazało się, że Pan Jacek Pławiak – właściciel firmy „Vektor” wysłał drugi autobus z jakąś zorganizowaną grupą do Ustronia Morskiego i na jednym ogniu chciał upiec dwie pieczenie – zdobywając korzyść majątkową kosztem nas. Wyraziłam zdecydowany sprzeciw na jakakolwiek ustną umowę, której nigdy nie było. W imieniu Pana WYNAJMUJĄCEGO poprosiłam o wystawienie faktury za wykonaną usługę na kwotę 4000 zł, podając wszystkie niezbędne dane. Kierowcy przyznali mi rację i wzięli kartkę z danymi, którą mieli przekazać właścicielowi „Vektora”. Po tej sytuacji otrzymywałam wiele telefonów z pogróżkami oraz obelgami pod moim adresem od Pana Jacka Pławiaka. Ten pan kontaktował się również z dyrekcją szkoły wyrażając obelżywe opinie na mój temat, że rzekomo wyłudziłam usługę transportową.
Reasumując, nie wyłudziłam żadnej usługi, podstawiony autobus został wynajęty przez Pana WYNAJMUJACEGO (ja jedynie byłam pośrednikiem), wynagrodzenie za wykonaną usługę zostało wypłacone – na co do chwili obecnej nie mamy pokwitowania. Pan Jacek Pławiak nie chce wystawić faktury (posiadając wszelkie dane) oczekując ZADOŚĆUCZYNIENIA ZA RZEKOME PODSTAWIENIE AUTOBUSU NAD MORZE.
P.S
Od szefa rzetelnej firmy oczekiwałabym jeszcze odrobiny poprawnej polszczyzny- ktÓra, szefunio :P

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.