Afrolka
Cytuj:
Pan Owsik zapraszany jest do szkół na różne imprezy, dlaczego? skoro tyle się dziwnych rzeczy wokół niego dzieje. Jako wzór?
Może i lubi, ale to nie powód ,żeby go z honorami przyjmować i jeszcze pozwalać przemawiać z przesłaniami do młodzieży
Powinni się wstydzić Ci co go zapraszają- dyrektorzy - pedagodzy
Ale może też młodzież uważać, że nie ma nic złego w działaniach Pana Owsika skoro jest tak wszędzie zapraszny i mile witany
Ale ym co zapraszają Pana Owiska, nie chodzi zapewne o młodzież tylko, żeby się przypodobać. Paskudne!!!
A wyartykułuj może zarzuty jakie stawiasz temu człowiekowi, bo szczerze mówiąc poza kilkoma uwagami świadczącymi o braku sympatii do niego, poza dąsami i przysłowiowym "kręceniem noskiem" jakoś nie potrafię ich dojrzeć,... Co Ty właściwie jemu zarzucasz???
bonzoCytuj:
W szkole powinno się zdobywać wiedzę , ale też kształtować postawy obywatelskie.
Jako etatowy "podbijacz" tego tematu, tak doskonale politycznie uświadomiony, powinieneś chyba wiedzieć, że jednym z elementów kształtowania postawy obywatelskiej jest wpojenie zasady poszanowania demokratycznie wybranej władzy. Chyba, że się ze mną nie zgodzisz??
Twoja wypowiedź trąci mi nie tylko cynizmem, lecz również brakiem logiki. Bo czy człowiek (mam na myśli Ciebie), podjąwszy temat zaproszeń przez kierownictwo szkół tych czy innych lokalnych polityków ma prawo krytykować kogokolwiek za cokolwiek, jeśli sam swoją wypowiedzią daje przykład nie respektowania prawa???
Wobec wicestarosty został skierowany pozew który sąd uznał za bezzasadny. Wobec I. Owsika toczy się najnormalniejsza w świecie polityczna gierka,.. której efektem jest jedynie sztucznie podtrzymywany temat na forum,...przez takich jak Ty,... i dwóch, może trzech równie zacietrzewionych...
Cytuj:
O ile dobrze pamiętam władze powiatu zgorzeleckiego robiły jakieś przewrotki z dyrektorami szkół, chcąc koniecznie na ich miejsce wsadzić posłusznych sobie.
Ogłaszanie konkursów tam, gdzie to wygodne, a pozostawianie na kolejną kadencję wygodnych dyrektorów miało chyba miejsce w tym powiecie.
No to już poważniejszy zarzut. Jak sądzę, tak "poważna" persona jak Ty nie poprzestanie na czczych słowach i przedstawi tutaj dowody na tego typu, Twoim zdaniem, "nieprawidłowości". Inaczej gotów jestem pomyśleć,...a wraz ze mną również i ci których usiłujesz od miesięcy nieudolnie otumanić swoją bezpodstawną paplaniną, że.... zwyczajnie mącisz sobie wodę. Ot tak, dla rozrywki lub może w celu osiągnięcia własnych politycznych korzyści!!??
Słabo Ci to idzie, ale nadrabiasz wytrwałością,..to trzeba Ci przyznać.
Zanim odpowiecie mi, moi "zacni" interlokutorzy, zerknijcie łaskawie na tekst poniżej, przeczytajcie go, zastanówcie się a kiedy już oba procesy będą chyliły się ku końcowi, być może zaświta Wam w końcu w główkach myśl końcowa, że może już dosyć tej...zabawy w "głęboko oburzonych obywateli"???
Za Wikipedią:
Cytuj:
Trybunał Konstytucyjny – organ sądownictwa konstytucyjnego w Polsce, znany także w ustrojach innych państw. Jego podstawowym zadaniem jest kontrolowanie zgodności norm prawnych niższego rzędu (rangi ustawowej lub podstawowej) z normami prawnymi wyższego rzędu, przede wszystkim z Konstytucją i niektórymi umowami międzynarodowymi (tzw. "sąd nad prawem").
- podkreślenia i pogrubienia moje - przyznaję się bez bicia.
Tenże "sąd nad prawem" wydał werdykt który brzmi - zapis w ustawie o samorządzie powiatowym, którego z takim zapałem chwycili się polityczni przeciwnicy obecnej władzy w powiecie (zapewne z braku alternatywy), jest sprzeczny z konstytucją, a więc z najwyższym aktem prawnym RP.