Dzisiaj jest 14 maja 2025, 13:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

może się wstydzą, choć to uczucie coraz mniej dostępne niektórym ludziom, ja bym wolał, żeby go nie zapraszali i się nie wstydzili.

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:
może się wstydzą,

Ja sądzę, że aby niedoświadczona młodzież poznała zło, musi znać dobro.
Najlepiej jedno i drugie pokazać na przykładach.
Chyba logiczne?

Dokładnie tak samo było ze mną.
Znałem sposób rządzenia przez Fiedii, uważałem, że jest on zły, poznałem sposób rządzenia osoby aktualnie piastującej funkcję burmistrza i już mam odpowiedź.
Jest to sposób prosty ale w niektórych przypadkach kosztowny.
Ale ponoć lepiej późno, niż nigdy.

P
G

Nie dziwcie się więc, że ..

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ale może też młodzież uważać, że nie ma nic złego w działaniach Pana Owsika skoro jest tak wszędzie zapraszny i mile witany

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Afrolka pisze:
Ale może też młodzież uważać, że nie ma nic złego w działaniach Pana Owsika skoro jest tak wszędzie zapraszny i mile witany

To jest też możliwe... :roll:
Choć to nie młodzież ich przecież zaprasza.

Widziałem dziś jak się młody łepek w kolejce w markecie bezczelnie wsunął przed babcię - zerknął nieśmiało czy go nie zrypie. Wiedział , że źle robi - ale tupetu mu nie brakło...
Dla takiego osobnika idolem mogą być różni ludzie...

OT-em lekko zaleciało ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ale ym co zapraszają Pana Owiska, nie chodzi zapewne o młodzież tylko, żeby się przypodobać. Paskudne!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

To jest na pewno dylemat z zaproszeniem dla władz. W zasadzie szkoła powinna być wolna od polityki. W szkole powinno się zdobywać wiedzę , ale też kształtować postawy obywatelskie. Poprzez zaproszenie Pana Owsika, Woroniaka ( w końcu ukaranego za jazdę "na bani"), czy Pana Szczecha ( o którym na tym forum pisano, że zwymyślał kobietę od k... , a sam mówił, że tak pokrzykiwał na psa - sic ! ), a również innych panów i pań, co to modlą się pod figurą a diabła mają za skórą), dyrekcja szkoły być może ze strachu, ale daje młodzieży z bliska przyjrzeniu się ludziom, którzy wzorem być chyba nie powinni.
O ile dobrze pamiętam władze powiatu zgorzeleckiego robiły jakieś przewrotki z dyrektorami szkół, chcąc koniecznie na ich miejsce wsadzić posłusznych sobie.
Ogłaszanie konkursów tam, gdzie to wygodne, a pozostawianie na kolejną kadencję wygodnych dyrektorów miało chyba miejsce w tym powiecie.
Fakt, że kilka osób zawłaszczyło sobie powiat, świadczy niestety, nie najlepiej o radzie,bo ona o tym decyduje. Ale to właśnie kumoterstwo

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Afrolka

Cytuj:
Pan Owsik zapraszany jest do szkół na różne imprezy, dlaczego? skoro tyle się dziwnych rzeczy wokół niego dzieje. Jako wzór?

Może i lubi, ale to nie powód ,żeby go z honorami przyjmować i jeszcze pozwalać przemawiać z przesłaniami do młodzieży

Powinni się wstydzić Ci co go zapraszają- dyrektorzy - pedagodzy

Ale ym co zapraszają Pana Owiska, nie chodzi zapewne o młodzież tylko, żeby się przypodobać. Paskudne!!!

A wyartykułuj może zarzuty jakie stawiasz temu człowiekowi, bo szczerze mówiąc poza kilkoma uwagami świadczącymi o braku sympatii do niego, poza dąsami i przysłowiowym "kręceniem noskiem" jakoś nie potrafię ich dojrzeć,... Co Ty właściwie jemu zarzucasz??? ;-)

bonzo

Cytuj:
W szkole powinno się zdobywać wiedzę , ale też kształtować postawy obywatelskie.

Jako etatowy "podbijacz" tego tematu, tak doskonale politycznie uświadomiony, powinieneś chyba wiedzieć, że jednym z elementów kształtowania postawy obywatelskiej jest wpojenie zasady poszanowania demokratycznie wybranej władzy. Chyba, że się ze mną nie zgodzisz?? ;-)
Twoja wypowiedź trąci mi nie tylko cynizmem, lecz również brakiem logiki. Bo czy człowiek (mam na myśli Ciebie), podjąwszy temat zaproszeń przez kierownictwo szkół tych czy innych lokalnych polityków ma prawo krytykować kogokolwiek za cokolwiek, jeśli sam swoją wypowiedzią daje przykład nie respektowania prawa???
Wobec wicestarosty został skierowany pozew który sąd uznał za bezzasadny. Wobec I. Owsika toczy się najnormalniejsza w świecie polityczna gierka,.. której efektem jest jedynie sztucznie podtrzymywany temat na forum,...przez takich jak Ty,... i dwóch, może trzech równie zacietrzewionych...

Cytuj:
O ile dobrze pamiętam władze powiatu zgorzeleckiego robiły jakieś przewrotki z dyrektorami szkół, chcąc koniecznie na ich miejsce wsadzić posłusznych sobie.
Ogłaszanie konkursów tam, gdzie to wygodne, a pozostawianie na kolejną kadencję wygodnych dyrektorów miało chyba miejsce w tym powiecie.

No to już poważniejszy zarzut. Jak sądzę, tak "poważna" persona jak Ty nie poprzestanie na czczych słowach i przedstawi tutaj dowody na tego typu, Twoim zdaniem, "nieprawidłowości". Inaczej gotów jestem pomyśleć,...a wraz ze mną również i ci których usiłujesz od miesięcy nieudolnie otumanić swoją bezpodstawną paplaniną, że.... zwyczajnie mącisz sobie wodę. Ot tak, dla rozrywki lub może w celu osiągnięcia własnych politycznych korzyści!!?? ;-)

Słabo Ci to idzie, ale nadrabiasz wytrwałością,..to trzeba Ci przyznać. :lol:

Zanim odpowiecie mi, moi "zacni" interlokutorzy, zerknijcie łaskawie na tekst poniżej, przeczytajcie go, zastanówcie się a kiedy już oba procesy będą chyliły się ku końcowi, być może zaświta Wam w końcu w główkach myśl końcowa, że może już dosyć tej...zabawy w "głęboko oburzonych obywateli"??? :roll:

Za Wikipedią:

Cytuj:
Trybunał Konstytucyjny – organ sądownictwa konstytucyjnego w Polsce, znany także w ustrojach innych państw. Jego podstawowym zadaniem jest kontrolowanie zgodności norm prawnych niższego rzędu (rangi ustawowej lub podstawowej) z normami prawnymi wyższego rzędu, przede wszystkim z Konstytucją i niektórymi umowami międzynarodowymi (tzw. "sąd nad prawem").
- podkreślenia i pogrubienia moje - przyznaję się bez bicia. :P

Tenże "sąd nad prawem" wydał werdykt który brzmi - zapis w ustawie o samorządzie powiatowym, którego z takim zapałem chwycili się polityczni przeciwnicy obecnej władzy w powiecie (zapewne z braku alternatywy), jest sprzeczny z konstytucją, a więc z najwyższym aktem prawnym RP.

Tytuł:
obserwator
obserwator

TK w jednym z wyroków stwierdził:".....ze względu na szczególny rodzaj zadań wypełnianych przez podmioty będące pracodawcami samorządowymi niewskazane jest zatrudnianie osób karanych, zwłaszcza za przestępstwa umyślne.....". Wyrok jest prawomocny, a jego sentencja została ogłoszona w Dzienniku Ustaw. Jak się to ma w naszym przypadku?

Tytuł:
obserwator
obserwator

W temacie "Kumoterstwo w powiecie" poruszonych było kilka różnych wątków. Wyrażam swoje zdanie. Mogę, tak jak każdy dyskutujący, mylić się co do oceny sytuacji. Jak zauważył Przekorny, demokratycznie wybrana władza ma prawo robić wszystko, nawet czasem wbrew prawu.

Na forum był też wątek dotyczący Pana Szczecha. Jeżeli ktoś wiedział o tym wątku, oraz, że wniosek został odrzucony przez Sąd, z przyzwoitości mógł o tym napisać. Czytający nie mieliby wątpliwości.

W sprawie szkół. Była sprawa dotycząca między innymi ZSZ im. E.Plater. Tam dość długo trwała sprawa wyboru dyrektora i to chyba nie z powodu, że nie miał kto nim być.

Jeżeli zaś o politykę idzie. Uważam, że każdy człowiek powinien się choć trochę interesować polityką. Trzeba wiedzieć, co i jak się dzieje i jakie są tego mechanizmy. Począwszy od dzielnicy, dzisiaj powiem tylko po Europę. Dalej nie chcę sięgać.

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Jako etatowy "podbijacz" tego tematu, tak doskonale politycznie uświadomiony, powinieneś chyba wiedzieć, że jednym z elementów kształtowania postawy obywatelskiej jest wpojenie zasady poszanowania demokratycznie wybranej władzy. Chyba, że się ze mną nie zgodzisz?? ;-)
Twoja wypowiedź trąci mi nie tylko cynizmem, lecz również brakiem logiki. Bo czy człowiek (mam na myśli Ciebie), podjąwszy temat zaproszeń przez kierownictwo szkół tych czy innych lokalnych polityków ma prawo krytykować kogokolwiek za cokolwiek, jeśli sam swoją wypowiedzią daje przykład nie respektowania prawa???

Przekorny w którym momencie wg ciebie Afrolka nie respektuje prawa, co??? Podaj konkret, krytyka poczynań dyrektorów którzy zapraszają twojego pryncypała to nierespektowanie prawa, tak? Może jakis konkretny paragraf przytoczysz na to, co?
Twoja paplaninka w obronie układu kolesiowskiego owsik, panek & woroniak jest beznadziejna i przekonuje mnie w 100%, że twoje wywody na tym forum są pisane pod dyktando tej trójki. Co do władzy demokratycznie wybieranej to kredyt zaufania lokalnego społeczeństwa wobec dwóch "politycznych skinheadów" został dosadnie przedstawiony w ostatnich wyborach samorządowych (patrz wyniki wyborów i ilość głosów uzyskanych przez nich). No ale władza kusi oj bardzo kusi; jak mnie nie wybrali demokratycznie to ja niedemokratycznie wcisnę się na członka zarządu chociaż na 1/4 etatu. Panek nie miał już szans na drugiego członka zarządu wiec upchnął swoją żonę na stanowisko w PCPR. szkoda, że dyrektora PCPR nie wybiera się w demokratycznych wyborach bo wtedy zobaczyłbyś kto ma demokratyczne poszanowanie wśród społeczeństwa.
Mam nadzieję, że nadchodzące wybory samorządowe ostatecznie pogrzebią ten wasz układ i ty razem nimi oddalicie się w polityczny niebyt, życzę wam tego z całego serca. Amen.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Za wikipedą:

Kumoterstwo – wzajemne popieranie się ludzi związanych przynależnością do jakiejś grupy czy pokrewieństwem, zwykle dla osiągnięcia pozycji społecznej lub korzyści materialnych, nie opierające się na ocenie wartości tych osób, lecz na fakcie znajomości.

W myśl powyższej definicji, fakt że Twoja praca w starostwie wynika z bycia ex-szwagrem Ireneusza O, jest zapewne niefortunnym zbiegiem okoliczności i mało istotnym faktem i z całą pewnością nie mającą niczego wspólnego z kumoterstwem. Jednak w zwyczaju uprawiających kumoterstwo jest, że rodziny się broni (nawet jak widać byłej), czego mamy doskonały przykład w Twojej osobie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jendrzej

Cytuj:
...niewskazane jest zatrudnianie osób...

Rozważ Jędrzeju znaczenie podkreślonego przeze mnie wyrazu i odpowiedz, czy Twoim zdaniem jest on synonimem całkowitego i absolutnego zakazu???

makaron

Cytuj:
Przekorny w którym momencie wg ciebie Afrolka nie respektuje prawa, co???

Te słowa skierowałem do bonzo, nie do Afrolki. ;-)

makaron

Cytuj:
Twoja paplaninka w obronie układu kolesiowskiego owsik, panek & woroniak jest beznadziejna i przekonuje mnie w 100%, że twoje wywody na tym forum są pisane pod dyktando tej trójki.

Twoja paplaninka majaca na celu wsparcie polityczne układu kolesiowskiego Gronicz, Kozłowski, Bieliński & Michalski jest beznadziejna i przekonuje mnie w 100%, że twoje wywody na tym forum są pisane pod dyktando tej czwórki.
Skoro już się tak szufladkujemy... :roll:

Cytuj:
No ale władza kusi oj bardzo kusi; jak mnie nie wybrali demokratycznie to ja niedemokratycznie wcisnę się na członka zarządu chociaż na 1/4 etatu.

Jak wspomniany przeze mnie Jasio M. ??? ;-)

a na koniec....mam nadzieję, że nadchodzące wybory samorządowe ostatecznie pogrzebią ten wasz układ i ty razem z nimi oddalicie się w polityczny niebyt, życzę wam tego z całego serca. Amen. :smt058

jakobsprenger, świetny zarzut, coś na kształt... stryjka żony ciotecznego wnuka brat. 8)

Już niedługo, czego możesz być absolutnie pewien, wskażę tutaj liczne przykłady zatrudniania w UM, miejskich spółkach i ich zarządach żon, mężów (lub obojga), szwagrów, dzieci, kolegów z partii lub partii "zaprzyjaźnionych",... po których Twój "zarzut" okaże się tak mocny, jak pokazanie języka przez kilkuletnie dziecko.
Ty sam przecież,... :(
A prawda, przecież chowasz się za nickiem, zapewne ze wstydu lub zwyczajnego strachu przed śmiesznością swoich, skierowanych w czyjąś stronę zarzutów.

Mógłbym zmienić nicka i z ukrycia atakować wszystkich tych, których wypowiedzi mnie drażnią. Tyle tylko, że wówczas upodobniłbym się do Ciebie i takich jak Ty, czyli kolesi z PO, którym powoli zaczyna się palić grunt pod nogami i którzy chętnie wygarniają wszystkim mniej lub bardziej wyimaginowane "zbrodnie" pod warunkiem, że nikt nie odkryje ich danych personalnych. A dlaczego???
Ponieważ zarzuty które wy kierujecie w którąkolwiek stronę, można porównać do zarzutów kierowanych przez złodzieja - recydywistę w stronę dziecka, które ukradło ze sklepu lizaka.

Ostatnio zmieniony 19 sie 2009, 20:05 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Mam pytanie do PRZEKORNEGO: czy w Urzędzie, w którym pracujesz wobec wszystkich pracowników stosowane są takie same kryteria? Czy są różne standardy wobec różnych osób. Dlaczego jedni są zwalniani za popełnienie przestępstwa, a inni nie. To jest pytanie!

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wystarczy wrócic do archiwum, aby zobaczyć, że nim na stronie starostwa oficjalnie zostanie podana osoba, która została przyjęta na stanowisko kierownicze, mamy na naszym forum już znane nazwisko tej osoby. Więc o jakich kryteriach mówimy ? :lol: Jak mają patrzeć na to osoby, które w tym konkursie również uczestniczyły? :oops: Czy to jest uczciwe?

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Twoja paplaninka majaca na celu wsparcie polityczne układu kolesiowskiego Gronicz, Kozłowski, Bieliński & Michalski jest beznadziejna i przekonuje mnie w 100%, że twoje wywody na tym forum są pisane pod dyktando tej czwórki.
Skoro już się tak szufladkujemy... :roll:

Pudło, nie jestem związany, z żadnym obecnym politykiem i nie piszę pod ich dyktando. Z dwojga złego wole jednak rządy Gronicza i jego układu niż "łysego duetu". :grin: :grin: :grin:
Wracając do mojego pytania, to jesteś w stanie obronić swoją tezę o nierespektowaniu prawa?
PS. A tak na marginesie to nie wysiliłeś się zbytnio "zerżnąłeś" swoja wypowiedź z mojej, widzę tutaj ewidentny plagiat mojej wypowiedzi. Jak na rzecznika starostwa to słabo, oj słabo, chciałoby się kogoś o większym spektrum wypowiedzi. No ale to świadczy o naszej demokratycznie wybranej władzy co jest warta. :lol: :lol: :lol:

Ostatnio zmieniony 20 sie 2009, 11:14 przez makaron, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.