jaro28 pisze:
Zaczyna mnie poważnie irytować Twoja upierdliwość w sprawie wyboru Burmistrza.
I CO TO BĘDZIE DALEJ?
I co to będzie dalej, skoro do wyborów pozostało 239 dni?Musisz to jakoś przeżyć. Obaj nie mamy innego wyjścia.
jaro28 pisze:
Powiadam Ci nie lekceważ nas forumowicz
Szanowny Jaro28 nigdy, od kiedy tutaj jestem, nie lekceważyłem forumowiczów ani osób przychodzących tutaj jako goście, czy diabli wiedzą z jakiego innego powodu tutaj będących.
Musisz w to uwierzyć. Pozory mogą mylić, ale szacunek mój macie wszyscy, albowiem w Internecie przebywam już kaaawał czasu.
Szanuję nawet ……… Aleksandra, który tyle złego już tutaj mi zrobił.
jaro28 pisze:
oraz innych, którzy czytają
A tych, co nie czytają też?
Swoją drogą jak mogę szanować tych, którzy tylko czytają, skoro nie wiem kogo mam szanować.
jaro28 pisze:
wybory jeszcze się nie odbyły..nie wiesz czy Fiedorowicz je wygra
Jest dwóch kandydatów M. Fiedorowicz oraz R. Gronicz.
Wielce Szanowny Jaro28
Z wielkim szacunkiem dla Ciebie ale w chwili obecnej nie ma takiej opcji, żeby stażysta, nieudacznik, człowiek który już pokazał, że nie nadaje się na ten urząd wygrał cokolwiek poza fantazją f-mol na fujarkę.
Jaro28 to nie jest już tylko moje spostrzeżenie, chociaż twierdzę, że jako jeden z pierwszych zacząłem dostrzegać rysy na sposobie rządzenia niejakiego R. Gromnicza oraz jego ekipy i rozpocząłem od piętnowania tego w sposób przyjęty za właściwy w kręgach dyplomatycznych, jednak mój przekaz został odebrany, jako bełkot stadny i przeszedł bez echa.
Przeszedł bez echa kilkukrotnie.
Posunąłem się nawet do osobistego poinformowania tego, czy owego klienta, żądnego władzy i udającego, że słucha głosu ludu pracującego miast i wsi, do przekazania mu informacji o tym, że w grupie rządzącej jest źle.
Dopiero po wyczerpaniu wszystkich środków tzw. dyplomatycznych zdecydowałem się publicznie piętnować błędy burmistrza i jego ekipy. W końcu ja tu mieszkam. To ja będę ponosił koszty decyzji, na które wpadnie osoba siedząca na stołku burmistrza miasta Zgorzelca.
Jaro28 sądzę, że rozumiesz moje obawy przed, nie daj boże, następną kadencją, takiego burmistrza?
jaro28 pisze:
może wygra je kto inny...
Jaro28 ….. jest dwóch … M. Fiedorowicz i R. Gronicz.
Jaro28 uwierz mi … na dzień dzisiejszy w cuglach wygrywa M. Fiedorowicz
Naprawdę.
Jest dokładnie odwrotnie, jak to miało miejsce 4 lata temu, kiedy głosowałem na R. Gronicza i pomyliłem się.
Nigdy więcej błędów.
Jaro28 i jeszcze jedno.
Na królika wyciągniętego z kapelusza nie ma co liczyć.
Już raz zawierzyłem formacji politycznej, która zapewniła mnie, ze stażysta na stanowisku burmistrza będzie doskonałym kandydatem.
Przegrała formacja, przegrał kandydat.
Oni w chwili obecnej starają się znaleźć jakiegoś klienta, który będzie ich reprezentował.
Mówi się, że niejaki Pacyniak ma przeogromną ochotę znaleźć się wśród wybieranych, lecz zauważ, że nie pojawia się jeszcze.
Doceniam odwagę R. Gronicza, który stawia w tej chwili wszystko na jednej szali. On wie, że po wyborach praktycznie jest trupem politycznym i odchodzi w niebyt, więc robi co może, żeby nie dać o sobie zapomnieć. Utwierdzają go w tym ludzie, którzy otrzymali od niego stołki i utracą je z chwilą przejęcia władzy przez M. Fiedorowicza lub jakiegokolwiek innego zdroworozsądkowego burmistrza.
Jaro28 powinieneś mi uwierzyć, że żaden normalny burmistrz nie będzie trzymał nieudaczników, niekompetentnych ludzi, którzy służą tylko do brania pieniędzy.
jaro28 pisze:
odpuść sobie proszę tą irytującą propagandę
Jaro28 ….
Ja naprawdę robię to z przekonania.Całą pracę kieruję na wybór właściwego kandydata.
Najlepszego kandydata na burmistrza ze wszystkich możliwych kandydatur.
jaro28 pisze:
bo naprawdę uwierzę, że robisz to na zlecenie
Masz prawo myśleć. Masz prawo pisać. Masz prawo mówić osobom, z którymi się spotkasz, jednak pamiętaj, że najgorsi są ci, którzy obiecują coś na początku a później traktują cię jak truchło (widziałem zdjęcia tego pieska ……. przez wzgląd na to, że czytają to kobiety i dzieci, nie napiszę, co zrobiłbym temu człowiekowi, który tak potraktował psa).
Ja Tobie natomiast podpowiem, że robię to z przekonania a nie dla pieniędzy.
Kieruje mną troska o dobro społeczeństwa lokalnego. Nie ukrywam, że chodzi mi o to, aby można było w spokoju prowadzić działalność gospodarczą w Zgorzelcu.
Jaro28 za to byłbym gotów zapłacić i to dużo. Sądzę, że wiele osób byłoby gotowe zapłacić wiele byleby nie kierował nami nieudacznik.
Tylko ten, który daje pracę innym wie, ile pracy kosztuje walka ze skostnieniem urzędniczym.
Jeszcze gorzej jest, jak urzędnik pożarł wszystkie rozumy i wie wszystko najlepiej. Wtedy najlepiej czekać na koniec kadencji.
To mną kieruje.
Jaro28 jak to mało, to poczekaj. W trakcie kadencji przedstawione zostaną inne tematy obrazujące sposób nieudacznego sprawowania rządów przez obecną ekipę.
Jaro28 ja w działam w chwili.
Na dzień dzisiejszy są dwaj kandydaci na urząd burmistrza, w tym tylko jeden poważny.M. Fiedorowicz.
To moje zdanie.
Jeśli przedstawisz mi lepszego kandydata, to uwierz mi, że go poprę, jeśli natomiast wyciągniesz mi znowu królika z kapelusza, albo kolejnego stażystę na pięć minut przed wyborami, to obśmieję Ciebie, nie jego, jemu uświadomię natomiast, że wystawia się na pośmiewisko bo stażystę już mieliśmy i straciliśmy cztery lata.
Dochodzą mnie słuchy, że formacja polityczna tak nie za bardzo popiera R. Gronicza na kandydata na następną kadencję. Pisałem już o wielu, o których się mówi, że chcialiby, ale póki co, nie istnieją.
jaro28 pisze:
na zlecenie Mirka
Jaro28 Ty jesteś z M. Fiedorowiczem na Mirek i Jaro … Twoja sprawa. Może Wam wychodzącym razem z lokali ludzie deptali po dłoniach i możesz traktować go jak kumpel. Dla mnie to M. Fiedorowicz, kandydat na burmistrza, więc jeśli sądzisz, że to mój kolega, to się mylisz. Ma jednak zaletę. Potrafi zarządzać i dał tego dowód. Popełnił też błędy w swoich kadencjach, lecz w porównaniu z tymi, które popełnił i popełnia „stażysta”, to jest nic. Jeśli sądzisz, że robię coś złego M. Fiedorowiczowi piętnując błędy R. Gronicza, to przykro mi, ale nie zmienię tego.
Dla mnie R.Gronicz nie jest poważnym kandydatem na stanowisko burmistrza i nie zmieni tego Twój zapał jego obrony, przy jego nieudolności.
Jaro28 Ty nie być na mnie zły, ja chcieć dobrze. Już taki jestem. Jak widzę błędy do naprawienia, to je naprawiam.
Dlatego trąbię na lewo i prawo, że wcześniej popełniłem błąd głosując na R. Gronicza,
Dzisiaj tego błędu nie popełnię i zagłosuję na M. Fiedorowicza.
Jaro28 głosuję na M. Fiedorowicza ale w myśl starej stalinowskiej zasady, o której zapomniałem przy wyborze R. Gronicza, czyli „wierz i kontroluj”, już dzisiaj pytam Was, Was, którzy zęby zjedli w lokalnej polityce lokalnej abyście dołączyli do głosu ludzi, którzy chcieliby mieć burmistrza, któremu mogliby powierzyć bez obaw swoje, lokalne sprawy.
Chciałbym dodać, że moim marzeniem byłoby, aby można było prowadzić dialog z burmistrzem m.in. za pośrednictwem internetu. Chciałbym również mieć możliwość przekazania swojego zdania przy wyborze człowieka na stanowisko prezesa, dyrektora. Oczywiście burmistrz podejmowałby decyzję ale wiąłby, wraz z jakimś konklawe, pod uwagę głosy ludu.
Ja wiem, że M. Fiedorowicz nie był święty. Pomników mu stawiać nie będę.
Sam mu będę zarzucał, jak będzie coś robił źle, ale póki co jest najlepszy, więc Jaro28 czy w tym temacie jesteś ze mną?
Jeśli moje uzewnętrzenie się potraktujesz jako treść żołądkową, to mam prośbę.
Bądź cierpliwy.
Pozostało jeszcze 239 dni.makaron pisze:
został zauważony i doceniony przez burmistrza natomiast
No właśnie.
Ciekaw jestem, czy jest możliwość aby po zakończeniu kadencji R.Gronicza i nastaniu rządów M.Fiedorowicza po wyborze ludzi na stanowiska prezesów i dyrektorów uniknąć takich sformułowań? Jak sądzicie?
Jaro28 z cały szacunkiem do Ciebie i do mieszkańców Zgorzelca.
Dzisiejsza Rzeczpospolita podaje:
Ryzykowna gra samorządów – Polskie miasta zadłużone po uszyhttp://www.rp.pl/artykul/55682,449165_R ... adow_.htmllub inaczej:
internet pisze:
„Część samorządów od razu w przetargach na przykład na budowę stadionu czy drogi, dokonuje cesji wierzytelności. Wtedy wykonawcy płaci bank, a gmina przez lata spłaca mu raty, dzięki czemu dług na papierze nie rośnie. „
Widzisz analogię?
[shadow=red]
U nas też ma powstać taka spółka i jest plan wygenerowania długu do spłaty dla nas i przyszłych pokoleń.[/shadow]
Czy my musimy się zadłużyć?On odejdzie długi pozostaną.
[shadow=blue]
Spłacać będziemy je MY!![/shadow]
Naprawdę polecam artykuł i proponuję go przeczytać ze zrozumieniem.
Czy jasno wyartykułowałem swoje obawy wobec osoby aktualnie siedzącej na fotelu burmistrza?
internet pisze:
jak to co? na przykład załatwił kręgielnię!
Załatwił. To prawda. Miała być od samego początku zobaczcie plany.
Potem załatwił, w ten sposób że jej nie było. Kino też miało być i załatwił, że nie ma.
Reszta, to gra polityczna. Żal bierze, że dajecie się nabierać na tanie chwyty.
Kino też może Wam załatwił.
Kabaret z pewnością mieliście załatwiony. Zwłaszcza na sesjach RM skąd ostatni swietne sprawozdanie Aleksander przygotował.
internet pisze:
A co ma burmistrz miasta do budowy, którą realizuje prywatny inwestor
A co ma burmistrz do otwierania prywatnych inwestycji i po co tam przychodził zamiast pracować dla dobra mieszkańców?
A zobaczysz, jak będzie krzyczał, że załatwił 200 nowych miejsc pracy w Zgorzelcu.
Jeśli mnie pamięć nie myli, to chyba poprzedni burmistrz rozpoczął rozmowy o Plazie. Na jakim etapie zakończył, nie wiem. Inni może powiedzą.
R. Gronicz z pewnością będzie chciał spijać śmietankę z pracy innych. Zobaczycie.
I jeszcze czekam na chełpienie się bycia drugim człowiekiem roku … przypomnę Wam to.
P
G
A za 239 dni ….