turek pisze:
a ja myślę, że ktoś kazał Ci to tutaj wybadać
Tak
Masz rację.
Mnie każe wybadać to troska o los społeczeństwa lokalnego.
Czy to źle?
turek pisze:
a tu już Prowadzisz badanie marketingowe dla sztabu Fiedki
Jeśli tak to wygląda, to jest wspaniale albowiem postępuję indywidualnie, jak całe sztaby wyborcze a do konsultacji mam tylko Was.
Dziękuję Wam.
turek pisze:
Podobne pytanie Zadałeś "z Nikosem na stołku dyrektorskim MDK"
Szanowny Turku ... przestań !!
Za to, że zająłem się plotką, już dostałem okrzantus od jednego z Was.
Postaram się więcej plotkami nie zajmować, jednak chciałbym wiedzieć, jaki system doboru kadr na stanowiska prezesów, dyrektorów oraz naczelników przyjmie M. Fiedorowicz.
Chciałbym uniknąć takiego przypadku, że będzie utyskiwanie na prezesa z powodu błędu burmistrza.
Turku.
Możesz mi wierzyć lub nie. ale aktualnemu burmistrzowi wytknąłem wcześniej jego błędy i wskazałem miejsca, gdzie było źle.
Ja nie podlegam służbowo pod niego, więc uważałem, że mogę więcej niż jego pracownik.
Sądziłem, że weźmie to pod uwagę dla własnego i oczywiście naszego dobra.
Nic z tego.
Turku M. Fiedorowiczowi też jestem w stanie wytknąć błędy, jeśli powtórzy te z poprzedniej kadencji oraz pokaże bieżące.
Łatwo jest zauważyć błędy organizacyjne, stojąc z boku.
Łatwo jest je wyartykułować nie bojąc się o represje jakiekolwiek.
R. Gronicz nie zareagował w żaden sposób.
Nie zareagowało jego otoczenie.
Ja nie poprzestałem na R. Groniczu.
Przecież pokazanie błędów osoby/ekipy rządzącej jest naszym prawem i obowiązkiem.
Czy sądzisz, że doczekałem się odzewu?
Nie!!
Co prawda rok później jakieś mikroruchy poczynili ale to było za mało aby społeczeństwo przestało negatywnie postrzegać R. Gronicza i jego ekipę.
turek pisze:
Nie wiem jak się zapatruje na to Aleks,
Ja wiem.
Już kilka razy zagroził mi banicją za pisanie zbyt długich postów.
Pisałe jeszcze coś o przypiekaniu rozżarzonymi żagwiami oraz rozdarciem przez konie a także zamurowaniem w jednej z komnat wieży twierdzy internetowej, ale jak na razie to chyba mi darował jeszcze kilka cwil, po tym, jak oświadczyłem, że moje spostrzeżenia ograniczę wyłącznie do temetu wątków dla mnie, dla nas, najbardziej żywotnych, a pozostało przecież 237 dni.
Przeżyjemy!!
turek pisze:
Pasujesz mi jak ulał na "cichego" działacza jego sztabu wyborczego
Miło mi, że tak mnie postrzegasz.
Jestem takim fanatykiem z upodobania.
Zależy mi na tym aby rządy objął ktoś, kto sprawi, że będzie nam łatwiej działać w Zgorzelcu.
Łatwiej nam będzie zatrudniać pracowników, stwarzać nowe miejsca pracy i takie tam dla przeciętnego człowieka nic nie znaczące rzeczy.
turek pisze:
Na nic zdadzą się tu Twoje tłumaczenia, że, to dlatego, iż nie ma póki co innych kandydatów
Szanowny Makaronie i Turku też Wielce Szanowny
Nic bardziej mylnego!!
Sam chodzę i szukam kandydatów na burmistrza.
Sam namawiam już teraz ludzi na to, że jeśli mają jakikolwiek plan poprawy działania społeczeństwa zgorzeleckiego, niech to sami przedstawią.
Turku chyba nie możesz mi zarzucić, że nie wynajduję kandydatów.
Wy lepiej się znacie na polityce lokalnej i możecie mi podpowiedzieć Wasze zdanie na temat kandydatów lub potencjalnych kandydatów.
Dziękuję Wam za to.
Turku póki co, jest dwóch kandydatów oficjalnie zgłoszonych.
Nie nabiorę się już na królika z kapelusza na siłę wyciągniętego przed samymi wyborami.
Wolę mieć kandydata, który ma określone poglądy i jest małe prawdopodobieństwo, że będzie sterowany numerycznie z boku przez ekipę rządzącą.
Przecież nie o to chodzi.
Turku wg mnie jeden z nich pokazał odwagę cywilną i powiedział, że będzie startował w wyborach, przedstawiając swoje założenia a drugi chce dalej ciągnąć, doić kasę miejską, nie dając nic w zamian społeczeństwu lokalnemu a wręcz przeciwnie utrudniając nam działanie. Takie jest moje zdanie w tym temacie.
turek pisze:
Powiem tylko tyle Chłopie: Odwalasz tu krecią robotę dla Fiedki
Szanowny Makaronie i Szanowny Turku.
Znajdziesz lepszego?
Makaronie postawmy sprawę jasno.
Jeśli teraz, a nie przed samymi wyborami, znajdziesz mi lepszego kandydata od M. Fiedorowicza, to będę jemu robił krecią robotę.
Jasne?
Póki co nie podobają mi się rządy R. Gronicza i chciałbym aby skończyły się za 237 dni.
Kto personalnie będzie po nim, nie ważne.
Najważniejsze abym miał jakiekolwiek gwarancje, że nie zmarnotrawi kolejnych 4 lat rządów.
turek pisze:
Jeśli więc nie Masz w tym żadnego interesu, to Wyhamuj trochę
Turku mam interes.
Turku ja się Tobie przyznam - mam w zmianie burmistrza interes.
Jest to lokalny interes społeczny, polegający na zmianie osoby siedzącej na stanowisku burmistrza na osobę autentycznie zarządzającą społeczeństwem lokalnym.
Możesz mnie za to pod pręgierz dać ale tym się kieruję.
turek pisze:
uprawiasz tu darmową kampanię wyborczą dla Fiedki
Wielce Szanowny Makaronie i Wielce Szanowny Turku.
Ty uprawiasz darmową kampanię wyborczą niejakiego R.Gronicza, ja nie mam nic przeciwko temu. Admin chyba też. To mnie Admin stresuje, grożąc mi na wszelkie sposoby nałożeniem najstraszniejszych kar.
Ty żyjesz tu jak pączek w maśle i u każdego masz szacunek u wszystkich z Adminem włącznie.
Tobie wolno wszystko.
Mnie nie?
Ja kieruję się hasłem przywrócenia normalności lokalnych rządów. Czym Ty się kierujesz Sam się określisz.
gornik pisze:
Widać powoli wynurza się nowa ekipa Fiedki, Marko, Grzegorz a może to ta sama osoba;
Znaczy .... yyyyyy .. na myśl przychodzi mi tylko ... TRÓJCA PRZENAJŚWIĘTRZA?
przekorny pisze:
Politykiem jest Gronicz
Przekorny!!
Z całym szacunkiem dla Ciebie.
se jaja robisz chyba.
Wg mnie jest to pacynka sterowana numerycznie programem posiadającym liczne wady, niedociągnięcia i usterki.
Marko pisze:
Nikos nie jest kandydatek na stanowisko dyrektora dobrze zarządzanej jednostki.
Cieszę się.
Nikos zajmuje organizacją Festiwalu Greckiego co roku i będzie bardzo dobrze.
Czyli mój sondaż o dyrektorze MDK - diabli wzięli.
No dobra.
Jeszcze jeden sondaż dla Was.
M. Wolanin na burmistrza!!
Co wy na taką kandydaturę?
Ja szukam Wy oceńcie.
Tym razem to nie jest plotka, lub zasłyszana informacja, to mój pomysł.
Muszę kończyć bo mnie opindolą, za długie posty, ale ... cdn.
P
G
w końcu zostało 237 dni .......