Dzisiaj jest 14 maja 2025, 9:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

nie wypowiadam się w szczegółach w kwestii poruszonej przez w.l. ogólnie to jest szabmbo, bez względu na opinie prawników.
weronika w swoim krótkim poście sama popełnia błąd, a poucza tego pana.
słusznie zauważa grzegorz, że wskazując na błąd należy powiedzieć, jak powinno być.
mnie uczyli, że głos się zabiera i ten wyraz użyłbym w zdaniu. ale mogę się mylić, co jest rzeczą ludzką

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytat ze strony starostwa :
" INRORMACJA O WYNIKACH NABORU
na stanowisko:
KIEROWNIKA POWIATOWEGO CENTRUM DORADZTWA GOSPODARCZEGO W WYDZIALE PRZYGOTOWANIA INWESTYCJI I REALIZACJI WNIOSKÓW UE W STAROSTWIE POWIATOWYM W ZGORZELCU
Informujemy, że w wyniku zakończenia procedury naboru na w/w stanowisko został wybrany Pan JACEK SZYMAŃSKI zamieszkały w Zgorzelcu.
Wybrana osoba spełnia wszystkie wymagania formalne i merytoryczne jakie określono dla stanowiska Kierownika Powiatowego Centrum Doradztwa Gospodarczego, posiada odpowiednie wykształecenie, wiedzę i doświadczenie zawodowe."
dobre sobie...

[ Dodano: Sro Kwi 15, 2009 12:34 pm ]
I jak to się ma do :
"Przejrzysta Polska
W grudniu 2004 Starosta Zgorzelecki oraz kadra kierownicza urzędu postanowili wziąć udział w akcji pn. "Przejrzysta Polska".
Głównym celem przystąpienia Starostwa do niniejszej akcji jest pobudzenie aktywności obywatelskiej na terenie powiatu oraz poprawa jakości życia publicznego. Nie bez znaczenia jest również fakt, że działania prowadzone w ramach „Przejrzystej Polski” przyczynią się również do....
- wyklarowania procedur stosowanych w urzędzie;"

Jak w kabarecie. Jest wesoło :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ostatnie nabory świadczą wyłącznie o "kumoterstwie". Gratuluję wyboru, teraz takie tuzy samorządowe dostarczą "filozoficznych" impulsów do działania w powiecie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zgolek8 pisze:
został wybrany Pan JACEK SZYMAŃSKI zamieszkały w Zgorzelcu.
Wybrana osoba spełnia wszystkie wymagania formalne i merytoryczne

Facet jest pewnie wszechstronnie uzdolniony... ot i cała tajemnica.

Tytuł:
obserwator
obserwator

i to jest właśnie nasz powiat,obdzielają stanowiskami swoich,konkursy wygrywają ci co mają wygrać,niby wszystko w zgodzie z literą prawa ,skazany starosta też w zgodzie z literą prawa zasiada na stołku,ale jego i osoby go popierające rozliczymy w wyborach a to już niebawem.przekazujcie dalej te informacje niech wszyscy wiedzą co się dzieje w powiecie bo niewiele osób się orientuje w sytuacji jaka ma tam miejsce.

Tytuł:
rekrut
rekrut

skąd to zainteresowanie polityka? same bzdury tu czytam

Tytuł:
obserwator
obserwator

Game pisze:
skąd to zainteresowanie polityka? same bzdury tu czytam

zostań w tym kanale z którego pochodzisz i pewnie najwygodniej by ci było aby temat tam też pozostał.Nic z tego

Tytuł:
rekrut
rekrut

Grzegorz napisał/a:
Cytuj:
Weroniko. Jeśli zarzucasz WL niewiedzę, to wskazanym byłoby wskazanie w którym miejscu uważasz, że mija się z prawdą i odnieść się do tekstu źródłowego.
Jak z pewnością wiesz, podstawowy „buch” KL to jest 280 stron, szczegółowy opis priorytetów to następne 333 strony. Jak dodasz do tego pozostałe opisy przyrody, to wyjdzie jakieś 1.500 stron.

Grzegorz, zagalopowałeś się w liczeniu stron, to jest tylko parę stron, :lol: które nas powinny interesowac
http://www.efs.gov.pl/Dokumenty/Lists/D ... izacji.pdf[/b]
Wystarczy w spisie treści znaleźc interesujacy temat i będziesz wiedział, jaki jest tryb postępowania i nadzoru w projektach. W wywiadzie radny Leszczyński nie podał powodu zwrotu pieniędzy do WUP. Można domniemac, że przyczyną zwrotu było błędne założenia do projektu lub obcięcie budżetu przez Radę Powiatu dla PCPR.
Miłej lektury. :)

Tytuł:
pismak
pismak

weronika pisze:
Grzegorz, zagalopowałeś się w liczeniu stron, to jest tylko parę stron, które nas powinny interesowac

Szanowna Weroniko lubię galopować.
Podałaś adres strony, z którego nic nie wynika dla laikaą .
Nie ma tam nic, co mogłoby świadczyć o tym, że w pobliżu znajduje się jakaś właściwa strona.
Wiedz, że ja mam mizerne rozeznanie i umiejętności w poruszaniu się po stronach internetowych, dlatego wolałbym taki link

http://www.mrr.gov.pl/ProgramyOperacyjn ... udzki.aspx

albo taki, z którego bezpośrednio pobiorę Opis programu
http://bip.mrr.gov.pl/po2007-2013/Kapit ... 092007.pdf

Weroniko do Internetu zaczynają wchodzić mohery (z czego się cieszę) Im trzeba jaśniej pisać. No chyba, że piszesz dla specjalistów.

weronika pisze:
W wywiadzie radny Leszczyński nie podał powodu zwrotu pieniędzy do WUP. Można domniemac, że przyczyną

Idąc tym tokiem rozumowania należy domniemać, że w najbliższej przyszłości wszyscy mężczyźni zostaną posądzeni o gwałt bo mają narzędzie do tego. (żart)

Prosiłbym o fakty, jeśli to możliwe.
Jak zauważyłaś ja od jakiegoś czasu twierdzę, że ekipa rządząca w Zgorzelcu jest niewłaściwa ale opieram to na faktach. Należą do nich m.in. informacje o stratach jakie czynią rządzący w naszym imieniu, o nieumiejętnym rządzeniu, o nieznajomości zagadnień związanych z prowadzeniem prostych działań gospodarczych nie wspominając o jaskrawych wystąpieniach w różnych „stanach”.

Oczywiście nie neguję tego, że Ty wiesz coś więcej ode mnie w temacie WL, ale przedstawiasz to trochę zbyt ogólnikowo i nie widzę jasnych, wytkniętych błędów.

P
G

ps.
ale cała dyskusja ma do tematu głównego, poza tym, że ...

Tytuł:
obserwator
obserwator

kumoterstwo w powiecie, czyli "jak Panek i Owsik kroją publiczną kasę".
więc kroją czy nie kroją?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Przejrzyste procedury - to powinien być standard.
W ogłoszeniu o naborze są zawarte różne wymagania, którym powinien odpowiadać kandydat.
Czy Pan Szymański dojdzie do grona tzw. kumpli, którym wszystko uchodzi ? Raczej nie sądzę.
Widocznie ma nieposzlakowaną opinię, bo taki wymóg był w ogłoszeniu.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wydaje mi się, że jest już w tym gronie. A jeśli ktoś wie, kto jakim autem jeżdzi, to na pewno skojarzy te samochody przed niektórymi supermarketami (i nie chodzi tu o zakupy - godziny pracy) :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
same bzdury tu czytam
żaden obowiązek się tu katować.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Grzegorz napisał/a:

Cytuj:
Podałaś adres strony, z którego nic nie wynika dla laikaą .
Nie ma tam nic, co mogłoby świadczyć o tym, że w pobliżu znajduje się jakaś właściwa strona.

Jeżeli przeczytasz tekst ze zrozumieniem, to znajdziesz to co Cię interesuje.

Radny W. L powiedział:

Cytuj:
W związku z prowadzoną ostatnio przeze mnie kontrolą realizacji programu operacyjnego Kapitał Ludzki finansowanego ze środków Unii Europejskiej............

Na jakiej podstawie i wg jakiej ustawy, radny może kontrolowac realizację projektu ze środków unijnych?

Radny powiedział:

Cytuj:
Pani Andrysz powinna koncentrować swoją uwagę na potrzebach wychowanków rodzin zastępczych i osób niepełnosprawnych. Niestety zamiast pożytecznie wydatkować całą wartość wspomnianego projektu - to jest kwotę 692 tys.zł – to z tej kwoty zwróciła do Wojewódzkiego Urzędu Pracy 130 tys. zł. Należy tu przypomnieć, że wniosek o przyznanie tych środków składała jej poprzedniczka - Pani Hanna Ilnicka...

Pieniędzy nie można wydac na inne cele niż zapisane w projekcie. Widocznie projekt był źle przygotowany, skoro pieniądze zostały zwrócone.
Ustawa nie przewiduje jakiejkolwiek kontroli przez członków Komisji Rewizyjnej Powiatu.
Jeżeli jest inaczej to proszę aby radny Leszczyński podał podstawę prawną.

Grzegorz napisał/a:

....do Internetu zaczynają wchodzić mohery (z czego się cieszę) Im trzeba jaśniej pisać.

Grzegorz, nie ubliżaj mi, ja też jestem w wieku moherowym :grin:

Grzegorz napisał/a:

Cytuj:
Jak zauważyłaś ja od jakiegoś czasu twierdzę, że ekipa rządząca w Zgorzelcu jest niewłaściwa ale opieram to na faktach.

Nie interesuje mnie ekipa rządząca w Zgorzelcu bo już nie jestem mieszkanką Zgorzelca.
Jednak czytając artykuły z posiedzeń Rady Powiatu i wywiady przeciwników obecnej ekipy rządzącej, to nie wiem, czy mam się :smt082, czy :oops: za nich. Pamiętam niektórych z lat 80.

Tytuł:
pismak
pismak

weronika pisze:
Jeżeli przeczytasz tekst ze zrozumieniem, to znajdziesz to co Cię interesuje.

Dlatego właśnie od razu podałemwłaściwą stronę w moim poście.
weronika pisze:
Na jakiej podstawie i wg jakiej ustawy, radny może kontrolowac realizację projektu ze środków unijnych?

A moze poza funkcją radnego posiada jeszcze jakąś istotną dla projektu?
Może jest przedstawicielem jednostki uprawnionej do kontroli?
Dlatego poleciłem trochę szerszy zakres materiału do przetrawienia a nie tylko te kilkanaście sugerowanych przez Ciebie stron.

weronika pisze:
Pieniędzy nie można wydac na inne cele niż zapisane w projekcie. Widocznie projekt był źle przygotowany, skoro pieniądze zostały zwrócone.

Można wydać pieniądze na inne elementy, niż określone ściśle w złożonym projekcie po uzyskaniu zgody odpowiedniej instytucji. To tak na marginesie.

weronika pisze:
eżeli jest inaczej to proszę aby radny Leszczyński podał podstawę prawną.

Czyli jeśli poda to wcząchniesz własną bluzeczkę?
Po tych domniemaniach zapisanych przez Ciebie wcześniej.

weronika pisze:
Grzegorz, nie ubliżaj mi, ja też jestem w wieku moherowym

Weroniko kompleksy Tobą targają.
Przecież moher to brzmi dumnie.
Kochuch zresztą też.
Wszystko zależy od jednostki.

P
G

nie wiem, czy Wam pisałem ale ...

Ostatnio zmieniony 17 kwie 2009, 4:51 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.