Dzisiaj jest 15 maja 2025, 3:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

jaro28 pisze:

No i niezmiennie Gronicz musi odejść..czy jakoś tak..a już za 234 dni (kogo to obchodzi) Grzegorz będzie rzecznikiem Fiedi. 8) A jak

Zastanawiam się i doszedłem do ciekawego wniosku. Grzegorzowi tak zależy na Fiedi, tak go zachwala aż doprowadza to do mdłości. Kto to może byc???
Wszystko wskazuje na p.Macieja Dobrzyńskiego.

Ostatnio zmieniony 02 kwie 2010, 14:52 przez bartekz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

jaro28 pisze:
i niezmiennie Gronicz musi odejść

Wielce Szanowny Jaro28
Cieszę się niezmiernie, że masz takie samo zdanie, jak ja w sprawie odejścia R.Gronicza ze stanowiska burmistrza i to jak najszybciej.
Wiem, że ciężko jest egzystować w społeczeństwie lokalnym kierowanym przez stażystę, który przez trzy lata nic, ale to NIC się nie nauczył w zakresie kierowania zasobami ludzkimi oraz majątkiem powierzonym mu przez społeczność lokalną.

jaro28 pisze:
Grzegorz będzie rzecznikiem Fiedi.

Jaro28 dziękuję serdecznie za zaufanie, jakie wzbudza moja osoba ale niestety wg własnej oceny to stanowisko jest już poza progiem mojej kompetencji i nie sądzę abym wykonywał je właściwie.
Sądzę, że lepszym rzecznikiem byłby Cichy albo Makaron … lub Turek. Mógłby być też Yellow_35 i tutaj można było by połączyć rzecznika z fotografem. Oszczędność na jednym etacie a Yellow_35 dostałby półtora etatu i … wilk byłby syty oraz wilk byłby syty.
Wymienieni przeze mnie powyżej osobnicy mają nadzwyczaj wyważone wypowiedzi i podobają mi się.
Pozwól Jaro28, że pozostanę przy swoim tym, co robię.
Jaro28 a jakie oferujesz wynagrodzenie? Jeśli wielkość będzie odpowiednia, to …. Kto wieeee.
bartekz pisze:
Grzegorzowi tak zależy na Fiedi

Szanowny Bartekz
Grzegorzowi zależy na wymianie R.Gronicza.
Gdyby startował R.Gronicz oraz noga od stołu, głosowałbym na nogę od stołu. Wg mnie jest większe prawdopodobieństwo, że rządząca noga od stołu mniej strat spowoduje niż rządy R.Gronicza.

W związku z tym, że zadeklarowało się dwóch kandydatów do najbliższych wyborów, to mając do wyboru R.Gronicza oraz M.Fiedorowicza , wybieram M.Fiedorowicza.
To chyba jasne?
Nie ma innych kandydatów a na królika wyciągniętego w ostatniej chwili z kapelusza głosował nie będę. Raz już miałem przykład tego, że zagłosowałem, bo uwierzyłem w obiecanki grupy groniczowskiej.
Nigdy więcej!!

bartekz pisze:
tak go zachwala aż doprowadza to do mdłości

Bartku proszę Cię czytaj ze zrozumieniem.
Jest M.Fiedorowicz oraz R.Gronicz.
R.Gronicza mogę chwalić za to, że za 225 dni odejdzie w niechwale chyłkiem opuszczając urząd przy ogólnym buczeniu żegnających go urzędników.
M.Fiedorowicza stawiam naprzeciw R.Gronicza.
W sumie zupełnie niepotrzebnie, bo nie ma kogo porównywać z M.Fiedorowiczem … ale staram się być obiektywnym.
Ja nie chwalę M.Fiedorowicza, ja cały czas chwalę R.Gronicza.

bartekz pisze:
Kto to może byc???

Czu to ważne kto?
Książkę piszesz, czy donos?
bartekz pisze:
Wszystko wskazuje na p.Macieja Dobrzyńskiego.

Wszystko wskazuje na to, że Ty jesteś Turkiem albo Makaronem, no chyba, że jesteś Yello_35 ale w kapturze.

P
G
a za 225 dni …

Ostatnio zmieniony 03 kwie 2010, 15:21 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Wymienieni przeze mnie powyżej osobnicy mają nadzwyczaj wyważone wypowiedzi i podobają mi się

No ładnie :smt082 . Uważajcie chłopaki, Grzegorz ma na was oko :lol:
Grzegorz pisze:
W związku z tym, że zadeklarowało się dwóch kandydatów

Fiedorowicz to tak, ale kto jako drugi się deklarował? PO nie wystawiło chyba jeszcze żadnego kandydata.
Grzegorz pisze:
na królika wyciągniętego w ostatniej chwili z kapelusza głosował nie będę
Czy ty kopiujesz swoje posty?
Grzegorz pisze:
za to, że za 225 dni odejdzie
Jeśli wystartuje do wyborów, to raczej sam nie odejdzie, najwyżej ludzie go nie wybiorą ponownie ;)

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz,
daj trochę luzu chociaż w Święta ;-)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Jaro28 a jakie oferujesz wynagrodzenie? Jeśli wielkość będzie odpowiednia, to …. Kto wieeee.

Wybacz Grzegorzu..upss..wielce szanowny Grzegorzu...ale nie zatrudniam gawędziarzy

Ostatnio zmieniony 03 kwie 2010, 17:21 przez jaro28, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz zajęty i cisza w eterze, coś mi się wydaje, że nie tak szybko poznamy kolejnych kandydatów na burmistrza. Wybory prezydenckie za pasem (niestety po ostatnich bardzo smutnych wydarzeniach) wiec wszyscy będą, bardziej zajęci.

Tytuł:
pismak
pismak

jaro28 pisze:
ale nie zatrudniam gawędziarzy

Wybaczam.
Liczę jednak na to, że jeśli masz siłę sprawczą na zatrudnienie kogokolwiek, to będziesz zatrudniał ludzi kompetentnych, rzetelnych i chociaż w miarę uczciwych.
Nie chciałbym abyś popełnił ten sam błąd, co ja i wybrał stażystę na stanowisko, gdzie liczyć się powinno doświadczenie, wiedza.
Sam fakt, że człowiek jest młody nie predysponuje go do otrzymania stanowiska kierowniczego, samodzielnego, gdzie w grę wchodzą ludzkie (czytaj - moje) pieniądze.
Liczę, że wspólnie doprowadzimy do tego, że R. Gronicz nie będzie się liczył w tych wyborach. Bo po co?
Pokazał przecież, że nic nie może pokazać.
No może poza kilkoma solidnymi finansowymi wpadkami.

Liczę na Ciebie Jaro28.
Joro28 przykro mi jednak, że nie chcesz mnie zatrudnić zrobię jednak wszystko, co będzie możliwe, abyś przekonał się do gawędziarzy.
Przekonałeś się do stażystów/figurantów, to dlaczego nie miałbyś przekonać się do gawędziarzy.

Marcopollo pisze:
Grzegorz zajęty

Ojjjj tak. Zajęty jestem niesamowicie.
Zmniejszę obszerność swoich postów. Wybaczycie?
W końcu na wynik mojej pracy składa się realnie wykonana praca.

Nie przeszkadza mi to stwierdzić, że poza dwoma kandydatami, którzy się określili w wyborach na burmistrza, ewentualni pozostali będą stanowili egzotyczną otoczkę króliczą wokół tych dwóch kandydatów.
W zasadzie to wokół jednego kandydata, bo R. Gronicz to się w tym wyścigu do fotela burmistrza nie liczy się.

P
G

a za 201 dni ...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Grzegorzu robisz się nudny.
Najbardziej w tym wszystkim dziwie się adminowi, bo twoje wypowiedzi zabijają forum.

Zamiast merytorycznej dyskusji mamy pieśni pochwalne na temat byłego B.
Jeszcze chwila i to forum straci całą magię...

Szkoda

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Liczę na Ciebie Jaro28.

Nie Twój interes Grzesiu kogo zatrudniam, nawet jeśli są to nieudacznicy to opłacani z prywatnych pieniędzy a Tobie nic do tego.

Grzegorz pisze:
Przekonałeś się do stażystów/figurantów, to dlaczego nie miałbyś przekonać się do gawędziarzy.

Skąd czerpiesz taką wiedzę?..z tego Gronicz jest Burmistrzem ? to Ty na niego głosowałeś..dla Twojej wiedzy ja głosowałem na Fiedorowicza..ale nawet to, że dla mnie Gronicz jest tylko manekinem na stołku Burmistrza nie powoduje u mnie takich reakcji, że do obrzydzenia będę powtarzał w kółko to samo co Ty..Większość ludzi ma już wyrobiony pogląd na temat naszego Burmistrza i pewnie opowie mu o tym w czasie wyborów.
Nie mieszaj mnie proszę do swoich planów. Baw się sam w swoją kampanię antygroniczowską i profiedorowiczową ale mnie do tego nie mieszaj

Tytuł:
pismak
pismak

Bezstronny pisze:
Grzegorzu robisz się nudny.

Nie czytaj mnie.
To najprostrze rozwiązanie.
Poplecznicy R.Gronicza uderzają w nutę "nudny", licząc na to, że może mnie zakraczą.
Nic z tego.
Zbyt wiele niedociągnięć i błędów zostało uczynionych podczas ostatniej kadencji abym mógł siedzieć cicho.

Bezstronny pisze:
Najbardziej w tym wszystkim dziwie się adminowi

Wiesz Bezstronny, że ja tez się dziwię adminowi.
Tobie też się dziwię.
W sumie to dziwię się wszystkim, którzy nie narzekają.
Najprościej jest być dekadentem, malkontentem i pesymistą.
Mnie cechuje optymizm.

Bezstronny pisze:
Jeszcze chwila i to forum straci całą magię...

Byłbym wdzięczny, gdybyś rozwinął ten wątek. Nie bardzo rozumiem, co chcesz powiedzieć używając przenośni i porównań.

Bezstronny pisze:
Zamiast merytorycznej dyskusji mamy pieśni pochwalne na temat byłego

Nie chwalę M.Fiedorowicza.
Ile razy mam Wam powtarzać, że nie chwalę M.Fiedorowicza.
Ja tylko porównuję R.Gronicza oraz M.Fiedorowicza i otrzymuję wynik porównania.
Ponieważ jest on porażający dla R.Gronicza to korzystam z demokracji i informuję o moich przemyśleniach Ciebie oraz innych.
Gdybyś jednak miał coś na M.Fiedorowicza, to proszę przedstaw nam.
Uważam, że wszelkie grzechy powinny być uzewnętrznione.
Jeśli jednak jego jedynym grzechem jest to, że był Komuchem, to …. Wybacz ale dla mnie to za mało.
Mam nadzieję, ze jasno się wyrażam.
Krzyczę ciągle o tym, że nie chcę więcej mieć królika wyciągniętego z kapelusza na dzień przed zamknięciem list wyborczych.
To chyba oczywiste?

P
G
A za 201 dni ….

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Gdybyś jednak miał coś na M.Fiedorowicza, to proszę przedstaw nam

Sprzedaż gruntu przy przedszkolu na ul. Wolności, sprzedaż przedszkola na ul. Wolności, sprzedaż gruntu(nieprawna) róg Warszawskiej Konarskiego. Być może było tego więcej...

Tytuł:
pismak
pismak

Marcopollo pisze:
sprzedaż gruntu(nieprawna) róg Warszawskiej Konarskiego

To ciekawe.
Sądzę, że podeprzesz swoja wypowiedź jakimś sądowym wyrokiem bo nie znam tematu.

Marcopollo pisze:
Sprzedaż gruntu przy przedszkolu na ul. Wolności

I był wyrok?

Marcopollo pisze:
sprzedaż przedszkola na ul. Wolności

a to nie to samo, co powyżej?

Marcopollo pisze:
Być może było tego więcej...

Domniemasz, czy masz jakiś dowód.
Jak masz dowód, to dawaj a ja już lecę do prokuratury.

Wiem, że niejaki R.Gronicz wydał kupe naszej kasy na aduyt, który miał stwierdzić, że M.Fiedorowicz zrobił coś niewłaściwie, niezgodnie z prawem.
Masz może dostęp do tego audytu?
Chętnie zapoznałbym się z tym, gdzie znowu wywalił R.Gronicz pieniądze i jaki tego był efekt.

Nie bronie teraz M.Fiedorowicza ale stwierdzam, że nie za bardzo przemawiają do mnie te argumenty. Bo w tym przypadku był czas na wyciągnięcie ich i przeprowadzenie dochodzeń sądowych.
W niektórych sprawach były postępowania sądowe.
I co?

R.Gronicz dopiero 3 lata rządził a już osiągnął sukces. Orlik.
Za czasów M.Fiedorowicza żadna rządowa agencja do spraw przestępczości nie zajmowała się Urzędem Miasta. Takie przynajmniej ja mam informacje.
Dzisiaj Urząd Miasta jest prześwietlany przez Centralne Biuro Antykorupcyjne.

P
G
a za 200 dni

Tytuł:
rekrut
rekrut

Grzegorz pisze:
Domniemasz, czy masz jakiś dowód.

Może nie ma dowodów na piśmie ale zostały zdjęcia. Znalazłem jedno na portalu społecznościowym. Widać jakimi metodami ludzie musieli walczyć o swoje sprawy. Gdzie wtedy był Fiedka? Takie „kwiatki” ludzie Fiedorowicza serwowali mieszkańcom. Nikt nie ma złudzeń, że gdyby Fiedka na to nie pozwolił to by się Dobrzyn nie odważył tak krzywdzić ludzi. Nie było takich scen podczas 3 lat kadencji Gronicza. To o czymś świadczy.
Grzegorz pisze:
Za czasów M.Fiedorowicza żadna rządowa agencja do spraw przestępczości nie zajmowała się Urzędem Miasta Dzisiaj Urząd Miasta jest prześwietlany przez Centralne Biuro Antykorupcyjne.

Za to była agencja artystyczna kolegi Fiedki, która miała lokal w MDK gdzie siedziała śmietanka świata przestępczego :twisted:
Jak się się nic nie robiło to nie było czego szukać w Urzędzie :| . 12 lat budować jeden stadion. Gronicz przez 1 kadencje zrobił boiska przy szkołach i place zabaw dla dzieci. CBA węszy wszędzie za Orlikami Oto przykłady.
http://orlikwatch.blox.pl/2009/01/NOZDR ... z-CBA.html
http://www.sosnowiecfakty.pl/news.php?id=6616
http://www.zaglebie.info/polecamy,sosno ... -cba,12895

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Sądzę, że podeprzesz swoja wypowiedź jakimś sądowym wyrokiem bo nie znam tematu.

Jak nie znasz tematu? a tam gdzie kiosk na ten starszy pan Kaleta (chyba że przeręciłem nazwisko), jak się nie mylę sąd przyznał racje Panu Kalecie dlatego jego kiosk jeszcze stoi.
Grzegorz pisze:
I był wyrok?

Człowieku czy ty jesteś nienormalny??!! Czy ja gdzieś napisałem o jakimś przekręcie?? Moim zdaniem i nie tylko było błędem sprzedawanie tego budynku po przedszkolu, funkcjonowało dobrze, po jaki grzyb sprzedawać piękny zabytkowy budynek?? i to za jaką cenę!!!!
Grzegorz pisze:
a to nie to samo, co powyżej?

Nie, nie jest to samo, chodzi mi o grunt sąsiadujący z budynkiem po przedszkolu, jest tam łąka, jeszcze łąka.
Grzegorz pisze:
Domniemasz, czy masz jakiś dowód

A czy normalne jest sprzedawanie gruntu w tym miejscu??

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Tak Grzegorzu, zapytaj kumpla Marko ile za kadencji Fiedki sprzedano w Zgorzelcu terenów inwestycyjnych, na których przez długie lata lub nawet do dzisiaj nic się nie dzieje. Ja już kiedyś o to pytałem, ale nie raczył mi odpowiedzieć. Może nie ma się czym chwalić? :|

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.