Dzisiaj jest 11 maja 2025, 2:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
VIP
VIP

W innym temacie bartosza napisał:

batosza pisze:
Z tego co pamiętam to było przy okazji BluesBrothersDay, jakiś rok temu. Nie chcę siać plotek, może to jacyś zawistni lub złośliwi (nie, nie piję do Ciebie) ludzie ot tak sobie nakleili. Ale było tego trochę, musieli sobie zadać sporo trudu...

Ot i wystarczyło poszukać:
http://www.kurier.wzz.org.pl/kz/kz247/2.shtml
Jeśli to prawda, to nie liczmy na poprawę poziomu miejskich imprez...

Padło stwierdzenie, że Zdzisław mógłby zostać dyrektorem MDK, lub zając się organizacją Jakubów.

Jeżeli stwierdzenia zamieszczone w gazecie są prawdziwe, to przyszłość kulturalnego rozwoju miasta może stać się w pewnym momencie wielką aferą.

Cytuj:
Protestujący wręczali ludziom idącym na koncert ulotki, w których była opisana sprawa Małgorzaty Dynak. Grali też własnego "bluesa pracowniczego". Redaktor pozyskuje fundusze na festiwal od sponsorów, właścicieli przedsiębiorstw różnej wielkości, a także od samorządów. Pieniądze zdobywane są dzięki licznym znajomościom i układom zależności. Wszystkie są wydatkami na reklamę - napisali działacze KPiORP w ulotkach. - Mimo takiego przeznaczenia, są też używane jako źródło utrzymania redaktora przez cały rok (a festiwal trwa ledwie kilka dni w roku). Zatrudnienie pracowników pochłania najmniejszą część funduszy na organizację festiwalu, bo pracują oni na czarno za minimalne stawki.

Zdzisław Smektała jest właścicielem firmy "Jazz dla Mass", współorganizującej coroczny festiwal Blues Brother Day. Co ciekawe, "masy" nie mają bynajmniej wstępu na imprezy organizowane przez Smektałę, ponieważ niewielu ludzi stać na drogie bilety, zaś część gości stanowią zawsze "oficjale" " przedstawiciele władz miasta, lokalni biznesmeni i politycy. Smektała szczyci się zresztą powiązaniami, jakie ma z tą "śmietanką towarzyską". Podobnie jak inne imprezy organizowane przez Smektałę, również Blues Brothers Day jest wydarzeniem sponsorowanym zarówno przez prywatne firmy, jak i władze Wrocławia z publicznych pieniędzy.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Odpowiadając na tytuł tematu-zerowe.

Tytuł:
pismak
pismak

Żdzichu, nie wiem czy czytasz te posty, choć mama taka nadzieję. Myślę, że Wiesz, że Ci, co tak piszą, to prawdopodobnie ludzie, którzy zazdroszczą Ci pomysłów, nie tuzinkowego podejścia, do życia i Twoich pomysłów.
Jesteś ze Zgorzelca i w tym mieście jest dla Ciebie miejsce. Wszystko zależy od Ciebie.
Ci, którzy atakują teraz Ciebie pewnie w przyszłości będą atakować tych, o których dzisiaj walczą. Młodych gniewnych, którzy wrócą z Europejskich miast,.
Dlaczego, bo na życie naszego miasta będą patrzeć inaczej niż oni?
Bo będą próbować coś zrobić, a nie tylko narzekać, bo pokarzą, że można działać a nie tylko biadolić.
Czekam na Ciebie i Tobie podobnych, czeka na Ciebie Zgorzelec.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ja znam Ciebie tylko z opowieści , ale znam kłopoty i problemy przy organizowaniu różnych imprez gdzie człowiek wypruwa flaki z siebie aby zrobić dla innych dobrą imprezę , a i tak każdemu nie dogodzi , narzekają ,stękają a sami nie wezmą się za zorganizowanie czegokolwiek . Zrobisz źle, nie zrobisz też źle , całe szczęście że takie rzeczy organizuje się na wezwanie swojej duszy. Tak naprawdę to kto z nowych radnych będzie dbał o umieszczenie kultury i opieki nad młodymi ? I jak ci co mają wenę mogą się wychylić wiedząc że jakieś oszołomy zaraz będą stękać?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Oczywiście, panu Smektale można zazdrościć dużo. Ale chyba wypadałoby sprawdzić czy faktycznie nie zatrudniał ludzi na czarno i nie wykorzystywał pracowników. Prawda, Marko?
Czy może w Twoim mniemaniu jak ktoś jest tak znany, to nie warto sprawdzać jego uczciwości? Może wypadałoby chociaż sprawdzić wynik sprawy, zanim zaczniesz go zaciekle bronić? Ale to już Twoja sprawa... Zwolenników chyba sobie tym nie przysporzysz.
Pomysły jedno, kompetencje drugie. Vide MF kontra RG.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dla wielu ludzi Pan Smektała jest osoba znaną, ja tego człowieka nie znam, a z tego, co poczytałam, nie mogę powiedzieć, żeby był właśnie najbardziej odpowiednim człowiekiem w Domu Kultury. Ponadto słyszałam, że za kołnierz nie wylewa, a to na pewno nie jest plus dla osoby, która chce coś dla kultury Zgorzelca zrobić. W końcu imprezy jazzowo - blusowe może robić mając firmę i wcale to nie powinno być firmowane przez dom kultury. Rolą placówek tego typu nie jest organizowanie koncertów, ale współpraca z tymi, którzy je robią.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

magdai pisze:
Ponadto słyszałam, że za kołnierz nie wylewa,

A ja ponadto słyszałem,że w Strefie 51 trzymają ufo.
Nawet jeśli tak ,to zawsze pozostanie plotką.

Tytuł:
obserwator
obserwator

magdai pisze:
Dla wielu ludzi Pan Smektała jest osoba znaną, ja tego człowieka nie znam...

Dlatego lepiej głosu nie zabierać...
Bo można kogoś skrzywdzić...
I po co? :?

Tytuł:
rekrut
rekrut

dziwne, wcale nie muszę znać osoby, żeby wiedzieć to, co napisałam. Napisałam, że słyszałam, że gość za kołnierz nie wylewa. Jeśli ktoś Go zna z innej strony, to przeciez mógłby o tym napisać.
A druga sprawa dotyczy. A po drugie wyraziłam moje zdanie na temat koncertów i domu kultury. A do tego nie muszę znać ani Pana Smektały ani jeszcze innych panów czy pań.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.