Dzisiaj jest 12 maja 2025, 11:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
VIP
VIP

Cytuj:
Dzisiaj około godziny 17:13 na pasach dla pieszych na ul. Warszawskiej (odcinek przy Czachowskiego) nieznany pojazd potrącił pracownika urzędu miasta Zdzisława K., który poruszał się na wózku inwalidzkim. Z nieoficjalnych informacji wiemy, że kamery uchwyciły całe zdarzenie, a straż miejska próbuje ustalić dane przestępcy. Jeżeli kierowca nie zgłosi się dobrowolnie, a jego personalia zostaną ustalone drogą dochodzenia, wówczas poniesie znacznie większe konsekwencje.<br />
<br />
Wszystkie osoby, które widziały całe zajście i mogą pomóc w ustaleniu przestępcy proszone są o kontakt pod numerem 7752400.

Czy ktoś to widział ?

[ Dodano: Sro Sty 31, 2007 11:38 pm ]
Dowiedziałem się, że to kobieta i czerwony samochód - zobaczymy czy informacje się potwierdzą...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

a czy jemu cos sie stalo powaznego??? przejezdzalam wczoraj w tych okoliach i dziwnie wygladalo jak stal radiowoz... miejsce otoczone pachołkami a na srodku ulicy pusty wozek inwalidzki :(

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Sprostowanie: wypadek na Warszawskiej 1-2-2007
Udało nam się dotrzeć do źródła i ustalić wczorajszy przebieg zdarzeń dotyczący wypadku na ulicy Warszawskiej. Samochód jadący ze skrzyżowania ulicy Staszica i Boh. Westerplatte chcąc skręcić w ulicę Czachowskiego zjechał na lewą stronę swojego pasa i tym samym ustąpił miejsca na pasach dla pieszych Zdzisławowi K. Jadący w tym samym kierunku Chrysler chciał wyminąć pojazd przed nim nie wiedząc, że ten ustępuje miejsca i tym samym potrącił będącego już na pasach inwalidę. Kierowca Chryslera (kobieta) jadącego na zgorzeleckich tablicach rejestracyjnych została ukarana mandatem w wysokości 500 zł oraz 10 punktami grzywny.

Ostatnio zmieniony 01 lut 2007, 19:19 przez aleksander, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

aleksander pisze:
Cytuj:
Każdy mieszkaniec widząc ten specyficzny samochód przejeżdżający przez miasto będzie wiedział, że to ten, który potrącił niepełnosprawnego i chciał uciec od konsekwencji.

Co za przesada,czas i miejsce niezbyt fortunne na takie posty jak mój,ale czasem przeczytaj to co piszesz.
Każdy mieszkaniec to tylko tu mieszka.
A specyficzna może być c klasa obklejona naklejkami.
Tych Chryslerów jeździ kilka,jednym mój znajomy.
I kiedy mu ktoś coś powie na temat tego co opisałeś,zwłaszcza coś nieprzyjemnego i posądzi go, tylko na podstawie auta ,to adres masz chyba aktualny.
Nie pisz takich bzdur ,bo przejedziesz sie kiedyś na takim czymś.

Tytuł:
rekrut
rekrut

TA PANI POWINNA PODZIEKOWAC ZE TO SIE TYLKO TAK SKONCZYLO
jest to kolejny przypadek glupoty za kierownica i nie chodzi mi tu oto ze to baba ]:-> bo na miano kobiety trza se zasluzyc swoja droga to poraz kolejny okazuje sie ja w naszym kraju (miescie ) traktowai sa niepelnosprawni inwaldzi jesli o mnie chodzi to ta baba powina dostac dozywotni zakaz poruszania sie przy pomocy samochodu ajako kare dydaktyczna proponuje trzy miesiace poruszania sie na wozku inwalidzkim aby zrozumiala jak to jest fajnie byc z tej drugiej strony ]:->
a i jeszcze jedno minie zastanawia czy sprawe tak szybko sie zalatwila poniewaz pan zdzislaw jest pracownikem urzedu
a pozatm zyczymy panu zdzislawowi szybkiego powrotu do zdrowia fizycznego a przede wszystkim psychicznego :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

macplo007 pisze:
TA PANI POWINNA PODZIEKOWAC ZE TO SIE TYLKO TAK SKONCZYLO
jest to kolejny przypadek glupoty za kierownica i nie chodzi mi tu oto ze to baba ]:-> bo na miano kobiety trza se zasluzyc swoja droga to poraz kolejny okazuje sie ja w naszym kraju (miescie ) traktowai sa niepelnosprawni inwaldzi jesli o mnie chodzi to ta baba powina dostac dozywotni zakaz poruszania sie przy pomocy samochodu ajako kare dydaktyczna proponuje trzy miesiace poruszania sie na wozku inwalidzkim aby zrozumiala jak to jest fajnie byc z tej drugiej strony ]:->
a i jeszcze jedno minie zastanawia czy sprawe tak szybko sie zalatwila poniewaz pan zdzislaw jest pracownikem urzedu
a pozatm zyczymy panu zdzislawowi szybkiego powrotu do zdrowia fizycznego a przede wszystkim psychicznego :lol:

A Ty co wyrocznia?
I co ma do rzeczy to ,że potraconym był inwalida??
Równie dobrze mogłem być to ja czy Ty ,czy staruszka albo policjant.
Jeśli amsz prawo jazdy to chyba sam wiesz jak teraz widac pieszych,jeśłi nie masz to się nie udzielaj na temat tego jaki był brzeieg wydarzeń.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Noo to fakt, aleksander przesadził z tym tekstem, powinien zachować troche dystansu potrzebnego dziennikarzowi... Oczywiście tą kobiete co to zrobiła powinns spotkać większa kara niż 500 złotych....dla przykładu bo wszyscy doskonale wiemy jak kierowcy traktują pieszych na pasach

Tytuł:
VIP
VIP

Wszystkie informacje już się wyjaśniły. Zapraszam do przeczytania sprostowania. Pierwszy wczorajszy post został napisany na pilną prośbe Rafała, który także kazał poszukać na kamerach samochodu, ale jak się przed chwilą dowiedział kobieta nie zbiegła z miejsca wypadku, ale rafał nie posiadał pełnyych informacji. Chciał jednak dobrze dlateog w moim i jego imieniu przepraszam za podanie nie do końca prawdziwych informacji.

zapraszam na stronę główną.

Tytuł:
obserwator
obserwator

witam.czytam ten temat dopiero teraz.i widzę że sparawa się wyjaśniła.sprawca jest juz Wam znany,ale najgorsze jest to,że ten inwalida leżący na jezdni był zaineresowaniem wielu gapiów.przejeżdżając swoim autem wyskoc zyłem z niego aby pomóc coś temu człowiekowi.nikt nie pochylił się do niego aby ewentualnie przytrzymać go w pozycji leżącej,podłożyc cos pod głowę.zrobiłem to,gdyż z racji wykonywanego zawodu był to odruch bezwarunkowy a smutne jest to,że każdy który tam był mógł zrobic to samo.żona jadąca ze mną zadzwoniła na pogotowie.udzieliliśmy wyczerpującej informacji o poszkodowanym i pozostałem z nim do chwili przekazania pogotowiu.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Samochód jadący ze skrzyżowania ulicy Staszica i Boh. Westerplatte chcąc skręcić w ulicę Czachowskiego zjechał na lewą stronę swojego pasa i tym samym ustąpił miejsca na pasach dla pieszych Zdzisławowi K.

Gdzie do licha jest ulica Boh. Westerplatte w Zgorzelcu ?!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Borat pisze:

Gdzie do licha jest ulica Boh. Westerplatte w Zgorzelcu ?!

Jak to gdzie?Wzdłuż plaży:)
Ale raczej chodziło o Bohaterów Getta.

Tytuł:
rekrut
rekrut

A Ty co wyrocznia?
I co ma do rzeczy to ,że potraconym był inwalida??
Równie dobrze mogłem być to ja czy Ty ,czy staruszka albo policjant.
Jeśli amsz prawo jazdy to chyba sam wiesz jak teraz widac pieszych,jeśłi nie masz to się nie udzielaj na temat tego jaki był brzeieg wydarzeń.[/quote]
Nie jestem wyrocznia ale tak sie sklada ze jestem tez inwalida i wiem jak jestesmy traktowani przez kierowow sam wiele razy mialem szczescie przechodzic przez pasy na trzy razy bo dwa razy by mie rozjechali a moze mie uswiadomiwsz co ma widocznosc pierszego do pogody bo cos mi sie zdaje ze to kierowca powinien dostosowac predkosc do warunkow i wez mie oswiec ale z tego co wiem manewr wyprzedania jest zabroniony przed na i bezposredno za przejsciem dla pieszych a swoja droga jak pani mogla wyprzedzac nie wiedzac co jest przed poprzedzajacym samochodem

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

macplo007 pisze:
Nie jestem wyrocznia ale tak sie sklada ze jestem tez inwalida i wiem jak jestesmy traktowani przez kierowow sam wiele razy mialem szczescie przechodzic przez pasy na trzy razy bo dwa razy by mie rozjechali a moze mie uswiadomiwsz co ma widocznosc pierszego do pogody bo cos mi sie zdaje ze to kierowca powinien dostosowac predkosc do warunkow i wez mie oswiec ale z tego co wiem manewr wyprzedania jest zabroniony przed na i bezposredno za przejsciem dla pieszych a swoja droga jak pani mogla wyprzedzac nie wiedzac co jest przed poprzedzajacym samochodem

Jestem kierowcą,każdego na pasach traktuje tak samo,także nie wrzucaj wszystkich kierowców do jednego worka.

Co ma widoczność pieszego do pogody?

Chyba jesteś na tyle rozgarnięty i potrafisz ogarnąć to,ze w pewnych warunkach pogodowych,pieszego nie widać, tak jak w słoneczny dzień.

Oczywiście masz rację, twierdząc,że to kierowca powinien dostosować prędkość do warunków panujących na drodze.Stąd mamy tyle wypadków,niedostosowanie prędkości do warunków ,to chyba najczęstsza przyczyna.
Masz też rację pisząc o zakazie wyprzedzania przed ,na i za przejściem dla pieszych.
A to jak ta pani mogła wyprzedzać nie widząc co znajduje się przed samochodem ją poprzedzającym ,to wie tylko ta pani.To był jej błąd jako kierowcy.
Oczywiście przyczyn tego zajścia było więcej.

O Twojej interpunkcji nie wypowiadam się,gdyż jej nie ma.

Tytuł:
obserwator
obserwator

już dwa razy miałem "okazję "pomóc inwalidzie na wózku przedostać się do parku przez ruchliwą ulicę.miało to miejsce ul.Żeromskiego -kościuszki.był to starszy pan prubujący przekroczyć jezdnię na wózku w stronę parku .żadno z aut nie zatrzymywało sie.dopiero kiedy wtargnąłem na jezdnię i na "żywca " ryzykując potrąceniem wymusiłem na kierowcach aby się zatrzymali.udało się ,przepchałem bezinteresownie wózek w stronę parku przez skrzyżowanie.pewnie czuli niesmak kierowcy na których wymusiłem zatrzymanie

Tytuł:
rekrut
rekrut

Za ucieczkę z miejsca wypadku nie powinni karać mandatami w wysokości 500 zł!!!! Gdyby nie kamery nawet ta kobieta nie poniosłaby zadnych konsekwencji - nie ma ona sumienia i nie powinna siadać już nigdy więcej za kółkiem!!! A gdyby to była jakaś mało ruchliwa uliczka i nie byłoby komu szybko udzielić pomocy i zadzwonić na pogotowie???!!!! Najważniejsza przy wypadku jest szybka pomoc!!! Jak można zostawić kogoś kogo sie potrąciło autem nie interesując się wogóle tym co z nim się stało???!!! Brak sumienia!!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.