Dzisiaj jest 10 maja 2025, 23:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

t.lewandowski pisze:
Zbudować solidną infrastrukturę by tzw. pani zosia mogła godzinami grać w pasjansa i płakać gdy jej się winda zatnie ? Sorry...

TAK!!! Solidna infrastruktura potrzebna jest WSZYSTKIM. Z wypowiedzi p. t.lewandowski można wysnuć bardzo smutny wniosek: Cemnogród nie zasługuje na nic więcej poza bycie Ciemnogrodem.
Ta dyskusja jest tylko pozornie jałowa. Być może ktoœ kto czyta to forum będzie kiedyœ decydował o tym jak ma wyglšdać ta infrastruktura i w tedy nie będzie się mówić "jak do słupa" tylko do kogoœ kto zna i rozumie potrzeby œrodowiska. Powiecie - pobożne życzenia............ może nie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Planuje zmienić dostawce usług internetowych ale nie mam pojęcia którego wybrać.Orientujecie się może w cenach i możliwościach??? Proszę o pomoc.

POZDRAWIAM :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator

[ciach]...

mnie bardziej interesuje inny parametr u tych naszych providerow:
publiczne ip (co jest istotne w przypadku wlasnych serwerow ftp, http i poczty). z tej listy zapewnia to jedynie dialog i przy pewnym wysilku tepsa. no chyba ze ktos jeszcze - oswieccie mnie ;-)

Ostatnio zmieniony 22 lut 2006, 14:28 przez petec, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Hm...a ja korzystam teraz z neostrady ...wczesniej mialam internet z Tomkowa,ale sie przeprowdzailam i musialam zmienic :P - ale oglnie to bylam zadowolona :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

petec pisze:
nie zaprzeczam ze firma jest w porzadku, ale na temat chwalenia sie znajomoscia z Adim pozwolisz ze nie zabiore zdania.

zle to odebrales, nie mialem zamiaru sie chwalic (ale jak
to mowia, niektorzy slysza to co chca).. a moglbys mimo to
wyjasnic aluzje? bo nie bardzo rozumiem celowosc twojej
wypowiedzi

pozdr

Tytuł:
obserwator
obserwator

masz rację - juz poprawilem bo ale mnie zrozumiales.
celową wypowiedzią jest to że firma dobrze świadczy usługi i transfery są ładne.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Wrócę jeszcze do dyskusji na temat f-my Sieciuch.
Zwrócił się do mnie kolega z takim problemem - chciał podłączyć internet w Jerzmankach. Okazało się , że TPSA nie podłączy-brak możliwości, próbowałem jeszcze w dwóch miejscach, ale nic z tego nie wyszło (choć przypuszczam, że w jednym przypadku istniała możliwość podłączenia). Zwróciłem się do Sieciucha (Marcin) z prośbą o sprawdzenie. Telefonicznie jednak Marcin zastrzegł, że nie ma pewności, czy w tej lokalizacji można będzie podłączyć internet . I tu miłe zaskoczenie - CHCIAŁO MU SIĘ. Przyjechał do Jerzmanek. Był punktualny. Wystarczyło pojechać, na miejsce, podłączyć notebooka z anteną, sprawdzić , jak funkcjonuje.
I oczywiście kolega zdecydował się na takie podłączenie.
Rozmawiałem z nim (moim kolegą) po 3 miesiącach użytkowania i jest zadowolony (fakt, że nie wymaga jekiś niesamowitych osiągów - wystarcza mu naprawdę najniższa opcja z oferty tej firmy).
Ale w tym przypadku polecę firmę Sieciuch (i odcinając się od dyskusji - nie jestem pracownikiem ani nie mam z nią żadnych powiązań).
To po prostu było miłe (a powinne być normalne), jeden telefon i kolega ma na następny dzień internet.

Tytuł:
pismak
pismak

Moj kumpel ma Sieciucha i ja powiem ze net jest beznadziejny, zwlaszcza lagi, sam bylem u niego i sprawdzalem jak to chodzi i osobiscie nigdy bym tego nie kupil :? a jak gadam z nim na gg, to zawsze chwila przerwy i nagle 15 wiadomosci naraz, lagi straszne :!: low-id na eMule to juz standard... ale kazdy moze wybrac sobie co chce :P ja mam neo i tylko raz nie mialem neta, jak remontowali costam... (kilka godzin) a tak pozatym wszystko smiga mi oka :D

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Już 1Mb?
Miało być najpierw 512Kb, bo słyszałem, że mają problemy techniczne ze zwiększeniem prędkości z 256Kb...

rekrut
rekrut

Też nie polecam tego providera ,totalne olanie klienta , jak dłużej tak będzie firma padnie ,chyba ,że sobie wezmą do serca pewne uwagi.....

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ja mogę w pełni polecić firmę AdiNet

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Przy okazji: czy ktoś ma może dostęp do tajnych informacji kiedy Dialog zamierza udostępnić w Zgorzelcu transfery powyżej 256/64? Za każdym razem kiedy do nich dzwonię w tej sprawie, słyszę że jeszcze nie i nie wiadomo kiedy.

Tytuł:
obserwator
obserwator

mrbyte pisze:
Przy okazji: czy ktoś ma może dostęp do tajnych informacji kiedy Dialog zamierza udostępnić w Zgorzelcu transfery powyżej 256/64? Za każdym razem kiedy do nich dzwonię w tej sprawie, słyszę że jeszcze nie i nie wiadomo kiedy.

Oj chyba nie prędko. Ja jestem ich ex klientem miałem, kiedyś u nich CDI teraz został mi tylko telefon. Dzwonili do mnie jakiś czas temu i właśnie składali ofertę na 256 jak się spytałem o 512kbps lub 1Mbps gość powiedział mi że mają to w planach ale jeszcze nie teraz. Tak więc nie wiadomo kiedy. Ja słyszałem że mają oni "wąskie gardło" na lini Nowa karczma - Lubań i to im właśnie nie pozwala wprowadzić większych prędkości (tam chyba nie ma światłowodu tylko przesyłają sygnał radiowo - ale nie wiem ile w tym prawdy)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Do neostrady własciwie nie ma się o co przyczepić.Korzystam i w domu i w pracy 256 i 512 i jestem zadowolony przez dwa lata nie chodziła kilka godzin .Jedyne co to 15 GB limit przy 512 i 7GB przy 256,czasem nie wystarczy,ale ogólnie jest bardzo dobrze.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ernesto pisze:
........Jedyne co to 15 GB limit przy 512 i 7GB przy 256,czasem nie wystarczy,ale ogólnie jest bardzo dobrze.

Dla mnie to jest właśnie zaporowe - te diabelskie limity. No i zmuszanie klientów do płacenia abonamentu za telefon nawet jeśli nie chcę mieć telefonu - no ale mam nadzieję że to drugie juz nie długo.
A jeśli chodzi o te limity to znalazłem ciekawy artykuł - u konkurencji :lol: - (Nie)stały dostęp do sieci

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.