Dzisiaj jest 15 maja 2025, 12:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Hej,
Też zwróciłem na to uwagę. Dodatkowo ten "strumyk" dziwnie pachnie. Woda przesącza się przez mur - jestem ciekawy skąd się bierze - czy to proces naturalny, czy ktoś w ten sposób pozbywa się ścieków.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Byłem oceniłem i sądzę, że jest to jakiś stary uszkodzony dren lub stary kanał burzowy. Problem jest raczej powyżej tej ścieżki tj. za murem. Samo wkopanie "rury" ( drenu) pod ścieżką nic by nie dało, konieczna była by praca ( udrożnienie lub wymiana uszkodzonego drenu) za murem, a ten teren chyba nie obejmował tej inwestycji. Woda cieknie po murze i dalej po ścieżce, więc można było zrobić betonowy odpływ lub przepust poprzecznie do ścieżki. Bo w tym miejscu na 100% kostka z czasem się zapadnie, zdeformuje. :smt028

Ostatnio zmieniony 12 kwie 2011, 11:24 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

andreas pisze:
Za
http://www.zgorzelec.eu/projekty-realiz ... yskim.html

Budowa drogi na przedmieściu Nyskim
W związku z ogłoszonym naborem do Narodowego Programu Przebudowy Dróg Lokalnych 2008-2011 dnia 27 września 2010r. Miasto Zgorzelec złożyło deklarację uczestnictwa w Programie. NPPDL 2008-2011 to inicjatywa Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z października 2008r. Program tzw. "schetynówek" jest dodatkowym źródłem środków na rozwój lokalnej infrastruktury drogowej. W grudniu br. Szef MSWiA Jerzy Miller zatwierdził dotacje na drogi lokalne dla samorządów , w tym dla Zgorzelca. Zgorzelec otrzymał 1.556.000,00zł dotacji na "Budowę drogi na Przedmieściu Nyskim w Zgorzelcu"
W ramach projektu wybudowana zostanie nowa droga, która położona będzie równlegle do istniejącej zrewitalizowanej ulicy Daszyńskiego. Budowa drogi oraz ciągu pieszo-jezdnego obejmuje odcinek od ul. Wrocławwskiej poprzez skrzyżowanie z ulicą Nowomiejską do ulicy Struga oraz łącznik projketowanej drogfi do ulicy Iwaszkiewicza. Łączna długość planowanego do budowy odcinka wynosi 659,04 mb.
P.S.
Pogrubienie moje.

Temat powraca :

klik klik

Trzymając się tytułu wątku - będzie ładniej? ;)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Coś wiadomo w/s ul. Getta?

Miasto miało ją przejąć i wyremontować, a tu cisza póki co.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Jakby nie patrzeć nasze nabrzeże wygląda teraz ciekawiej niż zarośnięte trawskiem u sąsiadów zza Nysy...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

YELLO_35 pisze:
Jakby nie patrzeć nasze nabrzeże wygląda teraz ciekawiej niż zarośnięte trawskiem u sąsiadów zza Nysy...

ale u nas jest takiego nabrzeża około 100m, a reszta to nie tyle trawa co chaszcze, śmieci, zalegające jeszcze od powodzi. :-?

Ostatnio zmieniony 15 cze 2011, 10:52 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
YELLO_35 pisze:

ale u nas jest takiego nabrzeża około 100m, a reszta to nie tyle trawa co chaszcze, śmieci, zalegające jeszcze od powodzi. :-?

Moim zdaniem wygląda całkiem dobrze, a u sąsiadów to szczególnie w oczy się rzucają te stare, zalane parę razy budynki. A co do reszty nadbrzeża to wygląda jak wygląda, czyli popowodziowe pobojowisko. A już trochę czasu minęło od zeszłorocznej powodzi. Służby mogłyby jakoś to lepiej "ogarnąć", ale i tak to lepiej wygląda niż kiedyś. Chociażby te odnowione kamienice nadają uroku. A reszta z biegiem lat też powinna lepiej wyglądać.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Jakby nie patrzeć nasze nabrzeże

Pisałem o tym stronę wcześniej i nawet zdjęcia wrzuciłem. Mam nadzieję, że w planach jest dalsza modernizacja nadbrzeża, bo robi wrażenie, szczególnie na tle wyremontowanych kamienic.

Tytuł: ul. Lubańska
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Nie, żebym się czepiał, ale rzuciło mi się przypadkiem w oko dziś. Taki mały FAIL :)
Znając eu-kratów i ich chęć do wspierania rożnych przedsięwzięć i wręcz pedantycznie faszystowskiego podejścia do detali, dziwię się, że puścili takie coś ;).

Ostatnio zmieniony 22 cze 2011, 11:37 przez Kubek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

A podobno diabeł tkwi w szczegółach :P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

cytat pisze:

Budowa drogi na przedmieściu Nyskim
W związku z ogłoszonym naborem do Narodowego Programu Przebudowy Dróg Lokalnych 2008-2011 dnia 27 września 2010r. Miasto Zgorzelec złożyło deklarację uczestnictwa w Programie. NPPDL 2008-2011 to inicjatywa Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z października 2008r. Program tzw. "schetynówek" jest dodatkowym źródłem środków na rozwój lokalnej infrastruktury drogowej. W grudniu br. Szef MSWiA Jerzy Miller zatwierdził dotacje na drogi lokalne dla samorządów , w tym dla Zgorzelca. Zgorzelec otrzymał 1.556.000,00zł dotacji na "Budowę drogi na Przedmieściu Nyskim w Zgorzelcu"
W ramach projektu wybudowana zostanie nowa droga, która położona będzie równlegle do istniejącej zrewitalizowanej ulicy Daszyńskiego. Budowa drogi oraz ciągu pieszo-jezdnego obejmuje odcinek od ul. Wrocławwskiej poprzez skrzyżowanie z ulicą Nowomiejską do ulicy Struga oraz łącznik projketowanej drogfi do ulicy Iwaszkiewicza. Łączna długość planowanego do budowy odcinka wynosi 659,04 mb.
P.S.
Pogrubienie moje.

Czy ktoś coś wie o tym temacie? Program miał być na lata 2008-2011, a jak na razie przetargu nie ma i ogólnie cisza? Do końca roku zostało niewiele...

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Czy ktoś coś wie o tym temacie? Program miał być na lata 2008-2011, a jak na razie przetargu nie ma i ogólnie cisza? Do końca roku zostało niewiele...

Pewnie póki co cisza, ponieważ w mieście obecnie trwają poważne 3 remonty innych dróg.
Podejrzewam również, że teraz na tapecie jest temat nowej hali - chwila moment będą rozpatrywać złożone oferty na wybudowanie obiektu i w konsekwencji wybór wykonawcy.
Musimy poczekać i temat budowy drogi na przedmieściu też ruszą - skoro kasa przyznana, to żal zmarnować.
Wszystko po kolei 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Temat Osiedla Słonecznego już był tu poruszony?
...bo nie chce mi się szukać :P

Jakby nie był oto przykład architektonicznego nieładu:
Zdjęcie 1) 5 domków w zabudowie szeregowej, 5 różnych projektów, różne poziomy dachów, samowolka budowlana...
Zdjęcie 2) Twierdza ba-na-na ogrodzona murem ok. 2,5m. - wspaniale współgra z planem zagospodarowania osiedla....
Zdjęcie 3) Domek byłego Wiceburmistrza - jak widać też pasuje jak ulał... Znacząca różnica poziomów dachu, dach na wysokości ogrodzenia, brak słów...
Zdjęcie 4) Na przeciwko domku byłego Wiceburmistrza - doskonały przykład architektonicznego nieładu, różnica poziomów dachu ok. 2m., szerokość działki w sam raz na większy garaż, a po środku śmietnisko - zresztą całe to osiedle to jedno wielkie ŚMIETNISKO :twisted:

...istny Groniczland...

Ostatnio zmieniony 14 sie 2011, 23:00 przez wizjoner, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Czy orientuje się ktoś, kiedy mają zakończyć remont ulicy lubańskiej?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Do końca Listopada? :roll:
...podobnie jak Reymonta? :roll:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 73  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.