Dzisiaj jest 15 maja 2025, 22:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Dr. Dre pisze:
Kiedyś o tym pisałem i widzę że ktoś to przeczytał.

Gdyby nie Ty to ja nie wiem co byśmy zrobili :D Dzięki ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Tja :P miał być uśmieszek ;) a wyszło smiesznie złosliwcze. 8) nie zmienia faktu że dobry pomysł. :D

Ostatnio zmieniony 03 lis 2011, 15:10 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Byłem i widziałem, pomysł mi się podoba tylko,... dlaczego patrząc na rzeźbę od strony chodnika nie widać butów?? Co jest głównym, najciekawszym elementem tej rzeźby, tablica (okładka księgi) czy buty?? A jeśli buty, to dlaczego skierowane są w stronę ulicy a nie w stronę przechodniów-gapiów/ciekawskich turystów?? Może dałoby radę obrócić ją o jakieś 45', żeby widoczne było również to fajne obuwie, np. tablicą w stronę Boh. Getta???

Jeszcze ławeczka z Boehmem na Przedmieściu Nyskim i jest już fajnie,... oczywiście w temacie upamiętnienia filozofa... :roll:

Ostatnio zmieniony 04 lis 2011, 7:49 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Taa ławeczka... A obok krasnal i będzie już komplet.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

xionc pisze:
Taa ławeczka... A obok krasnal i będzie już komplet.

Pomysł nie jest głupi - krasnal (taki ogrodowy) stojący na koszyku wiklinowym, trzymający w ręku (albo w plecaczku takim krasnoludkowym) sztangę fajek. Wszystko oczywiście ładnie odlane/wyrzeźbione z jakiego brązu.
Niemcy mają swe gąski trzy obok Mostu Staromiejskiego, to my moglibyśmy mieć takie ustrojstwo. :D

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Tożto prawdziwa masakra - jakiś odlwe rzucony na góre ziemi bez cokołu - takie cuda t tylko u nas :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Manzir buty na cokole? He he. Twojemu poczuciu estetyki juz dziękujemy. :D

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
buty na cokole

Nie buty, a pomnik koleżko :P

Tytuł:
pismak
pismak

Nie wiem co gorsze, z cokołem czy bez. Ale naprawde niczego innego nie dało sie wymyśleć? Serio BUT?
Czasami trace cierpliwość na idiotym władz tego grajdoła, co za chory umysł to umyślił?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Trzeba było zacząć od usuwania wstrętnych budek kwiaciarzy i blaszaków na pasażu. Dla mnie byłby to największy pomnik: walki z brzydactwem, brakiem gustu, samowolkami budowlanymi itp. Wszędzie syf dookoła i jeszcze wśród tego wszystkiego jakieś trepki postawiono...

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Tylko patrzeć jak ludzie zaczną sobie foty tam strzelać ... :smt082

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Malkontenci mogą sobie robić zdjęcia przy pomnikach na pięknych COKOŁACH czyli McDonald's i KFC. Są wielkie, kolorowe i przedstawiają znanych i lubianych ludzi: Pana McDonald'a i Harlanda Sanders'a. :smt082 Tak na poważnie to kogo, lub co chcielibyście zobaczyć na mini pomnikach w naszym mieście? Lenina? Stalina? :smt082 Może powinien stanąć piękny stalowy T-54 z lufą skierowaną na zachód? :smt023 Coraz bardziej dociera do mnie fakt że co by nie zrobiono to zawsze znajdą się malkontenci z krytyką dla zasady. Może jednak nic nie robić, dla tej sztucznej zbieraniny ludzi, którą na siłę stłoczono tu w latach 60, jako tanią siłę roboczą, przy budowie kombinatu energrtycznego. Wyjałowiona, z jestestwem na kupić, przeżreć i zrobić jeszcze kilka fizjologicznych czynności. :smt028

Ostatnio zmieniony 05 lis 2011, 16:52 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Uważam, że pomnik jest najłatwiej postawić: bez ładu, bez składu, często bez żadnej konsultacji. To taka pożywka dla głupiego ludu - niech mają poczucie, że coś się dla nich robi.
Pomnik powinien być jakimś dopełnieniem, uzupełnieniem jakiejś większej całości - powinien się z czymś komponować. Nie chodzi o bycie sceptykiem - denerwuje mnie to, że od lat mówi się o upiększaniu miasta, a zupełnie nic w tym kierunku się nie robi.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Przekopałem stronę UM w poszukiwaniu ogłoszenia o przetargu lub zamówienia publicznego na wykonanie zadania, które obejmuje, cyt.: "...wykonanie projektu zagospodarowania dla terenów zielonych położonych w obrębie skrzyżowania ulic Bohaterów Getta, Warszawskiej, Staszica, Daszyńskiego i Okrzei oraz ich urządzenie poprzez likwidację istniejących i wykonanie nowych nasadzeń, zgodnych z zatwierdzonym projektem",... i nie znalazłem niczego. Dodać należy, że wykonanie rzeźby (wg UM), stanowi również jeden z elementów tego zamówienia.
Cytat pochodzi ze strony UM.
W związku z powyższym mam kilka pytań i liczę tutaj na uprzejmość PiTkA, ponieważ sam zahaczył o ten temat:
1) W jakim trybie została wytypowana firma-wykonawca?
2) Jaki jest koszt całkowity za wykonanie całości usługi?
3) Z jakiego materiału została wykonana ta rzeźba?

Ostatnie pytanie pogrubiłem dlatego, ponieważ dzisiaj jeden ze znanych mi przedsiębiorców zarzekał się, że jest to rzeźba wykonana z plastiku...
A jeśli jest to prawdą, to,... brak mi po prostu słów. Mam jednak cichą nadzieję, że wykonana jest z jakiegoś solidnego materiału... :|

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Skoro próbowano ukraść tablicę z MDK, to wolałbym plastikową rzeźbę na Boh. Getta - tam mieszka sporo menelstwa, głównie młodych darmozjadów i nierobów. Pewnie w mig by zniknęła:) Przepraszam z góry resztę mieszkańców tej ulicy, ale takie są fakty - grupy młodych zakapturzonych gnojków terroryzują tę okolicę.
Zresztą metale giną wszędzie - ostatnio w okolicy ul. Energetyków giną pokrywy studzienek. Ktoś to musi później skupować - nawet pokruszone są rozpoznawalne. Współwinni są właściciele skupów i to oni biorą na siebie sporą część odpowiedzialności. Gdyby nie było popytu, nie byłoby podaży.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 73  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.