YELLO_35 pisze:
Obraziłeś ją Czarku pisząc o badziewiu.
Miałem na myśli WYŁĄCZNIE Twoje fotografie, Arku... A piekiełko sam współtworzysz, szkoda tylko, że nie jesteś w stanie tego dostrzec...
fisban pisze:
i nie mieszaj proszę polityki do WOŚP bo to właśnie apolityczność była kołem napędowym tych działań
Nie ja mieszam politykę do WOŚP, to politycy i lokalni organizatorzy sami ją (i siebie) w nią wplątują. Bądź czujny i bacznie przyglądaj się w jaki sposób to robią - omówimy sobie to w poniedziałek...
Póki co, wytłumaczę w sposób jak najbardziej przystępny o co mi chodzi. A chodzi w zasadzie o to samo co zawsze, czyli o totalną ignorancję, niekompetencję i ociężałość organizacyjną naszych władz. Nie potrafią stworzyć niczego naprawdę godnego uwagi, nie są w stanie zorganizować niczego na wysokim poziomie. I mam tutaj na myśli również WOŚP, "grającą" na terenie miasta.
Poprzednia władza 2 razy wystawiała na licytację śmigłowiec MI-2, był samolot ISKRA, kuter torpedowy i nawet działo. Dwukrotnie organizowana była w Goerlitz, przy pełnym wsparciu władz niemieckiego miasta i można było rzecz ową dopiąć na ostatni guzik, pomimo tego, że jeszcze nie byliśmy w UE. Całość otoczona była opieką poprzedniej ekipy (zdaje się, że za organizację odpowiedzialny był wiceburmistrz Aniszkiewicz), która do WOŚP na tak wielką skalę przygotowywała się z półrocznym wyprzedzeniem.
O naszej WOŚP było głośno - przyjeżdżały takie stacje jak TVN, odbywała się transmisja w Polsacie, na miejscu byli prezenterzy radia RMF FM. Zbierano kwoty wielokrotnie przewyższające te, które zdolne są zebrać obecni organizatorzy...
Jestem za WOŚP całym sercem, wkurza mnie jedynie intelektualna impotencja władz, która nawet przy okazji tak szczytnej akcji, nie jest w stanie stanąć na wysokości zadania... Czy wyraziłem się jasno??