Dzisiaj jest 16 maja 2025, 16:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 948 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 64  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
Suma sumarum wyjdzie, ze Bodzinski i tak nie bedzie w 12. Jakos mi sie tak wydaje.

Obyś miał rację. Bo do grona naszych drewnianych podkoszowych potrzebny jest jeden zwinny obowiązkowo !

Dragisa pisze:
Miało być 3 nowych stranieri... po dojściu Zigiego pozostają wakaty na jedynce & niskim skrzydle...

Myślę że założenia po kupnie Micicia i Zigeranovicia w promocyjnym pakiecie od Beo się pozmieniały. I będzie o jednego obcokrajowca więcej.

Dragisa pisze:
ktoś cuś wie czy Denis Socha będzie również aktywowany ?

Dostał propozycję kontraktu w którym zarabiałby 500 zł. miesięcznie, lecz z tego co wiem jej nie zaakceptował.

Jak nic potrzebna jest klasowa jedynka i skoczny podkoszowy. Bez tego nic nie ugramy.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jeżeli potwierdzi się to iż Cel zostaje to pozostanie mi nic innego jak pogratulować Panu Waldkowi. Mimo narzekań niektórych osób , nasz polski francuz będzie dosyć ważnym ogniwem tego budującego sie zespołu. Nowy trener, nowa rola , nowa szansa.

BTW--> Konrad Wysocki chyba pakuje się do wyjazdu lub też odwiedza nasze miasto. Widziany wczoraj w Plazie a dokładniej w H&M wraz ze swoją druga połową.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jak patrzę na filmik z Dallasem to nasuwa mi się jedna myśl.
JW nie potrafił wykorzystać jego umiejętności ofensywnych.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ace34 pisze:
Jak patrzę na filmik z Dallasem to nasuwa mi się jedna myśl.
JW nie potrafił wykorzystać jego umiejętności ofensywnych.

On wiele rzeczy nie potrafil wykorzystac :(

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ace34 pisze:
filmik z Dallasem

żal mnie trochę,że Dallas nie został... będą z niego ludzie.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Rozwinięcie tematu Aarona http://www.2takty.com/wyniki/cel-pozostanie-niezmienny

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

W obecnej sytuacji kolejny wolny zawodnik, nie jest mądrym rozwiązaniem, dlatego mimo całej sympatii do Dallasa nie chciałbym aby został w Zgorzelcu, ale w Polskim słabszym zespole jak najbardziej bym go zobaczył.

Ciekawie też skomentował sytuację braku atletycznego podkoszowego stinger :

Cytuj:
W obsadzie podkoszowej Turowa są już bowiem przecież Damian Kulig i Michał Gabiński. Gdy dodamy do tego Ivana Żigeranovicia, zaczynamy się zastanawiać, czy trener Miodrag Rajković w poszukiwaniach graczy bierze w ogóle pod uwagę poziom atletyzmu niezbędnego do walki podkoszowej. Choć kto wie, być może Serb szykuje Cela do roli, którą wykonywał przez ostatnie sezony w Zgorzelcu Konrad Wysocki, czyli silnego fizycznie gracza zadaniowego grającego na pozycji niskiego skrzydłowego?

Być może rzeczywiście Aron miałby przejąć pałeczkę po Wysockim w roli SF/PF.

Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 12:06 przez Hakunamakatek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Pisałem o tym wcześniej, że pewnie będą go szykować na 3 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Mysle ze byl by to calkiem dobry i udany zabieg. Trzeba nam jendego atletycznego wysokiego typu Darain Townes lub Brandon Wallace

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ooooo tak za Townesem 1000 krotne tak :D:D:D Z chęcią zobaczyłbym go znowu w naszym trykocie :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Czyżby miałoby to tak wyglądać

PG:
SG: DJ/Chylu
SF: Cel/Micić(pg)
PF: Kulig/ Gabiński
C: /Zigi

Nie wiem na jaką pozycję jest przewidziany Micić. Pod kosz przydałby się czarny wysoki dobrze zbierający i najważniejsze rozgrywający, lider zespołu. Brakuje jednego polaka, pewnie będzie to jakiś zadaniowiec.( Łączyński już gdzieś podpisał??)

Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 14:25 przez Entor, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Może się okazać że w tym sezonie nie będzie typowego niskiego skrzydłowego i na tej pozycji minuty dostaną Cel, Micić i Chyliński. Entor racja brakuje jednego Polaka i teraz nie wiadomo czy na PG czy SF, wszystko zależy na jakiej pozycji będzie grał Micić, ale raczej stawiam na to pierwsze.
Jeszcze kilku polskich rozgrywających pozostało bez klubu. Tomek Śnieg, Kamil Łączyński, Krzysztof Szubarga, ewentualnie Łukasz Wilczek , a sięgając głębiej polski paszport mają
również Chris Thomas i Dan Dickau ale to raczej zawodnicy tylko na s5. Koszarka i Gala Mekela w to nawet nie wliczam.

Jak już pisałem wcześniej żeby to miało ręce i nogi potrzebny jest klasowy rozgrywający(chyba że uda się ściągnąć Polskiego klepacza na s5) i atletyczny PF/C

Mogło by wyglądać to w ten sposób:

PG- Obco 25 min./Polak, Micić 15 min. lub Polak 30 min./Micić 10 min.
SG- Jackson 20 min./Chyliński, Micić 20 min.
SF- Chyliński 25 min./Micić, Cel 15 min.
PF- Obco 10 min./Kulig 10 min./Cel,Gabiński 15 min.
C - Kulig 10 min. /Zigeranović 15 min./Obco 15 min.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Słyszałem ploteczki, że nasz klub rozmawia z koszmarkiem i Turkiem. Ten drugi ponoć "mocno" zainteresowany teleportem do nas -> podobno puzzle mają kłopoty z wpłatą kasy. Panowie już u nas kiedyś grali, może będą chcieli jeszcze raz się skusić na przygodę u nas :P
Wydaje mi się jednak, że większe szanse są na sprowadzenie Turka, któremu podoba się w Polsce i nawet stara się o nasze obywatelstwo -> koszmarek gwiazdorzy i pewnie będzie chciał pograć w europie, dlatego pewnie wybiera między puzzlami, a Zastalem 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

manzir pisze:
Wydaje mi się jednak, że większe szanse są na sprowadzenie Turka

Jeżeli z tą kasą to prawda to zgadzam, Turek mógłby zasilić Turów bez względu na to czy będziemy grać w VTB czy nie i mimo tego że w Treflu mają EuroCup.

manzir pisze:
koszmarek gwiazdorzy i pewnie będzie chciał pograć w europie, dlatego pewnie wybiera między puzzlami, a Zastalem

To już nawet nie chodzi o gwiazdorzenie , po pierwsze kasa !!! nas po prostu nie będzie stać na tego zawodnika, który wg mnie gra na bardzo dobrym wysokim poziomie ale nie wartym tej kasy. Po drugie wcale mu sie nie dziwie że będzie chciał wybrać pomiędzy dwoma drużynami które będą grać w Pucharach. Dla niego to może być jedna z ostatnich takich okazji aby gdzieś sie wybić i pograć jeszcze poza granicami Polski. Wcale bym sie nie zdziwił gdyby Asseco go sobie przygruchało :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Fragment wywiadu z Micicem:

"...Słyszałem, że być może będziemy jednak gdzieś grać. Dla mnie to dosyć istotne, fajnie by było pokazać się w Europie i zmierzyć się z zawodnikami z innych lig..."

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... graczem-pg

W niedzielę ma być ogłoszona ostateczna lista zespołów występujących w VTB...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 948 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 64  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.