Dzisiaj jest 17 maja 2025, 20:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
A ludzie w UM którzy biorą duże państwowe pieniądze i tego nie wiedzą...

manzir pisze:
Bo im nie płacą za myślenie, tylko za robienie ->

Za myślenie pieniądze bierze kto inny - ci na Wiejskiej. To jest siedlisko bzdur do których urzędnik musi się dostosować choćby swój rozum miał :roll:

VIP
VIP
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Za myślenie pieniądze bierze kto inny - ci na Wiejskiej.

Kolega chciał powiedzieć, że powinni tam brać pieniądze za myślenie - póki co biorą za fakt bycia posłem - myślenia, to za wiele tam nie ma ... :P

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

http://zgorzelec.info/index.php?k_d=27& ... g&t=news2b
mam propozycję - lokatorów mieszkania na pierwszym piętrze tej kamienicy, dla mnie to oskar "murowany" w kategorii okna:
[img]https://picasaweb.google.com/neandertalski/DropBox?authkey=Gv1sRgCJzknpOa0fmz9AE#5970897426517534546[img]

VIP
VIP
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
mam propozycję - lokatorów mieszkania na pierwszym piętrze tej kamienicy, dla mnie to oskar "murowany" w kategorii okna:

Przypadkowo znam listę zabytków Zgorzelca - tej kamienicy tam nie ma.
Ale w kwestii okien to nic nie zmienia. Pamiętam, gdy mieszkałem jeszcze na Lubańskiej i wymieniałem okna w mieszkaniu (2000r.) to już wtedy obowiązywały przepisy wymuszające dostosowanie okien do tych obowiązujących w danym budynku. Wymieniłem na prawidłowe i dodatkowo spółdzielnia oddała mi blisko połowę kasy :smt033
Ale zerkając na sąsiadów byłem przerażony co wyrabiają... :smt021
Minęło tyle lat, a sytuacja nie zmienia się :roll:

VIP
VIP
Awatar użytkownika

No piękna robótka z tymi oknami - pomysł, wykonanie - szacun :lol:

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Przypadkowo znam listę zabytków Zgorzelca - tej kamienicy tam nie ma.

szczerze mówiąc tak podejrzewałem, ale mi się skojarzyło jak na głównej stronie wyczytałem;) choć z tymi obiektami legalnie zabytkowymi to sprawa jest i tak umowna, w zasadzie wszystko zależy jedynie od inwencji właściciela - czyli inicjatywny oddolnej... dla mnie trochę to dziwne, że obiekty nie są zabytkowe "z urzędu".

VIP
VIP
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
choć z tymi obiektami legalnie zabytkowymi to sprawa jest i tak umowna, w zasadzie wszystko zależy jedynie od inwencji właściciela - czyli inicjatywny oddolnej... dla mnie trochę to dziwne, że obiekty nie są zabytkowe "z urzędu".

Tu masz absolutną rację :smt023

Z drugiej strony gdyby tak było to pewnie mój dom byłby zabytkiem i od konserwatora bym się nie opędził ;)

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

no i dobrze! konserwator powinien się kojarzyć z architektonicznym gestapo, jak ludzie się nie boją to im głupie pomysły do głowy przychodzą i wszystko wygląda tak, że tylko "wstyd przed Ryśkiem" ;) osobiści tracę nadzieję na naturalną zdrową ewolucję smaku estetycznego naszego miasta/regionu/kraju i stąd dochodzę do wniosku, ze tylko system represyjno/opresyjny ma szansę uratować nas samych przed sobą.

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kolejna galeria handlowa coraz bliżej - PKP Zgorzelec Miasto?
http://otodom.pl/lokal-uzytkowy-zgorzel ... 13975.html

A z tego ogłoszenia wynika, że cały teren jest jednak na sprzedaż.
Czyli znając życie rudera będzie dalej stała:(
Piotr

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
Planowane zakończenie inwestycji i oddanie lokalu pierwszy kwartał 2014 r.

to chyba jakiś żart? albo "przejęzyczenie" patrząc na załączoną lokalizację i wizualizację mam wrażenie, że chodzi chyba o jakąś galerię handlową w świecie równoległym czy innym second life.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

To na bank chodzi o budynek, który powstaje koło mostu przy ul. Wolności 8)

Te zdjęcia chyba przez pomyłkę wrzucili, ponieważ termin realizacji jest nieosiągalny :)

pismak
pismak
Awatar użytkownika

To faktycznie wygląda na teren po PKP. Z wizualizacji wynika, że chcą zacząć budowę od mostu do obecnego budynku dworca. Nie patrz na termin, pewnie jest ot tak wpisany. Ogłoszenie dodane rok temu, w tym tylko aktualizowane, więc nikt nie przeczytał co przedłużają.

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

w tej ofercie nic nie pasuje do niczego.
jeżeli budynek jednokondygnacyjny to odpada bunkier na wolności. z kolei jeżeli teren przy dworcu to ja się pytam gdzie tych kilka banków, ciąg sklepów i lokali gastronomicznych, lokale usługowe oraz Urząd Miasta?
poza tym z ogłoszenia wynika nie że teren jest do nabycia, tylko, ze właściciel już jest i że buduje coś w czym ma powierzchnie do wynajęcia, praktycznie od zaraz. może coś mi umknęło ale nie zauważyłem aby koło dworca działo się cokolwiek.
poza tym pojęcia nie mam co znaczy na załączonej mapce PKS area? też mi wygląda, ze to może chodzić o bunkier nad Nysą, ale załączniki do tego ogłoszenia nie pasują do niczego, wygląda tak jakby dołączyli po prostu to co mieli pod ręką, wizualizacja jakiejś galerii, jakaś mapka no i plan Zgorzelca.

pismak
pismak
Awatar użytkownika

neandertalski, ogłoszenie jest ze stycznia zeszlego roku. Gdzieś w zeszłym roku ktoś wrzucił tu wizualizacje tego centrum handlowego, również rok temu była jakaś koncepcja przeniesienie PKS-u w tamte rejony. No fakt z tą bliskością banków przesadzili i UM :)

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ale z ogłoszenia wynika że są już najemnicy:
Cytuj:
W aktualnym momencie Inwestor znalazł najemców na powierzchnię 3 000 m2,
Aktualni najemcy z podpisanymi umowy dzierżawy:
- duży dyskont spożywczy pow. 1100 m2
- centrum odzieżowe oraz akcesoria pow. 700 m2
- sieciowa apteka
- itp.

ciężko mi uwierzyć, ze ktoś już wynajął powierzchnie na dworcu :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 73  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.