Dzisiaj jest 10 maja 2025, 17:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 651 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Pojawiły się nowe pomysły - lekarz i dentysta w każdej szkole.
Czy ten człowiek ma pojęcie ile kosztuje porządny sprzęt dentystyczny, jakie są zarobki lekarzy i dentystów? Co za bzdury - takich bredni nie słyszałem jeszcze od żadnego zgorzeleckiego polityka od kiedy pamiętam.
Piotr

pismak
pismak

Krótko mówiąc piątka za chęci i autopromocje a pała za merytoryke, a wystarczyło latać bliżej ziemi. Natomiast reszta jaśnie państwa najwyraźniej uważa że im kampania niepotrzebna i wystarczy pare ulotek ze zdjęciem paszportowym i stołek w kieszeni bo i tak już wszystko zaklepane i będzie można następne pare lat pierdzieć w stołek i olewać.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Czy ten człowiek ma pojęcie ile kosztuje porządny sprzęt dentystyczny, jakie są zarobki lekarzy i dentystów?

Chyba nie ma pojęcia, ponieważ chce to wszystko finansować za diety radnych. Co za zabawny koleś - dawno takich bzdur nie słyszałem - obawiam się, że za chwilę zacznie jeszcze obiecywać mieszkańcom dopłatę do rachunków :lol: :lol: :lol:

Do wyborów daleko, to jeszcze się pośmiejemy z nowych pomysłów - typowy populista.

obserwator
obserwator

Może i dentyści w szkołach to pomysł za drogi ale zamiast wyśmiewać się, warto zainteresować się tematem, bo jak wiadomo stan uzębienia wśród polskich dzieci jest bardzo zły.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Ten dobrotliwy uśmieszek działa mi na nerwy. Zastanawiam się, co facet sobie myśli w tym momencie. Pewnie coś w stylu "i tak Was wydymam, tylko mnie wybierzcie"

Po pomyśle z dentystą odczytuję ten uśmiech jako ironię :smt028

obserwator
obserwator

Witam na forum to mój pierwszy post i nie rozumiem tej matematyki
Jeżeli ograniczy dietę radnego o chociaż 700zł miesięcznie to mamy
700*12 miesięcy*4lata kadencji * 20 radnych to mamy 672000 zł Wystarczy chyba że coś nie tak liczę. Mnie to przekonuje

obserwator
obserwator

Witam na forum to mój pierwszy post i nie rozumiem tej matematyki
Jeżeli ograniczy dietę radnego o chociaż 700zł miesięcznie to mamy
700*12 miesięcy*4lata kadencji * 20 radnych to mamy 672000 zł Wystarczy chyba że coś nie tak liczę. Mnie to przekonuje

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jeśli rodzice nie dbają o zęby, to i dzieciaki nie będą dbały. Trend na szczęście się zmienia. Kiedyś ludzie chodzili do dentysty głównie w przypadku bólu, teraz spora część społeczeństwa działa prewencyjnie i chodzi na przeglądy.
Jak wyobrażasz sobie zainteresowanie tematem i kto miałby się nim zainteresować? Radni? Szkoła? Może zaczniemy wymagać czegoś od siebie jako rodziców - dlaczego ktoś miałby w nas tym wyręczać?
Piotr

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Tak, ale policzyłaś ile jest szkół, ile dentystów i lekarzy miałoby być zatrudnionych, ile gabinetów wyposażonych? Te pieniądze nie starczyłyby na wyposażenie 2-3 gabinetów dentystycznych, nie mówiąc o reszcie takiej jak pensje (dentysta, asystentka, lekarz, pielęgniarka), amortyzacja, utylizacja odpadów biologicznych, materiały potrzebne do pracy, leki itp. Przez 4 lata koszt funkcjonowania kilku takich punktów to kilka milionów złotych.
Zupełnie nierealny pomysł.

obserwator
obserwator

gobo007 pisze:
Jeśli rodzice nie dbają o zęby, to i dzieciaki nie będą dbały. Trend na szczęście się zmienia. Kiedyś ludzie chodzili do dentysty głównie w przypadku bólu, teraz spora część społeczeństwa działa prewencyjnie i chodzi na przeglądy.
Jak wyobrażasz sobie zainteresowanie tematem i kto miałby się nim zainteresować? Radni? Szkoła? Może zaczniemy wymagać czegoś od siebie jako rodziców - dlaczego ktoś miałby w nas tym wyręczać?
Piotr

Kolega się chyba zapędził nie będę komentować niech czytelnicy sami wyciągną wnioski.

Prawie 700 tyś zł naprawdę można by lepiej zainwestować niż wypychać portfel radnym a jakby do tego doliczyć te ponad 400 tyś na tablicę wyników do nowej hali to by napewno wystarczyło, a rodzicą dzieciaków bardzo pomogło o zdrowiu nie wspomnę jeszcze by na jakieś półkolonie co roku w pełnych godzinach pracy wystarczyło bo naprawdę nie ma co z dziećmi zrobić jak jest się cały dzień w pracy

obserwator
obserwator

Martaw33 pisze:
Prawie 700 tyś zł naprawdę można by lepiej zainwestować niż wypychać portfel radnym a jakby do tego doliczyć te ponad 400 tyś na tablicę wyników do nowej hali to by napewno wystarczyło

700 000 zł : 4 = 175 000 :12= około 14500: 10 szkół =1450 zł na szkołę :smt082

Włącz myślenie a tablicę w nowej hali zostaw w spokoju, bo to inna para majtek i zbyt trudne dla Ciebie do zrozumienia przy liczeniu jak w podstawówce

VIP
VIP
Awatar użytkownika

ktoś pisze:
Włącz myślenie a tablicę w nowej hali zostaw w spokoju...

:smt003

ktoś pisze:
...to inna para majtek i zbyt trudne dla Ciebie do zrozumienia przy liczeniu jak w podstawówce

Oj...trochę więcej uprzejmości wobec damy i w dodatku nowego usera :smt075

Ja w kwestii formalnej - bo mnie to zawsze drażni :
Martaw33 pisze:
Prawie 700 tyś

Martaw33 pisze:
ponad 400 tyś

Skrót od tysiąca to "tys" 8)

Martaw33 pisze:
Kolega się chyba zapędził nie będę komentować niech czytelnicy sami wyciągną wnioski.

Wg mnie wcale się nie zapędził...

obserwator
obserwator

ktoś pisze:
Martaw33 pisze:
Prawie 700 tyś zł naprawdę można by lepiej zainwestować niż wypychać portfel radnym a jakby do tego doliczyć te ponad 400 tyś na tablicę wyników do nowej hali to by napewno wystarczyło

700 000 zł : 4 = 175 000 :12= około 14500: 10 szkół =1450 zł na szkołę :smt082

Włącz myślenie a tablicę w nowej hali zostaw w spokoju, bo to inna para majtek i zbyt trudne dla Ciebie do zrozumienia przy liczeniu jak w podstawówce

U jak argumentów brak to obrażać trzeba ? Jakie 10 szkół jak tak liczysz to musisz powiat doliczyć i diety radnych powiatu ale głupio trafiłeś dlaczego mam nie widzieć głupio wydawanych pieniędzy i nie komentować tego? Dolicz kolego radny do tego możliwe dofinansowanie UE możliwą pomoc szpitala powiatowego itp
Trzeba chcieć a nie obrażać pozdrawiam i życzę miłego weekendu

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marta, przykro mi to mówić, ale nie masz zielonego pojęcia o kosztach funkcjonowania placówek takich jak gabinety lekarskie i dentystyczne, a właściwie chyba nie tylko o nich, nie masz pojęcia o pensjach lekarzy i ich wysokościach, o przepisach jakie muszą spełniać takie miejsca itp.
Za te pieniądze możesz wynająć człowieka z papierami kupionymi na bazarze i zestawem kombinerek i kleszczy.

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

To, że masz problemy z liczeniem, to wiemy, ale sama policz podstawówki, gimnazja i szkoły średnie w mieście. I co, nie było to takie trudne, nie?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 651 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 44  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.