Dzisiaj jest 10 maja 2025, 22:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 651 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A ja czekam do wyborów i jeśli Aniszkiewicz dostanie się do żłoba, to zobaczymy czy namówi innych do oddania swoich diet, obniży rachunki i zlikwiduje budy z automatami. O tym był ten wątek i będę pilnował, by był aktualizowany na bieżąco.

obserwator
obserwator

gobo007 pisze:
A ja czekam do wyborów i jeśli Aniszkiewicz dostanie się do żłoba, to zobaczymy czy namówi innych do oddania swoich diet, obniży rachunki i zlikwiduje budy z automatami. O tym był ten wątek i będę pilnował, by był aktualizowany na bieżąco.

Żłoba - widzisz jak traktujesz sprawowanie władzy w mieście i dbanie o jego rozwój tylko kasa kasa kasa, powiem tak jak nie spełni a będzie mógł to go wywiozą na taczkach i tyle

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Piszę "żłoba", bo chyba nikt tak jak Aniszkiewicz nie ma parcia na szkło. Przerżnął w ostatnich wyborach, to teraz woli zacząć kampanię kilka miesięcy wcześniej, by uniknąć błędów z przeszłości.

Nikt go nie nie wywiezie - jeszcze nikogo chyba nie ukarano w tym kraju za niedotrzymane obietnice wyborcze.
Jeśli się dostanie, powie że mu przykro, że chciał ale inni nie chcieli itd. I tak ukręci łeb sprawie.
Prawda jest taka, że ludzie pchają się do polityki za kasą i znajomościami które nawiążą oraz innymi korzyściami, a nie czynem społecznym. Chyba tylko Ty wierzysz w te jego obietnice - jakbyś wcześniej nie słyszała o złotych górach obiecywanych przed wyborami przez innych polityków.

obserwator
obserwator

Wiesz wolę jednak taki program niż obniżkę dodatku mieszkaniowego jak teraz to jest brak mieszkań komunalnych, a jedocześnie budowa kolejnej hali sportowej i jakieś ściemy z fabryką dezodorantów w Zgorzelcu ale skupimy się na lekarzach dla dzieci w szkołach a nie jakieś tam polityce

obserwator
obserwator

Proponuje przeczytanie artykułu 68 Konstytucji

1. Każdy ma prawo do ochrony zdrowia.

2. Obywatelom, niezależnie od ich sytuacji materialnej, władze publiczne zapewniają równy dostęp do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych. Warunki i zakres udzielania świadczeń określa ustawa.

Kwestia pieniędzy od radnych to więc tylko dostosowanie kwesti technicznych dostępu do ieki w danym miejscu czyli w szkołach gdzie uczą się nasze dzieci.

Czy z tym rownież będziemy polemizować ?

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Martaw33 pisze:
...czekam na jakiś wątek z którym zgodzę się z tobą ...

Może tutaj spróbuj :
viewtopic.php?f=61&t=5187
lub załóż swój własny z tą nadzieją ;)

Martaw33 pisze:
...niech czytelnicy ocenią kto ma rację zwłaszcza ci którzy nie piszą na tym forum ale je czytają...

O co tu chodzi? Odniosłem wrażenie jakby ci co czytają byli lepsi od tych co piszą?
Ich zdanie faktycznie jest ważniejsze?

Martaw33 pisze:
...ale skupimy się na lekarzach dla dzieci w szkołach a nie jakieś tam polityce...

Martaw33 - skupmy się na meritum :smt075
To bardziej polityka i polityk niż lekarz w szkole jest tu tematem nr 1.
Zerknij o czym/kim jest ten wątek :roll:

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Marta - nie wiem czemu widzisz w Aniszkiewiczu zbawcę - ten człowiek już był politykiem i nic nie zrobił. Nie interesuje Cię fakt, że wyskoczył nagle z pudełka kilka miesięcy przed wyborami? Co robił wcześniej? Dlaczego mieszkańcy nie wiedzą o jego dobrych czynach , które poczynił na przestrzeni ostatnich lat dla społeczności lokalnej? Może dlatego, że ich nie było i facet teraz zaczął kampanię?
Społeczników w Zgorzelcu jest wielu - działają zwykle przy różnych stowarzyszeniach i każdego dnia cicho i konsekwentnie pomagają potrzebującym. Aniszkiewicz nikomu nie pomógł i jest mała szansa, że pomoże. Dlaczego tak nagle zainteresował go los ludzi? Co zrobił dla nich przez ostatnie 10 lat? Nie musiał i nie musi zostawać radnym, by czynić dobro - jak go tak rozpiera energia, ma tak wspaniałe pomysły, to powinien już działać od wielu, wielu lat. A nie działa...

obserwator
obserwator

Gobo to ja chyba nie rozumiem piszemy o złym Aniszkieiczu czy o jego dobrych pomysłach?
Jak jesteś aż tak bardzo uczulony na tego człowieka to załóż wątek nie lubię Aniszkiwicza i tam sie wpisuj !
Ja chcę podyskutować o lekarzach w szkołach, a ty mi cały czas piszesz o tym że Aniszkiewicz jest zły, ja piszę o cholendarbych zarobkach radnych ty o fotelu dentystycznym za 200tys ja o Konstytucji ty o demagogi jakieś to wszystko chore !
YELLO tak czytający muszą być ważniejsi od piszących , gdyż puki co piszących jest dwoje a czytających ? oby więcej. Mam nadzieję

obserwator
obserwator

Martaw33 pisze:
Proponuje przeczytanie artykułu 68 Konstytucji

1. Każdy ma prawo do ochrony zdrowia.

2. Obywatelom, niezależnie od ich sytuacji materialnej, władze publiczne zapewniają równy dostęp do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych. Warunki i zakres udzielania świadczeń określa ustawa.

Kwestia pieniędzy od radnych to więc tylko dostosowanie kwesti technicznych dostępu do ieki w danym miejscu czyli w szkołach gdzie uczą się nasze dzieci.

Czy z tym rownież będziemy polemizować ?

Proszę w tym miejscu Gobo o komentarz powyższego !
A nie wycieczkę w kierunku "Aniszkiewicz to jest zły niedobry i dzieci trzeba nim straszyć "

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Wątek jest o Aniszkiewiczu i o nim rozmawiamy. Udam, że nie widzę prób zmian tematu w momencie, gdy padają niewygodne pytania dotyczące bohatera tematu.

Chcesz pisać o konstytucji załóż sobie swój temat.

obserwator
obserwator

Jeżeli wątek jest o Panu Aniszkiewiczu a nie o lekarzach w szkołach to ja dziękuję za rozmowę bo już wiem że można się z kimś niezgadzać, ale takie stawianie tematu to jakaś hipokryzja Jeżeli argument KOnstytucji do ciebie Gobo nie przemawia to pisz sobie sam ze sobą w przekonaniu,że inni podzielają twoją wizję pa
Ja dziękuję za dyskusję szkoda tabletu, bo panuje tu jakieś zacietrzewienie chyba polityczne, przeciw normalnym zwykłym potrzebom mieszkańców.

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja również dziękuję za dyskusję - miło było i z przyjemnością wrócę do niej po wyborach, by wypunktować polityka, któremu zaufałaś i na którego bajki dałaś się nabrać.

Aniszkiewicz obrońcą konstytucji. Tego w zgorzeleckiej polityce jeszcze nie było. Może dajmy go od razu na prezydenta? Co ma się taki talent marnować w prowincjonalnym miasteczku gdzieś na Dzikim Zachodzie?

obserwator
obserwator

Dzikim zachodzie - teraz rozumiem

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nie, nic nie rozumiesz.
Dziki Zachód to nazwa Ziem Odzyskanych obejmujących między innymi nasz rejon.
Nazwa ta występowała i występuje w publikacjach historycznych.
Możesz poczytać sobie o tym w sieci, choćby tu, pod pierwszym, lepszym linkiem:
http://wyprawy.weebly.com/-dziki-zachoa ... anych.html

obserwator
obserwator

gobo007 pisze:
Nie, nic nie rozumiesz.
Dziki Zachód to nazwa Ziem Odzyskanych obejmujących między innymi nasz rejon.
Nazwa ta występowała i występuje w publikacjach historycznych.
Możesz poczytać sobie o tym w sieci, choćby tu, pod pierwszym, lepszym linkiem:
http://wyprawy.weebly.com/-dziki-zachoa ... anych.html

BŁAGAM!!!
Jesteś prawie jak nasz minister Sikorki :)
Gdyż
murzyńskości- To ruch polityczny i literacki
LITOŚCI :smt068

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 651 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 44  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.