Generalnie ruch oczekiwany/zmiana trenera/ i osoba Saso również od dłuższego czasu przewijała się w kuluarach, z pewnością bardzo dobry ruch i dla SZG, i dla całej ligi bo wraca bardzo dobry trener, a jak (nie)dawał sobie rady dotychczasowy trener wszyscy widzieli...
Wielu już próbuje szukać analogii między dzisiejszą ekipą zielonogórską do ówczesnego Turowa, aczkolwiek wstrzymałbym zapędy, bo z całym szacunkiem ale nie widzę w składzie wicemistrzów Polski talentów na miarę Logana czy Kelatiego...
Ja akurat do sentymentalnych ludzi nie należę, więc ze spokojem podchodzę do tej zmiany, bo jak pisałem wyżej było pewne, że nastąpi, jeśli SZG miało o coś jeszcze walczyć w tym sezonie... ciekawy jestem jak zafunkcjonuje ekipa pod Saszką, jedno jest pewne z pewnością będzie ciekawiej, bo takiej padaki jaką grali nie szło oglądać
Co do zmian w składzie naszego rywala - po co skoro wszem i wobec głoszono przed sezonem, że nikt im nie podskoczy i wciągną nosem ligę nawet z tak przeciętnym trenerem jak AA
a na serio wiele pewnie będzie zależeć od zasobności kasy... ewentualnie tego, który z wysoko zarabiających zawodników poleci...