Dzisiaj jest 18 maja 2025, 11:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
VIP
VIP
Awatar użytkownika

viper126pzgc - jakbyś mi w głowie siedział ;)
Akurat wczoraj myślałem nad tą szpetotą w centrum miasta. Zresztą pisałem tutaj już dawno o tym. Nawet nie w kontekście tych idiotycznych lampek. Tylko elewacji (olewacji?) i wyglądu ogólnie :roll:

bog180 pisze:
A może jakiś film z gatunku Bareji będzie kręcony.

Może to jakaś metoda? Niektóre miasta celowo nie remontują starszych dzielnic żeby na filmach wojennych zarobić. Bareja naszą szansą jest :smt023

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Po drugiej stronie ulicy też stoi architektoniczna perełka "przyozdobiona" szpetnymi, kiczowatymi reklamami :( Mam tu na myśli budynek po byłej "Karczmie Piastowskiej".

VIP
VIP
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
a ja się zastanawiam komu przeszkadzały krzaczory na skarpie przy ul. Kościuszki, teraz jest ładniej bo np widać kręgi z włazami do studzienek :/

TUTAJ wyjaśnienie :smt028

pismak
pismak

Wczoraj byłem koło tej tablicy. Podany jest na niej adres the-one.pl

Wszystko jest na tej stronie opisane. Jest projekt, są całe piętra opisane
Galeria handlowa to moim zdaniem zbyt dużo powiedziane, na najniższym pietrze parę sklepów, pozostałe dwa piętra to mieszkania
Myślałem że planują cos w stylu budowanego bunka obok, ale nie wyglada to tak tragicznie

Cytuj:

W miejscowości Zgorzelec w bliskiej odległości od przejscia granicznego oferujemy Państwu na sprzedaż nieruchomość gruntową o łącznej powierzchni 4925mkw. Nieruchomość znajduje się na pograniczu ścisłego centrum miasta przy jednej z głównych arterii komunikacyjnych. Ukształtowanie terenu płaskie otoczone licznym drzewostanem co powoduje urokliwy charakter przedmiotowej nieruchomości. W rejonie zlokalizowane są liczne instytucje użyteczności publicznej, restauracje, banki i inne obiekty tworzące infrastrukturę śródmiejską, park miejski wraz z amfiteatrem oraz miejski dom kultury. Bardzo dobry dostęp do punktów handlowo-usługowych oraz komunikacji miejskiej.

Nieruchomośc objęta jest planem zagospodarowania przestrzennego przewidującym symbolikę "F5.U" - nieuciążliwe usługi komercyjne - preferowane przeznaczenie - banki, hotele, usługi komercyjne handle do 2000mkw.

Bardzo ciekawa oferta dla inwestora pod kątem galerii handlowej, domu pogodnej starości. Samo miasto Zgorzelec jako pierwsze euromiasto wprowadziło program rozwoju miast pod ścisłym patronem Unii Europejskiej, stanowi Bramę Wjazdową łączącą Zachód i Wschód Europy. Położone na pograniczy trzech państw: Polski, Niemiec, Czech, co pozwala na wzajemne przenikanie kultur trzech narodów, ale przede wszystkim stwarza idealne warunki pod inwestycję w tym rejonie. W Zgorzelcu znajduja się dwa drogowe przejścia graniczne, z których jedno położone jest na międzynarodowej trasie A-4 jest największym w Polsce autostradowym przejściem granicznym. Tranzytowy charakter miasta oraz w miare stabilny rynek pracy przyczynia się, iż miasto posiada duży potencjał konsumpcyjny. Liczba mieszkańców Zgorzelca ca. 37 000, partnerskiego Gorlitz miasta po stronie Niemieckiej ca 67 000.

Jednak szukają dopiero inwestora więc zanim cos na tym terenie powstanie to dużo wody w nysie upłynie
Ten projekt to tez pewnie dopiero koncepcja daleka do zrealozowania
Nie ma co się pieklić, tym bardziej że w planie jeszcze nie wszystko wynajęte, Eden pusty, do tego dojdzie galeria po byłym przejściu granicznym

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Witam w dniu wyborów, nie jest to tak naprawdę powód mojej dzisiejszej wizyty. Wybory były są i będą, więc nie podniecajmy się.
Temat nr1: kostka brukowa na Daszyńskiego i Nowomiejskiej wykrusza się już od dłuższego czasu, powstają dziury i nikt się tym nie zajmuje, bo pewnie wybory ważniejsze a po wyborach: czy coś się zmieni?? .
temat nr2: to zaplecze amfiteatru miejskiego. Rewitalizacja nadnyskiej części parku tylko pogłębiła kontrast pomiędzy tymi dwoma obszarami. Dowodzi to jednego: robienia wszelkich prac pod kątem poklasku, olśnienia, i skierowania jupiterów na to co zostało zrobione. Bez odbierania należytej pochwały za zrobione - dobry gospodarz dba o całość a nie wyłącznie o świeżynkę. Proszę więc o zwrócenie uwagi na te dwie sprawy.
No a teraz zbieram się do mojej Komisji w celu oddania głosu

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

radio wrocław podało, że niemcy nam nowy most wybudują koło studzienki, w sumie fajnie ale trochę szkoda, ze nie chodzi o odbudowę kładki pod wiaduktem :(

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Jaki to będzie most? Pewnie "przejście"/kładka dla pieszych, aby połączyć nasz skwer z ich świeżo wyremontowanym.

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mowa była o kładce dla pieszych i rowerzystów, wiadomość okazuje się wcale nie tak znowu świeża, tylko u nas jakoś było o tym cicho:
http://www.hitradio-rtl.de/top-aktuell/ ... t-1093278/
http://www.sz-online.de/sachsen/goerlit ... 80489.html
http://www.alles-lausitz.de/startseite/ ... uecke.html
http://kv.gruene-sachsen.de/aktuelles/m ... e-bruecke/

chodzi chyba raczej o odbudowę kładki w tym miejscu w którym była do 1945 roku jeśli dobrze zrozumiałem.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Akurat wczoraj myślałem nad tą szpetotą w centrum miasta. Zresztą pisałem tutaj już dawno o tym. Nawet nie w kontekście tych idiotycznych lampek. Tylko elewacji (olewacji?) i wyglądu ogólnie

nie myślę o Tobie źle, ale jak czytam te komentarze, to zastanawiam się w jakich Wy komentatorzy musicie mieszkać warunkach. Złote klamki, posadzka oczywiście z marmuru lub granitu, oczywiście minimum 12 pań sprzątających, same luksusy!!! I to upoważnia Was malkontentów do wyrażania swojego zdania, że renifery, że olewacja, itp... szkoda że żaden z Was nie martwił się o ten "zabytek" jak robiono przed nim kostkę uniemozliwiając mi prowadzenie firmy orzez 4 m-ce. Wtedy nikt nie myślał o mnie i mojej rodzinie, że nie mamy czego do garnka włożyć, ważne, że nie wygląda. Chciałbym abyście i Wy byli pozbawieni przez 4 miesiące pensji i wtedy porozmawiamy o estetyce miasta w zamian za obiad.

VIP
VIP
Awatar użytkownika

grengo pisze:
Chciałbym abyście i Wy byli pozbawieni przez 4 miesiące pensji...

To niezbyt ładnie życzyć tak komuś... :roll:

grengo pisze:
nie myślę o Tobie źle...

Ja o Tobie też.

grengo - nie wiem co Cię raptem napadło. Nie pisałem o Twoim domu (nawiasem mówiąc mój z zewnątrz wygląda jeszcze gorzej - tyle, że mieszkam na końcówce wsi, a nie w środku miasta ;) ) tylko o budynku w którym prowadzisz biznes. Nic osobistego.

Do wyrażania swojego zdania upoważnia mnie poczucie estetyki - które cierpi za każdym razem gdy przechodzę tamtędy... Tylko tyle :|

zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A ja zmienię temat. Stodoła naprzeciw stacji BP i Urzędu Gminy jest już tylko wspomnieniem. Została po niej kupa gruzu i kilka drewnianych belek. Został jeszcze dom, ale wokół niego też już krążyli budowlańcy, więc pewnie jutro i jego nie będzie.
Piotr

VIP
VIP
Awatar użytkownika

Prawdopodobnie w tym miejscu powstanie Intermarché.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Bardzo się cieszę, że stodoła została rozebrana. Pozostał jeszcze dom "rudera " i
trochę dalej murowany barak, w którym kiedyś/ o ile się nie mylę/ uczono dzieci religii.
Całe to miejsce bardzo szpeci i dobrze by było jak najprędzej to miejsce zagospodarować .
Ulica Lubańska jest wyremontowana i licznie przez ludzi odwiedzana więc widok " ruder"
odbierany jest okiem przechodnia z n i e s m a k i e m .

pismak
pismak

Kiedy w końcu będzie zmieniona organizacja ruchu i Piłsudskiego oraz Kościuszki staną się ulicami dwukierunkowymi?
Był przetarg, ktory został unieważniony. Wiadomo jak teraz chcą rozwiązać tę sprawę?

Czy miasto nie moze własnymi środkami to załatwić?
Co tam aż takiego trzeba eobić że koszt wyceniono przez miasto na 20 tys a wykonawcy chcieli odpowiednio 30 i 42 tys.
Ile kosztują znaki, no i ile tych znaków muszą kupić?

Naprawdę MPGK nie podjęło by się takiego zadania. To aż takie trudne wbić max 10 znaków w drogę?

VIP
VIP
Awatar użytkownika

zgc_qwerty pisze:
To aż takie trudne wbić max 10 znaków w drogę?

Fajnie uprościłeś temat :D

-----------------------------

„Wypasiona” galeria handlowa
2014-12-17
- z głównej :smt023

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 73  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.