zgc_qwerty pisze:
Mnie na tyć zdjęciach wyżej najbardziej razi ten okropny napis WKS ŚLĄSK. Przecież wszystko trzeba zniszczyć i powypisywać nazwy klubików na murze. Złapać takich debili i kazać wyczyścić ten mur gołymi rękoma
Ciekaw byłem kto zwróci na to uwagę
neandertalski pisze:
...zastanawiam się czy nie dałoby rady zaplanować jakichś schodków pomiędzy mostem i tym trawnikiem otoczonym murem? znacznie usprawniłoby to możliwości skomunikowania ścieżek wzdłuż nysy z mostem i powstającą galerią (w domyśle kawiarnią czy inną knajpą, która jak rozumiem ma się znaleźć m.in. na tarasie widokowym).
Może powstanie - byłoby faktycznie fajnie

neandertalski pisze:
nowa elewacja hotelu też jest bez obciachu, choć zastanawiam się czy trochę nie wylano dziecka z kąpielą przy tej przebudowie, czesi na jested w libercu wpadli na pomysł co by zrekonstruować tamtejsze wnętrze właśnie w stylu lat 60tych/70tych, czyli z czasów kiedy hotel tamtejszy powstawał. wg mnie takie podejście jest godne naśladowania.
Faktem jest, że byłby hit - Czesi mają chyba słabość do tej estetyki

gobo007 pisze:
Jakiś czas temu pisałem o zburzonej stodole naprzeciw BP, a 2 dni temu zrównano z ziemią również budynek mieszkalny stojący obok. Wczoraj wywożono gruz i właściwie już nic nie zostało. Pozostaje nam teraz czekać na kolejny krok inwestora - czy powstanie tam kolejny market?
Inter Marche + ich stacja paliw.
BP na pewno się ucieszy