Nie dogodzisz,część tzw kibiców ma blade pojecie o koszykowce brane z gierek komputerowych.Stara hala - zle, nowa hala - zle, przebudowa zespołu - zle. I tak zle i tak niedobrze.Trzeba sobie uswiadomic, że gdyby nie TURÓW, na kosza jezdzilibysmy do Wrocławia czy Zielonej Góry albo oglądalibysmy sport w tv. A tak przeżywamy co sezon mnóstwo emocji, o nas się mówi, każdy kibic koszykarski w kraju nas zna...Mi tez się nie podoba że za duzo w klubie polityki, że klub zarzadzany jest na wpół amatorsko, ale mam klub w najwyższej klasie rozgrywkowej który niedawno grał w Eurolidze.To tak jakby którykolwiek lokalny klub piłkarski grał w Lidze Mistrzów a do Zgorzelca lub innej miejscowości przyjeżdzał Leo Messi z Barceloną, Zlatan Ibrahimovic, itp. A tak mielismy mozliwość zobaczenia na zywo gwiazdy europejskiej koszykowki!Sam cieszyłem się jak dziecko jak widziałem w akcji legendy kosza w rodzaju Diamantidisa,itd...Zobacze Leo Messiego,Neymara w Zgorzelcu???

Tak,na plakacie

Gdyby nie PGE nie byłoby kasy i tych emocji,z drugiej strony jest polityka, prezesi nadani z klucza politycznego, którzy mają pojęcie o zarządzaniu poważnym klubem tyle co większość o balecie.Jedyne co mi brakuje to fachowców w klubie którzy za niewielkie pieniądze potrafiliby znalezc koszykarskie perełki tak jak to robił Kamński w Polonii np.Bo ściagamy dużo wynalazków z You Tube...i marnujemy na to pieniadze.