manzir pisze:
Przy mojej niezbyt wielkiej sympatii do Rajković'a, jego stylu pracy, to i tak chciałbym, aby w tym momencie przejął zespół - może coś by jeszcze z tego sklecił - w pierwszym sezonie popełnił błędy przed finałem - w drugim wziął sobie nauczkę do serca - uczy się na błędach, a Fischer chyba nie za bardzo.
Drużynie na pewno przydałby się wstrząs a Rajkovic predyspozycje do tego niewątpliwie ma :-)
Trzeba mu oddać, przy braku sympatii pewnie przez dużą część kibiców do jego osoby, że poprowadził nasz klub do największych sukcesów. Mimo popełnianych błędów, miał wizję, umiał ustawić zespół, każdy zawodnik wiedział co ma na boisku robić a jak ktoś tego nie ogarniał to dostawał bury, czasem aż za mocne (np. Karolak). W przypadku niektórych zawodników (np. Karolak) odnosiłem wrażenie, że ważniejsze było wykonanie polecenia trenera niż akcja zakończona sukcesem.
Pytanie tylko czy nas stać w tej chwili na Rajkovica? Czy stać nas na rozwiązanie umowy z Fisherem? Czy jest chęć dokonywania w tej chwili zmian przez prezesa? Wg mnie 3 x NIE.
Ten sezon pewnie dogramy do końca a jakieś zmiany ewentualnie na przyszły sezon.