Dzisiaj jest 05 lip 2025, 22:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

hej gojac, moja odpowied¼:

gojac 1: tablica na budynku tzw. Fischmarkthaus przy Fischmarkt w Görlitz, nota bene tylny budynek Muzeum ¦l±skiego

gojac 2: malowid³o sufitowe w holu jednego z domów na ul. Blumenstrasse in Görlitz, za ozdobn± krat± u wei¶cia?

Tytuł:
obserwator
obserwator

kodama:

pierwsze trafione, drugie niestety.

Tytuł:
VIP
VIP

Źle zrozumiałeś, albo ja się źle wyraziłem: chodzi mi o to, że mogę pomoc w promocji. Obecnie obrazki się pojawiają i wszyscy sobie zgadują, ale po odgadniętym obrazku pozostali tracą możliwość zdobycia punktu. Dlatego chodziło mi o to, że mogę podjąć się promocji, z dalszym zachowaniem jedynego, słusznego, i niekwestionowanego ojca tego sukcesu jakim jesteś Ty :D

Ja zajmuję się promocją MISS i mam już dośc na głowie, dlatego, chciałem pomóc w zrobieniu rozgłosu poprzez promocję na stronie głównej i plakaty w mieście, ale w żadnym wypadku nie miałem na myłśli czegoś o czym napisałeś. Natomiast w tej sytuacji, o której piszę trzeba by wyznaczyć jakieś zasay funkconowania konkursu, tak, aby każdy mógł zdobywać punkty i aby całość była dobrze pod tym kątem zorganizowana. To właśnie miałem na myśli pisząc "ktoś kto zajmie się koordynacją."

Zabawa chwyciła więc można ją rozkręcić ale to zależy tylko o taty :D

Teraz wszystko jasne ? :roll:

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
trzeba by wyznaczyć jakieś zasay funkconowania konkursu, tak, aby każdy mógł zdobywać punkty i aby całość była dobrze pod tym kątem zorganizowana
o nic innego mi nie chodziło, Aleksandrze Wielki :lol: ,
cieszy mnie zrozumienie, ale jak to mówią: tata sam nic nie zwojuje, czasem trzeba też mamy :lol:
proponuję kontynuować na pw

Tytuł:
VIP
VIP

no to my przechodzimy na pw a reszta zgaduje dalej 8)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/zagadki/olim.jpg
fotka za 3 pkt zdjęcie nr. 4 kojarzy mi się z igrzyskami olimpijskimi w Berlinie na których Polacu zdobyli łącznie 6 medali. Ale to pewnie nie jest to :(

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
fotka za 3 pkt zdjęcie nr. 4 kojarzy mi się z igrzyskami olimpijskimi w Berlinie na których Polacu zdobyli łącznie 6 medali
ok :wink: , ale gdzie to jest w mieście, ten element architektoniczny :?: :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

No właśńie myśle myśle i jeszcze na to nie wpadłam.
Ale za to wiem gdzie to jest :)
http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/zagadki/turist.jpg
u podnóża Landeskrone prawda?? Byłam tam dziś na wycieczce rowerowej i znalazłam to miejusce :)

Tytuł:
VIP
VIP

Bingo, punkty dla Jagny :lol: Wkrótce policzymy dokładnie punkty, ustalimy zasady konkursowe i dopiero sie zacznie :shock:
Dziś Admin był zajęty wizytą TVNu i festiwalem greckim, może jutro się spotkamy i temat przelecimy :wink:
są już nowe zagadki :oops:

Tytuł:
VIP
VIP

uwaga robimy porządki, jak już zauważyliście powstał nowy adres www.poznajmasto.zgorzelec.info pod którym zobaczycie galerię, którą bombas będzie samodzielnie edytował i dorzucał nowe zdjęcia.

Tam też będą pokazane i podpisane stare odgadnięte fotki. W zwiazku z tym wszystkie obecnie zamieszczone linki zostaną przeniesione do galerii.

zasady są proste, zdjęcia niepodpisane będą wyglądały np. tak: 33 - ?? - 3 pkt

Osoba, która bedzie znała odpowiedź wchodzi na forum (dostęp ze strony galerii) i pisze odpowiedź. Jeżeli ta jest prawdziwa, bombas dodaje określoną ilosc punktów do wyników :)

Na chwilę obecną jedyna osobą do zarządzania stroną jest bombas, ale jeżeli on zadecyduje inaczej, może wziąć pomagiera, który także otrzyma dostep do strony. :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Wydaje się, że strona nie do końca jest gotowa, ponieważ brak podpisów pod odgadnietymi zdjęciami, a nie odgadnięte nie są ponumerowane. Proponuję również sprawdzić punktację (brak ESK2010).

Tytuł:
obserwator
obserwator

http://www.poznajmasto.zgorzelec.info/_bypase/gallery_picture.php?&id=6041
Rzeźba na Fischmarktstrasse.

Tytuł:
VIP
VIP

pracuję, pracuję nad tym wszystkim i przyznam, nie idzie mi to błyskawicznie :cry: , dostałem instrukcje od Aleksa, co mam z tym robić, ale wchodzę w to pomału :oops: , proszę zatem o cierpliwość i wyrozumiałość. Wkrótce powinno być dobrze :?
Posegregowałem na razie obrazki, żeby się nie gubić, policzyłem punktację na dziś i mam trochę wątpliwości, jeśli chodzi o nowy system. Wstawiać obrazki będę sam i jeśli ktoś ma jakieś ciekawe, proszę do mnie przysyłać. Jest to nowa zasada i przyznam, że ta wcześniejsza lepiej mi się podobała, choć trudno było zastosować spójną punktację. Nie wiem, jak się to rozwinie, ale idea jest taka, żeby szło to sprawniej, zabawa była lepsza i wiedza na temat miasta coraz bogatsza. Teoria z praktyką nie zawsze idzie w parze, więc proszę o wsparcie :wink: , przynajmniej duchowe :lol:
Teraz do rzeczy:
gojac napisał:
Cytuj:
Niestety 1+1+1+5+2=10
uwzględnione
Cytuj:
3 pkt nr 3 - Elisabethschule przy Elisabethstrasse
2 pkt nr 4 – Stadthalle

Za lwa przyznaję 5 punktów, a nie 20, myślę, że ilość jest do zaakceptowania i że punktacja, jaką przyznał Viper, była zawyżona, czyli: 21 do tej pory i bezsprzeczne prowadzenie na liście. Gratulacje.

punktacja aktualna na dziś:

gojac 21 pkt.
ESK2010 14 pkt.
z_drw 4 pkt.
jagna 4 pkt.
kodama 2 pkt.
bombas 1 pkt.
viper 1 pkt.

Tytuł:
pismak
pismak

Które pozycje nie maja rozwiazania?
Warto by uaktualnić, by się nie "przeciskać" przez wszystkie :)
Może jakas tabelka(?)
http://www.poznajmasto.zgorzelec.info/
mnie wiedzie do
www.zgorzelec.info - głównej....

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Proponuję ponumerowac zdjęcia nieodgadnięte.
Ktoś kto zna odp, albo wydaje się mu że ją zna, napisze np.:

Zdjęcie nr 174 - kamień pod drzewem na rogu św Jana i Mickiewicza.

Jeżeli udzieli on prawidłowej odp. zostanie ona przypisana do zdjęcia przez opiekuna konkursu. I tyle.
Jedno zdjęcie - jedna odp., kto pierwszy, ten lepszy.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.