Dzisiaj jest 10 maja 2025, 18:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
NIE! MY SZUKAMY WAS!!!

Oczekujemy od Was przynajmniej podstawowego przygotowania w zakresie muzycznym,
teatralnym bądź też sztuki filmowej. Na zakończenie naszego spotkania w dworku
Gantikow zainscenizujemy opowieść, która mówi o kłamstwie. Dzięki Wam powstanie film
dokumentujący przedstawienie teatralne z muzyką na żywo.

Życzylibyśmy sobie, żebyście znaleźli pokrewne dusze w grupie Niemców i Polaków i wraz z
nimi zapałali potrzebą zanużenia się w świat przez Was samych wykreowany. My, twórcy z
Berlina, Sofii, Amsterdamu, Bańskiej Bystrzycy oraz Wrocławia, pomożemy Wam w tym i
damy się porwać naszej wspólnej wizji.
  • masz od 16 do 22 lat
  • masz czas od 9 do 18 lipca
  • koszt warsztatów: 200 złotych
  • KIEDY?: 09. - 18.07.2006
  • GDZIE?: Dworek Gantikow, w pobliżu muzeum kłamstwa,
    oddalony 1,5 godziny jazdy od Berlina.

Meldujcie się do: 24.06.2006 w stowarzyszeniu
Cytuj:
SOFHA e.V.
Ola Staszel
Solmsstr. 29, 10961 Berlin,
tel.: +49 175 40 39 114 lub
e-mail: info@sofha.org
www: http://www.sofha.org

Więcej informacji na temat dojazdu, przebiegu warsztatów, potrzebnych instrumentów, itd.
otrzymacie pocztą elektroniczną lub telefonicznie.

PDFy z informacji garścią do wzglądu poniżej:
:arrow: http://84.40.176.175/WS_plakat_DE.pdf
:arrow: http://84.40.176.175/WS_zaproszenie_PL.pdf

Zapraszam, warto!

K.

Tytuł:
No tyle utalentowanej młodzieży i nikt się nie pisze na takie warsztaty? Do poznania świetni ludzie, instruktorzy, możliwość szlifowania języków obcych... Poza tym w cenie 200 PLN macie wszystko (wikt i opierunek + dostęp do niczego sobie sprzętu audio-video oraz pięknych PowerMaców G5 do montażu). Z dojazdem nie wiem jak jest, ale od czego jest email/telefon? Chętni dzwońcie pod wskazany nr bądź wysyłajcie emalię.
Możliwe zresztą, że byłby jakiś busik podstawiony, jeśliby się dostatecznie sporo ludzików zebrało tutaj :).

Jeszcze raz powtórzę - naprawdę warto.

Tytuł:
pismak
pismak

Nie spełniam juz pierwszego warunku....
a co dopiero mówic o dalszych :)
mnie nie wołaj :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

i co, ja taki zwykly szary czlek moge przyjsc? Obrazek

Tytuł:
Chemical pisze:
i co, ja taki zwykly szary czlek moge przyjsc? Obrazek

No, ba! O ile spełniasz warunki :). Po prostu dowiedz się więcej u źródła (Stowarzyszenie SOFHA, namiary powyżej).

Jednym słowem: smaruj do nich (to trzy słowa).

Ja tutaj tylko roznoszę wieści, ale i mogę pomóc, bo znam tych ludków.
8)

Tytuł:
VIP
VIP

A ci:
Cytuj:
Kłamczuchy, oszuści, obłudnicy i naciągacze???

to kto :?: :?

Tytuł:
bombas3 pisze:
A ci:
Cytuj:
Kłamczuchy, oszuści, obłudnicy i naciągacze???

to kto :?: :?

No takim Paniom/Panom "podziękujęmy" po prostu z tego miejsca 8) :lol:

Ostatnio zmieniony 10 cze 2006, 17:38 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
No takim Paniom/Panom podziękujęmy po prostu z tego miejsca
No, aleś kolego przywalił :shock:
może nie jestem taki bystrzak, żeby chwytać wszystkie cienkie aluzje i subtelności, więc czasem się pytam, bo kto pyta nie błądzi :wink:, nawet myślałem, żeby może syna tam wysłać, nieststy jedzie w tym czasie na obóz, ale jak przeczytałem tytuł wątku, to mnie jednak zaniepokoiło :x
I w czyim imieniu piszesz w liczbie mnogiej :?: i "z tego miejsca" :?: nie ma za co dziękować, ja to robię gratis :lol:

Tytuł:
bombas3 pisze:
Cytuj:
No takim Paniom/Panom podziękujęmy po prostu z tego miejsca
No, aleś kolego przywalił :shock:
może nie jestem taki bystrzak, żeby chwytać wszystkie cienkie aluzje i subtelności, więc czasem się pytam, bo kto pyta nie błądzi :wink:, nawet myślałem, żeby może syna tam wysłać, nieststy jedzie w tym czasie na obóz, ale jak przeczytałem tytuł wątku, to mnie jednak zaniepokoiło :x
I w czyim imieniu piszesz w liczbie mnogiej :?: i "z tego miejsca" :?: nie ma za co dziękować, ja to robię gratis :lol:

No miało być chwytliwie (koncepcja plakatu nie moja, po prostu przepisałem jego treść) i jak widzę jest :lol: .

A piszę w imieniu stowarzyszenia SOFHA w siedzibą w Berlinie zajmującą się organizowaniem warsztatów/wymiany międzynarodowej.
Odsyłam na stronkę ichniejszą, gdzie to się po krótce przedstawiają - tutaj właśnie.

I jak zwykle garść linków do ich dotychczasowej działalności (którą to w zespole bądź osobno realizowali):

Raz jeszcze zapraszam wszystkich chętnych i tych wymienionych powyżej również :lol:.

nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

cube pisze:
zapałali potrzebą zanużenia się w świat przez Was samych wykreowany

Z polskiego też będą warsztaty? Koniecznie! :)

Tytuł:
VIP
VIP

Ja nadal nie wiem, za co te podziękowania :cry:
Cała akcja jest jak najbardziej godna polecenia, jednak forma może zaważyć na ostatecznym skutku :?

obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Wysłałam swoje zgłoszenie, dostałam się i jestem zadowolona. Jak było - napiszę po powrocie :) Czy są tu jeszcze jacyś zgorzelczanie, którzy tam jadą? ;)

Tytuł:
No i ja pojadę, gdy obowiązki pozwolą :).

Tytuł:
Koniec! Mimo, że nie zostałem, by podziwiać "produkt finalny" (czyt. performens), uważam czas tam spędzony za jak najbardziej niestracony. Może koleżanka szanowna Fifka się wypowie również - powinna była już wrócić.

Dla ciekawskich garść fotek z tegoż jakże dziwacznego miejsca jakim było "Muzeum Kłamstw" w Gantikow.
http://www.sofha.org/gantikowww/

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Koleżanka F!fka się wypowie, a co sobie będzie dziewczyna żałowała... Nareszcie odespałam warsztaty :], było zupełnie przyjemnie, wziąwszy pod uwagę bandę klimatycznych ludzi, którzy się tam zebrali i ich fazy poszczególne oraz grupowe. Pracowało się sporo, czasem do późnych godzin wieczornych, ale każdemu, kto chce pobyć trochę z ludźmi, którzy wiedzą, że Bosch to nie ten od wiertarek oraz czym jest mała forma, tudzież z czego znana jest Pina Bausch, polecam takie imprezy. Zrobiliśmy (pod niezwykle czujnym okiem instruktorów) performance grubą krechą kreślony (wziąwszy pod uwagę całą tematykę) o zupełnie niezwykłej, marikulturalnej wręcz, ramie. Samo miejsce było przedziwne (swoją drogą, pełne złej energii, czego udowodniły moje łazienkowe wizje ;)), dużo odjechanych dzieł sztuki mniej lub bardziej użytkowej (jak wypowiedział się o niej kolega Cz. S.: "some kind of sh*t")... Co ja tu więcej będę pisać? A Ty, równie szanowny, co i zacny kolego Cube, żałuj, że nie było Cię ostatniej nocy i poranka także ostatniego - normalnie czeski film w Niemczech (najlepsza scena owego poranka: jak w naszym zabałaganionym apartamencie odnaleziono napoczętą paczkę papierosów :>)... :] :] :]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.