Już dawno myślałem nad możliwościa stworzenia w Zgorzelcu porządnej stacji radiowej, ale sprawa jest naprawdę skomplikowana, co nie znaczy, że niemożliwa. Krytyczny przedstawił analizę, wg której radio w Zg jest NIEREALNE

, chociaż później pisze
Cytuj:
Ale zawsze jest jakieś ale
czyli można założyć, że nie wszystkie do końca warianty zostały pomyślane i przedstawione / np. wspólnie z Goerlitz

/
Tak sobie pomyślałem, jakby naprawdę były osoby chcące się w to poważnie zaangażować a nie tylko rozważać teoretyczne możliwości, to pewnie szanse by wzrosły. Na przykład można byłoby napisać projekt wspomagający integrację p-n i wzmocnienie szans młodzieży na tym terenie, zapobiegający jej odpływowi, aktywizujący społeczność lokalną, podlać to sosem wielokulturowości, atrakcyjności historyczno-urbanistycznej miasta, turystycznej atrakcyjności okolic miasta itd itp, wymyśliłem to na poczekaniu, a jakby pomyśleć dłużej, to pewnie by to lepiej mogło wyglądać. Potem postarać sięo środki unijne na projekt, poszukać fachowców do jego realizacji /jak by już jakaś kasa była, to i o fachowców łatwiej/
Oczywiście są to tylko rozważania, ale może podchodząc do sprawy indywidualnie i nie sztampowo, można byłoby coś zrobić i pomysł zrealizować