Dzisiaj jest 11 maja 2025, 23:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

Odpowiadajac bog180
skorzystam z podpowiedzi o wyniku testowania podleglych sluzb powiadomie ,zareczam UCZCIWIE!!
W najblizszym czasie zamierzam uruchomic elektroniczne zamawianie uslug./ pracownik ktory ma to przygotowac w najblizszych dniach broni sie na uczelni wyzszej / po tym przystepuje do zadania

Odp.bombas3
mnie osobiscie nie przeszkadza formula Mietek , w szkole zwano mnie MIETŁA to z poznanskiej gwary miotła.
oczywiscie ,mozna mnie czynic odpowiedzialnym za to ze troche przespalem sie ale .....
co do basenu? adresat ...centrum sportowe!
placyk w centrum miasta ... konkret gdzie ?? nie znam terenu w takim stanie jak opisano!!
parkowanie ...ok! tak podobnie uwazam jak i ruch rowerowy jestem tego samego zdania niech ruch ten rowiez ma miejsce na chodnikach.
malowanie pasow w zatokach...... ja wykonuje usluge malowania na podstawie projektu organizacji ruchu wykonanego przez specjalistyczna pracownie na zlecenie miasta.reaguje na idiotyczne czasami propozycje w nich zawarte ale tego juz nikt nioe ma szansy zobaczyc!!buble i tu sie zdarzaja ,np wiele miejsc parkowania dla niepelnosprawnych na ulicy Staszica.
/nie jestem przeciw niepelnosprawnym i nie parkuje osobiscie na miejscach dla nich wyznaczonych./a
.... w przedmiocie reklamowych straszydel w centrum miasta jestem przeciwnikiem/nie doszukiwac sie prosze walki z konkurencja!!/

Ernesto
Zgadzam sie; typowa polska cecha ,jak zrobisz cos dopatruje sie jaki ma interes/ np wybory/,a moze mu przylozyc . W innym swiecie jest tak ...OK!! udalo ci sie ,fajnie to robisz ,sluchaj tu czy tu popraw moim zdaniem bedzie lepiej!!
Nie w naszej rzeczywistosci ,jeszcze pokolenie,a moze moje wnuki tego doswiadcza.
Bardziej mi zalezy na wskazywaniu brakow i niedorobek a za pozytywne wskazania tez dziekuje.

kasia145
znam ten park ,bo bezposrednio niedaleko przy nim mieszkam.
ale poza faktem braku dostatecznego przeplywu wody nastepuja
procesy gnilne . nie zgadzam sie ze trawa do wydeptana i chodzic trzeba na kuckach.
A ktoz ten balagan czyni..... a zwrocic uwage i zadzwonic po straz miejska i ganiac ..meneli.. ach ta gwara poznanska, pijaczkow tel ,prosze bardzo 075/77 52400

Bombas3
w sprawie parkow miejskich...
bledne postrzeganie problemu... wymieniajac pomysly,plany nawet nazwane odwazne!! czy oczekujac na kolejna AKCJE w tym wszystkim zapomina sie o PIENIADZACH. wiele zrobic mozna ale ,gdy jest alternatywa dla radnych ....
okna w szkole nr 5 wymienic ,dach w sali gimnastycznej izolowac czy wykonac sciezki spacerowe i mala architekture w parku....
niewazne ktorym......Odpowiedzi nie potrafie wyjasnic tak park tez potrzebny!!!

Marko
Dzieki za postrzeganie problemu, prowadzac lekcje ekologii z dzieciaczkami zawsze wyjasniam ten nieporzadek ,puste butelki,opakowania po chipsach nie przyniosly krasnoludki do Zgorzelca,to my, ja ,Ty i kazdy z nas to robi......
Stoje na stanowisku ....z doroslymi szkoda czasu na edukacje...szansa dla nas to nasze dzieci,wnuki,sorry nie zmienie zdania i wiem ze wywolam ataki

BOMBAS3
Jak zauwazam ,jest Pan weteranem na platformie.
Zycze wiecej obiektywizmu w ocenach, bo moje intencje w dzialaniach sa uczciwe.Moze nie dostrzega Pan, ale napisze to w panskim stylu,coś sie robi ,cos wychodzi ,ale moze zacznijmy od siebie.
Czy papierosa palac na ulicy,szukam popielnicy/sam nie pale ,ale np w Singapurze nie wolno palic na ulicy, nie mowiac o zuciu gumy.
kara 800 dolarow singapurskich/,psa wyprowadzam na spacerek a to jakies ..... pozostawi
Nie sadze ze Pan nalezy do tej grupy, ale i Pan i ja tą spolecznosc tworzymy,czy sie to podoba czy nie,.
Przy okazji wyjasniam ze akcja przedwyborcza to dla mnie i firmy koszmar.
sadze ze i zmeczyly i Panstwa.Ten ciag do wieszania wszystkiego na wszystkim przeraza.
Dzieki za przedstawienie swoich uwag i slow krytyki i te przyjmuje w szczegolnosci z pokora
prezesmpgk

Tytuł:
VIP
VIP

No cóż, na dzieńdobry uważam, że Mietek, pardon pan Mietek /choć tu łamię zasady narzucane przez Admina :wink: / pokazał się z dobrej strony: chce rozmawiać, odpowiada na pytania, choć nie musi i dobra wola, którą okazuje, stawia go ponad różnymi obrażalskimi urzędnikami. :wink:
Pod rozwagę Admina: może zrobić jakiś ranking "przyjaznych" obywatelowi osób publicznych: takich, którzy nie czekają, aż się do nich pójdzie, tylko sami reagują na pojawiające się problemy i włączają się w dyskusje, są chętni i kontaktowi a nie napuszeni i aroganccy /paru już się takich na tym forum pojawiło/
Teraz dwie sprawy.
Cytuj:
placyk w centrum miasta ... konkret gdzie ?? nie znam terenu w takim stanie jak opisano!!

to mnie zaskoczyło, czy Pan Mietek nie zna miasta, jeździ po nim samochodem, jak burmistrz i nie zauważa chodników i chwastów zarastających centrum miasta :?: przecież były dwa zdjęcia, nie sposób nie rozpoznać :shock:
http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/sp ... rk3121.jpg
http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/sp ... rk3124.jpg
http://www.zinfo.hostings.pl/bombas3/miasto/plmsta1.jpg
i druga
Cytuj:
napisze to w panskim stylu,coś sie robi ,cos wychodzi ,ale moze zacznijmy od siebie

To znaczy.. :?: co miałbym niby zacząć od siebie :?: :? , może jaśniej :? :)
I te przykłady singapurskie :x daj Pan spokój, jesteśmy w Europie środkowej, na granicy polsko-niemieckiej trza by tu trochę podstawowego porządku zrobić, a Pan tu o gumie do żucia :o :?

Tytuł: Glos w dyskusji
rekrut
rekrut

Polemicznie z Bombasem!!!
w czesci dotyczacej porzadkow i przykladow z dalekich krajow ,pozostane przy swoim zdaniu.MUSIMY ZACZAC OD SIEBIE!!!
nie zamierzalem Pana w zaden sposob dotykac ,ale, ale czy to sie podoba czy nie zarowno Pan jak i ja naleze do tej spolecznosci.
za stan ,wyglad ,porzadek i ja jak i Pan badzmy odpowiedzialni.!!!!
Tak ja to postrzegam,nie zgadzam sie z teza ,ze jak srodek Europy to inne postrzeganie zachowan spolecznych,mysle ze na banalnym przykladzie gumy do zucia ,a i innych przykladow bym dodal tez!!!znajdziemy odpowiedz ........ zacznijmy od siebie,reagujmy na wszelkie przejawy balaganiarstwa, zwracajac uwage ze to w koncu nasze MIASTO!!! Nawet forma tej dysputy na forum jest przejawem zainteresowania zywotnego problemem!!!!

AD porzadkow rozpoznalem ten plac to zdaje sie rejon ARKADII,
wyjasnie w przyszlym tygodniu problem oczywiscie interweniujac w przedmiotowej sprawie.
Zyczac udanego weekendu,pozdrawiam wszystkich,

prezes MPGK

Tytuł:
VIP
VIP

Ja to myślę tak: odpowiedzialni za porządek, ład i estetykę w mieście powinni raz w tygodniu zrobić obchód rejonów śródmiejskich, piechotą przez 8 godzin można przejść ok. 40 km. Może Straż Miejska mogłaby tą funkcję pełnić chodząc, obserwując i notując, a nie jeżdżąc samochodem, z którego widać co najwyżej dziurawą jezdnię :?
Zanotowane uwagi przekazywać odpowiednim służbom, które nieporządki by likwidowały. A tak, jeśli Bombas nie podrzuci informacji i nie wskaże chwastów w środku miasta, nikt o nich nie wie, a moim zdaniem powinien. Ponadto, dlaczego nikt nie zaprosi Bombasa np do jakiejś komisji miejskiej zajmującej się estetyką :?: :) i porządkiem :?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
Ponadto, dlaczego nikt nie zaprosi Bombasa np do jakiejś komisji miejskiej zajmującej się estetyką :?: :) i porządkiem :?

Bombas bo jak by Cię zabrali to miał byś mniej czasu dla zinfo i to odbiło by sie negatywnie na x sprawach a tylko pozytywnie na jednej czyli estetyce mista ;p

Tytuł:
VIP
VIP

:lol:

pismak
pismak

Cytuj:
AD porzadkow rozpoznalem ten plac to zdaje sie rejon ARKADII,
wyjasnie w przyszlym tygodniu problem oczywiscie interweniujac w przedmiotowej sprawie.

Po co sobie głowe zawracać?
Odpowiedź:
za miejsce to odpowiedzialny jest ZARZĄDCA ( odpowiedz żywcem wzięta z tematu: Plakatowanie, podtemat:okolice cmentarza komunalnego).
Jest to naprzeciw Arkadii, a wiec odpowiada GS Samopomoc Chłopska.
Jak zleci sprzatanie, będzie miała posprzatane.
I niech się tym nadal GS martwi/nie martwi.
MY mamy problem "z głowy". Czyż nie jest to identyczny przypadek?

Tytuł:
VIP
VIP

To oddzielny temat: jak skutecznie "wpływać" na właścicieli nieruchomości, aby dbali należycie o estetykę i aby nie stracić ich głosów w wyborach :?: :) Instrumenty albo są, albo można je w niekłopotliwy sposób stworzyć, problem w tym aby ich chcieć używać, a nie udawać, że się chce :?
Wracając do nazewnictwa: "Arkadii" dawno już nie ma i określenie takie nic nie mówi, szczególnie młodszym mieszkańcom miasta. Wiele innych miejsc w mieście wymaga także uporządkowania i aktualizacji, bo to także element porządku i jednoznaczności. Dobrze, że ktoś to zaczął zauważać (numeracja posesji).

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

A chciałbym sie dowiedzieć ila Prezes i jego firma płaci za zajecie pasa ruchu drogowaego na ustawienie kontenerów na smieci na ulicy np Mickiewicza. Administrator lub zwykły obywatel , który kawałek jezdni a nie chodnika próbowałby zając musi zapłacic kupe kasy a firma prezesa zajmuje całądługość ulicy ,utrudnia ruch , stwarza zagrożenie i ile płaci? i komu?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Odpowiedz dla bog180
Choc niedziela i nie jest to pora dysput,tak uwazam ,musze zareagowac w przypadku kompletnego braku wiedzy.
Przepraszam ,jesli dotykam, ale ;
zgadzam sie z bog180 ,to jest obled ,pojemniki stojace na jezdni!!!
Informuje ,ze MPGK wydzierzawia pojemniki , i stawia je na miejsce wskazane przez wlasciciela nieruchmosci, lub jej zarzadcę!!!!
W naszym kochanym Zgorzelcu zaczyna sie lobowanie , pojemniki na odpady tak!!!! ,ale nie u mnie pod oknem , na mojej posesji,na mojej dzialce.
Najlepiej na ulice lub sasiadowi na posesje, stawiajac lub proponujac jego ustawienie pojemnika o wiekszej pojemnosci.
Sprawa dotyczy rowniez ulic Kosciuszki, Broniewskiego itd.
W najblizszym czasie postaram sie w uzgodnieniu z Administratorem zaprezentowac przygotowany przeze mnie dla
RADY MIASTA /radnych/ projekt REGULAMINU UTRZYMANIA PORZADKU I CZYSTOSCI W ZGORZELCU.
Rozumien obawy bog180 ale prosze mi wierzyc w tej materii ,jest daleko idaca poblazliwosc wladz miasta a uczciwie napisze taka sytuacja usprawnia moim sluzba prace!!!/to jest prawda/

W odpowiedzi dla bombasa3
Duza,powiem wprost,teoria spiskowa jak wybory to wladza sie boi !!!
Mozna i tak to tlumaczyc sa instrumenty to fakt, ale jak to w zyciu
nie prawo !!!!a skuteczne jego stosowanie i nie lubiane przez nas
jego egzekwowanie!!!!
Co do nazewnictwa,przepraszam ale tak wyszlo,jestem chyba za stary!!!
Znam decyzje Burmistrza,goni i to zdecydowanie Straz Miejska za egzekwowanie od wlascicieli posesji.oznakowania numeracji posesji.
Informuje rowniez ,ze miedzy innymi z mojej inicjatywy ukazala sie w prasie/ostatnio/ informacja przypominajaca o obowiazku utrzymywania porzadku weemitowana przez Burmistrza Zgorzelca Miroslawa Fiedorowicza.O ile pamietam zawiera tez info o przyszlych niemilych byc moze dla nielicznych restrykcjach.
prezes MPGK
Milej niedzieli

Tytuł:
pismak
pismak

Widzę, że temat czystosci wraca na forum w związku z uaktywnieniem Mietka. Mietek przestań "Panować" na foirum bo to znaczy , że nie znasz regulaminu. Tu nie ma Pan i Pań w tej kwestii jest zakaz. Doprowadziłeś do tego ,że jeden z najaktywniejszych dyskutantów też się wychylił.
Powiem Mietek dodatkowa tak, jeśli na pełne zrozumienie potrzeby samodyscypliny w zakresie porządków w mieście mamy czekać aż będziesz miał wnuki to pogadaj z córkami, bo nam się spieszy.
Z-drw wskazałeś miejsce, o którym już od pewnego czasu dyskutujemy. To teren miasta i miasto przygotowało już projekt zagospodarowania terenu. Dużo z tym problemów, bo teren przy drodze wojewódzkiej, znajdują się tam przeszkody typu kiosk, różnice poziomów, opór właścicieli lokali, itp. widziałem projekt i jest szansa, że jeszcze w tym roku zmieni się ta część miasta. Będzie bardzo przyjemnie

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dla Marko odpowiedz w sprawie formuły Pan Pani!!
Jest drobna roznica ,ja wystepuje jako konkretna !!!,publiczna osoba, kazdy z piszacy na forum wystepuje bezimiennie.
Jesli ,pozwolicie moge, nawet chetnie!! uzywac formy bezosobowej,
Poza tym Mietek sie nie uaktywnil, tylko zaistnial jako mpgkprezes nie ukrywajac sie pod pseudonimem ani ksywą.
Jesli piszesz cos o wnukach . to uprzejma prosba, wczytac sie prosze w kontekst ,pisalem lub bardziej odnioslem sie do naszych przywar ,cech narodowych , ,,zero" odniesienia do kwestii porzadkow w Zgorzelcu .
nie za dlugi czas dostrzezona winna byc poprawa w tym zakresie /porzadkow/,

PS
Bombas ,jesli wyrazasz zainteresowanie zalatwie udzial w pracach komisji gospodarkikomunalnej , prosze o akceptacje.
A przy okazji ,dostalo nam sie za zlamanie zasad /pan ,pani na forum/, Tobie jak odczytuje w szczegolnosci@!!

Prezes MPGK

Tytuł:
VIP
VIP

Włączam się jako admin. :)

Wprowadzona na forum forma bezpośrednia ma na celu ułatwienie wymiany swoich poglądów między użytkownikami tego forum. Dlatego w świecie rzeczywistym i formie oficjalnej wypowiadamy się stosownie do sytuacji. Dlatego też proszę wszystkich o nie odbieranie korzystanie z tej formy jako braku szacunku do osoby tylko jako poprawienia wypowiedzi.

prezesmpgk napisał:
Cytuj:
Poza tym Mietek sie nie uaktywnil, tylko zaistnial jako mpgkprezes nie ukrywajac sie pod pseudonimem ani ksywą.

kuba_w też się nie ukrywał, ja się nie ukrywam i każdy, kto będzie chciał się ujawnić swoje stanowisko może to zrobić, choć nie musi.

Nie mniej jednak przypominam wszystkim biorącym udział w dyskusji o jednej podstaowej prawdzie, której nie doceniono w przypadku kuby_w. Wypowiadanie się prezesa na forum nie należy od jego obowiązków, ale mimo to odważył się na to, żeby wejść na to forum i przyjąć kilka uwag dot. swojej osoby. Teraz, spróbujcie to wykorzystać i skorzystajcie z funkcji jaką piastuje, zamiast najeżdżać na jego brak woli do działania czy inne rzeczy, które w tym przypadku nie mają większego znaczenia.

Ważne jest to, że może być lepiej.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Bombas ,jesli wyrazasz zainteresowanie zalatwie udzial w pracach komisji gospodarkikomunalnej , prosze o akceptacje
chętnie bym pomógł, nie mam jednak zielonego pojęcia, czy jest taka możliwość, w każdym razie z ciekawością przyjrzałbym się jak komisja pracuje :roll: , zanim zadeklarowałbym się brać udział w jej pracach. :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

bombas3 pisze:
Ja to myślę tak: odpowiedzialni za porządek, ład i estetykę w mieście powinni raz w tygodniu zrobić obchód rejonów śródmiejskich, piechotą przez 8 godzin można przejść ok. 40 km. Może Straż Miejska mogłaby tą funkcję pełnić chodząc, obserwując i notując, a nie jeżdżąc samochodem, z którego widać co najwyżej dziurawą jezdnię :?
Zanotowane uwagi przekazywać odpowiednim służbom, które nieporządki by likwidowały. A tak, jeśli Bombas nie podrzuci informacji i nie wskaże chwastów w środku miasta, nikt o nich nie wie, a moim zdaniem powinien. Ponadto, dlaczego nikt nie zaprosi Bombasa np do jakiejś komisji miejskiej zajmującej się estetyką :?: :) i porządkiem :?

Rozmowa osób odpowiedzialnych za pożądek w mieście:
-siema jutro o 7 rano przed Pewexem
-siema ale po co,nie w biurze?
-nie,musimy przez 8 godzin chodzić po miescie i patrzeć gdzie posprzatać.
-acha ,ale po co ?nie lepiej wysłac Staraż Miejską?
-dobra to poslemy Straż.
A teraz rozmowa dwóch Strazników
-cześć,dziś nie łapiemy piratów rowerowych tylko szukamy brudnych miejsc w naszym miescie
-ale po co?
-przyszło odgórnie ,nie dyskutuj
-dobra,tankujemy Fiata i jedziemy szukać odpadków w nieodpowiednich miejscach
-acha i jeszcze jedno nie przymykamy oczu na auta które parkuja tak fatalnie ,że nie ma jak podróżowac po chodnikach
-tak?a dlaczego
-dlatego,że niektórzy mieszkańcy sądzą,że lepiej żeby metr auta wystawał na ulice i paraliżował ruch,niż ma ten sam metr wystawać na chodnik.
-czyli przedni zderzak na lini krawężnika ,a tył na pół pasa jezdni
- własnie tak
-a może ktoś kto to wymyśla ogląda z namiejętnością filmy Bareji
-pewnie tak
-to do roboty

Rozmowa dwojga anonimowych obywateli naszego miasta
-hej słyszałeś o tym Bombasie3?
-tak,to ktoś z samej góry
-zmienił kompetencie Strazy Miejskiej
-to musi byc większa afera
-tak jest
-wkurzył się i ponaprawiał najpierw urzędników,potem SM
-SM?Sado Maso?
-heheheh nie Straż Miejską
-acha hihihih
-widziałes te komisje chodzące po mieście w garniturkach od rana do 15?
-widziałem
-to tez jego robota
-to musi być ktoś bardzo ważny
- no i jest ,wiesz czego dokonał pozatym o czym już wiesz
-czego?
-wkręcił się do państwowej komisji przez internet
-o w morde to on musi znać Chucka Norrisa
- no musi
-Ty a może to mason?
-dobra cicho idziemy

Matrix czy już może Miś?
A może za wysoka temp.w cieniu?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.