Dzisiaj jest 13 maja 2025, 12:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Po otwarciu dziś Zinfo zamurował mnie news "Mieszkańcy Zgorzelca oficjalnymi sponsorami imprezy " Kiedy przeczytałem cały tekst odrazu pomyślałem " Czyżby Bombas nie mylił się cały czas mówiąc że władza robi cos pod nadchodzące wybory ". Czy nasze władze upadły do takiego poziomu gdzie muszą się podpierać kłamstwem aby zdobyć kilka głosów. Co sądzicie o takim stanie rzeczy ?

Tytuł:
pismak
pismak

tak nasze wladze miasta upadly tak nisko :P i zakopuja sie coraz bardziej w tym wszystkim co robia :!: Ciekawe co kieruje naszym kochanym burmistrzem, ktory to bez zadnego ale wspomaga sporymi srodkami (z tego co mi wiadomo 15 000zl) projekt JWR - remont amfiku na Grzybku. Pewno ten caly remoncik zakonczy sie do czasu wyborow kiedy to burmistrz sam we wlasnej osobie bedzie artysta na tamtejszej scenie :? Mam nadzieje ze sie tak nie stanie.....

Tytuł: la' bzdurha
rekrut
rekrut

Bardzo odkrywcza analiza przepływu publicznych finansów. Nie wiem czy powinienem autorowi pogratulować dedukcyjnych zdolności czy też może błyskotliwej oceny sytuacji ???
Nie wiem czy to ważne ale burmistrz i rada reprezentują nasze interesy i mają prawo reprezentować także nas, w naszym imieniu i bez wyjątku. Sami im te prawo daliśmy w demokratycznym głosowaniu. Chcieliśmy więc mamy - musztarda po kolacji.
Jeśli w zbliżających się wyborach znów powtórzy się podobny skład i poziom polityczny możemy mieć pretensje do samych siebie tylko.
Ja osobiście nie byłem nawet na wyborach, więc praktycznie też ponoszę odpowiedzialność za stan aktualny bez względu na to czy mi się to podoba czy też nie. Kto wie może w tych wyborach skuszę się by oddać na kogoś głos - jeszcze nie wiem. (nie wiem czy będzie na kogo)
Tymczasem dzielenie włosa na czworo i nieuzasadnione czepianie się słówek niczemu nie służy. Krótko mówiąc sponsorem była rada i burmistrz, gdyż są to dysponenci naszych pieniędzy - proste. Sami im je wpychamy w ręce.
Odnośnie imprezy w N.k.s.e również nie ma do kogo wnosić pretensji. Klub jest niczego sobie, a co więcej bez porównywalnej alternatywy w najbliższej okolicy. Byłem widziałem i nawet kilka minut się pobawiłem - pytam - co w tym złego, że ktoś promował tę imprezę ze sceny ?. Promocja to tylko prmocja - chcesz to idziesz, nie chcesz - nie idziesz.
Zgodzę się, że z pewnością byłoby dobrze zorganizować dyskotekę pod gołym niebem i bawić się do białego rana za friko. Pomysł dobry i do zrealizowania. Wakacje jeszcze długie więc okazji zostało ok 60 razy. Pytam - w czym problem?
Czepianie się władzy i bogu ducha winnego greka uważam za kompletną bzdurę na dodatek bez podstaw.

kompletna la' bzdurha

Tytuł:
pismak
pismak

http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d ... =c_kmc_red
I ja nie mogłem wyjść z szoku- dłuższa chwilę mnie trzymało... ;)
Artykuł genialny.
Pochwaliłem, i teraz mam zgryza.....
Napisał go tenże sam KAP, co i artykuł/felieton:
http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d ... =c_kmc_red
Czytając ten felieton, miałem wrażenie,ze został napisany "pod" przyszła władze Zgorzelca.
A teraz taaaki "pasztet" ;)
Nadstawiam się pod zarzut,ze jak coś PRZECIW władzy, to chwalę.
Nie, odrzucam takie oskarzenia:)
Moim zdaniem,świetny tekst.
Drugi raz powtarzam, i już sobie ide...

PS. A tak swoją drogą, dzis ok.13.00 widziałem,ze pawilon Kalaty był w asyście Policji, ochroniarzy - burzony.
Widziałem zburzona połowę- tą od strony parku.
Zburzyli go całego?
Ciekawe, czy mieli ostateczną decyzje prawną.
Bo jak nie, to za kilka miesięcy/lat sie okaze,że miasto ma Kalacie zapłacić ze dwa/trzy miliony odszkodowania.......

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kap robi spox felietony :P
dcthomas - Mają prawo nas reprezętować ale nie pisać że Nasza kasa jest ich - bo on mogą tylko tym zarządzać

rekrut
rekrut

Nie krytykuję wcale tych felietonów, a zwracam uwagę na nieścisłości merytoryczne w nich zawarte. Nikt nie umniejsza Twoich, Moich, Ichniejszych udziałów w budżecie RP.
Ktoś kiedyś wpadł na pomysł by większe grupy społeczne reprezentowne były przez pojedyncze komórki organizacyjne. Taki ład przyjął się i on nn-nastu pokoleń funkcjonuje bez zarzutu. Jeśli być konsekwentym w kierunku myślenia KAP to na końcu takiego myślenia pojawia się wniosek, że na banerku powinna znaleźć się lista nazwisk wszystkich podatników - brawo - zyczę powodzenia.
Dla mnie - jako podatnika źródło kapitału, którym dysponuje rada jest na tyle oczywiste, że mogę jedynie narzekać na niewłaściwe wykorzystanie tej kasy, a nie czepiać się słownych gierek ferek.
Osobiście mam dość krytyczne zdanie na temat imprezy która się odbyła jednak j/w zrzucam to na karb odpowiedzialności wyborczej Mojej i Ichniejszej.
A co do zdolności literackich samego KAP nie mam wyraźnych zastrzeżeń. Nawet fajowo się czyta.

verba voices komplikantes zaplontantes[/url]

Tytuł:
pismak
pismak

jak daja jakies fundusze na ten cel to niech sie nie chwala tym bo to nie sa ich pieniadze :!: nie ma sie czym chwalic bo wladze mista wg mnie powinny dofinansowywac kada tego typu impreze. Moze wtedy by sie cos dzialo w miescie :)

Chociaz wiecie oni raz od wielkiego swieta rzucili trochu siana na jakze "szczytny cel" i musieli sie tym "pochwalic" - SMIECHU WARTE :!: Mirek zalosny jestes, ze hej :!: 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

dcthomas ma rację... stety czy niestety, ale ma... jeżeli poszedłeś do urny wyborczej i oddałeś głos na Kowalskiego, który jest Radnym to tym samym reprezentuje Ciebie w tej radzie i podejmuje za Ciebie decyzje, na co mają być przeznaczone podatki. Mnie baner poruszony w artykule po prostu poinformował, że prócz kopalni, elektrowni i innych sponsorów coś dorzucić musiało także miasto właśnie z podatków, które odprowadzamy.

czy takie rozumowanie dla KAP'a jest za ciężkie?

Tytuł:
pismak
pismak

szamo pisze:
dcthomas ma rację... stety czy niestety, ale ma... jeżeli poszedłeś do urny wyborczej i oddałeś głos na Kowalskiego, który jest Radnym to tym samym reprezentuje Ciebie w tej radzie i podejmuje za Ciebie decyzje, na co mają być przeznaczone podatki. Mnie baner poruszony w artykule po prostu poinformował, że prócz kopalni, elektrowni i innych sponsorów coś dorzucić musiało także miasto właśnie z podatków, które odprowadzamy.

czy takie rozumowanie dla KAP'a jest za ciężkie?

Nie zgadzam sie. KAP ma rację.
Można ( przy wielkiej dozie DOBREJ woli), zwalić przyjetą TAKĄ forme poinformowania o sponsoringu, na karb bezmyslnosci, katastrofalny brak dobrego smaku i wyczucia,itp.
Ale wcale tak być nie musi. To jedno.
A drugie primo, to to,że sponsorów było wielu.
Ale ŻĄDEN dyrektor państwowej firmy nie wywiesił bannera ze swym opisem stanowiska.
Nie było bannerów: Dyrektor BOT Elektrownia,Dyrektor BOT Kopalnia, Książ Prałat (bo też może byc sponsorem,nieprawdaż?)
Były: Kopalnia, Eklektrownia,Dialog, itp.itd.
Co innego sponsorzy prywatni.
Oni sponsorują SWOJE pieniadze.

Tytuł: NIE-stety
rekrut
rekrut

NIESTETY mam rację i obawiam się, że po najbliższych wyborach nadal z zaciśniętymi zębami będę musiał mieć niestety rację. Cóż - pożyjemy - zobaczymy, a tymczasem lepiej się zastanowić nad freedisco na wolnym powietrzu bo lato w pełni, a dziewczyny gorące. Potrzebne: miejsce, sprzęt, nagłośnienie, ochrona i MY do kompletu. Łatwiej będzie można odreagować lokalne stresy hehe.

pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak

tu masz pomysla na impreze + wielkie ognisko :)
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?p=16065#16065

rekrut
rekrut

A od kiedy to BOT jest "państwową firmą" - gwoli ścisłości hmm?

tak - tylko - pytam...

pismak
pismak

dcthomas pisze:
A od kiedy to BOT jest "państwową firmą" - gwoli ścisłości hmm?

tak - tylko - pytam...

A co- prywatną?
Jaki kapitał prywatny jest zaangazowany?

Ostatnio zmieniony 03 lip 2006, 15:14 przez z_drw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

z_drw pisze:
Nie zgadzam sie. KAP ma rację.
Można ( przy wielkiej dozie DOBREJ woli), zwalić przyjetą TAKĄ forme poinformowania o sponsoringu, na karb bezmyslnosci, katastrofalny brak dobrego smaku i wyczucia,itp.
Ale wcale tak być nie musi. To jedno.
A drugie primo, to to,że sponsorów było wielu.
Ale ŻĄDEN dyrektor państwowej firmy nie wywiesił bannera ze swym opisem stanowiska.
Nie było bannerów: Dyrektor BOT Elektrownia,Dyrektor BOT Kopalnia, Książ Prałat (bo też może byc sponsorem,nieprawdaż?)
Były: Kopalnia, Eklektrownia,Dialog, itp.itd.
Co innego sponsorzy prywatni.
Oni sponsorują SWOJE pieniadze.

UWAGA! będę podpowiadał - demokracja, demokratyczne wybory. Ty, ja, my ich wybraliśmy oni są burmistrzem i radą miasta. tak się prawidłowo ich nazywa. co nie umniejsza faktu, że mogli napisać - Sponsorem Dni Zgorzelca jest miasto Zgorzelec, co dopiero wywołałoby salwy śmiechu wśród zebranych, bo nie stanowiłoby to żadnego sensu.

rekrut
rekrut

Jaki kapitał prywatny jest zaangazowany?[/quote]

puk puk halo - informuję uprzejmie, że jest rok 2006 i w Republice Polskiej mamy demokrację w warunkach, której funkcjonuje lepiej (zależy przez kogo) lub gorzej pojęty kapitalizm. Over - bez odbioru.

innych ustrojów niet uwijidzieł...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.