Dzisiaj jest 11 maja 2025, 7:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

mpgkprezes pisze:
Przepraszam za tygodniowa nieobecnosc!!

Nie jest problemem tygodniowa nieobecnośc, jak rzeczy ida pozytywnie do "przodu".
Cytuj:
Z-drw-odpowiadam:
,zapewniam kwiaty będa podlewane prostym rozwiazaniem ktore wymyslil pracownik i za co zostal wlasciwie nagrodzony!!

I mu chwała,się należy. Nie sadzę, by było to trudne.
Ważne-że rozwiazanie JEST.
I ja też się cieszę.
A na końcu chodzi o to, by kwiaty nie wyschły na wiór, i by nie wisiały niczym stare plakaty wyborcze.

Cytuj:
Przepraszam zabrzmi to nie ladnie ,ale chyba juz wczesniej pisalem, park Paderewskiego do grzybka wlacznie ,to domena PZN Sp.z o.o.dyr.Szmajdzinski.

Co to PZN Sp.z o.o. ? Polski Związek....
no przecież nie- Narciarski? :)

Cytuj:
Dla Administratora:
doskonale znam ten rejon ,przedluzenie Cmentarnej i skrzyzowanie z linia kolejowa do J.Gory

Na MOJĄ prośbe admin skopiował ten zapis.
Bezposrednio jest on dostepny tu:
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?t=1096
jako "Perełki.
No to pytanie dodatkowe- co mozna by zrobic z tym egzemplarzem za Cmentarzem Wojskowym?(co leży już od jesieni...)

Cytuj:
To katastrofa!!!dziesiatki ton gruzu i smieci do usuniecia,
podobnie jest na stalagu choc w mniejszej skali.
Juz na jesien byla przymiarka ze strony urzedu to usunac ale ??
KOSZTY ZA DUZE!!
Powiedzmy uczciwie ,to zrobilismy MY!!!i my to musimy usunac.

Swieta prawda. "MY" sami to zrobiliśmy.Wprawdzie na pewno nie ja, i nie mieszkańcy miasta-zapewne. Bo komu z miasta chciałoby się wozić tak daleko gruz.
Zrobili to mieszkańcy okolicznych wiosek, Jerzmanek, łagowa...
Ale prawda, kiedys trzeba to będzie usunąć.
Na koszt NAS, oczywiscie,wszystkich.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Przydało by się w sklepie z sprzętem Agd Rtv na ulicy dzaszyńskiego - koło Deutche Bank'u ( nazwy sklepu nie pamiętam)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cieszę się, że coś się zmieni na plus w parku, o którym pisałam ;)
I bardzo cieszy mnie również to, że zostaną ustawione pojemniki na zużyte baterie. Nie mam pomysłu na ich umiejscowienie niestety, choć pewnie w okolicy Reala itd. przydałoby się taki pojemnik postawić.

Tytuł:
pismak
pismak

kasia145 pisze:
Cieszę się, że coś się zmieni na plus w parku, o którym pisałam ;)
I bardzo cieszy mnie również to, że zostaną ustawione pojemniki na zużyte baterie. Nie mam pomysłu na ich umiejscowienie niestety, choć pewnie w okolicy Reala itd. przydałoby się taki pojemnik postawić.

Przy sklepach postawić pojemniki na zużyte baterie?
Pomysł dobry.
Ale moim zdaniem jeszcze lepszy, to postawic pojemniki tam, gdzie zuzyte baterie "powstają", tj. ląduja w śmietniku.

To znaczy- przy śmietnikach ogólnych, gdzie ludzie łatwo będą mogli baterie w "reklamówce" (zebrane w domku) wynieść RAZEM ze śmieciami (znaczy- przy okazji) i wrzucić do specjalnie oznakowanego pojemnika
" Na BATERIE".
A ekipy MPGK, przy zabieraniu zawartości pojemników na śmiecie, zabiorą RÓWNIEŻ i zużyte baterie.
Pojemniki duże ( przy blokach) mogą "pozyskać"
specjalne pojemniki na baterie ( w boksach).
Zaś przy domach indywidualnych, nalezałoby zostawić ulotki informacyjne o rozpoczęciu PROCESU (nie- AKCJI) odbierania baterii.
Informacja o szkodliwości baterii dla srodowiska, na takiej ulotce nie bedzie od rzeczy. I mieszkańcy takich domów tez w "reklamówkach" zostawialiby zyżyte baterie.
Podobnie do tego, co sie robi z puszkami aluminiowymi po piwie.
Często woidze je w reklamówkach przy smietnikach, a ekipy MPGK z radościa je odbieraja :)

Może tak?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

z_drw - dobry pomysł, dobry ;)

Kiedyś byłam świadkiem jak wszystkie śmieci z różnych pojemników (makulatura, szkło itp.) są wsypywane do jednej śmieciarki i to mnie trochę zatrwożyło szczerze mówiąc. Nie wiem czy wciąż tak się dzieje, nie interesuje mnie to jakoś szczególnie już, ale hm... Tak chyba nie powinno być. Jak jest teraz z tymi śmieciami? Segregowane są jakoś czy wciąż do jednego kubła zbiorczego są zsypywane?

Tytuł:
pismak
pismak

kasia145 pisze:
Kiedyś byłam świadkiem jak wszystkie śmieci z różnych pojemników (makulatura, szkło itp.) są wsypywane do jednej śmieciarki i to mnie trochę zatrwożyło szczerze mówiąc. Nie wiem czy wciąż tak się dzieje, nie interesuje mnie to jakoś szczególnie już, ale hm... Tak chyba nie powinno być. Jak jest teraz z tymi śmieciami? Segregowane są jakoś czy wciąż do jednego kubła zbiorczego są zsypywane?

Również takie fakty widziałem.
Ale, JA widziałem, że śmieci _roslinne_ ladowały w śmieciarce, zbierającej śmieci bytowe.

Jak rośliny pojechały na wysypisko "bytowe", nie ma wielkiej straty. Nie poszły na "swoje" po prostu.
Gorzej, gdyby _bytowe_ poszły na stanowisko roslinnych.,
Ale chyba to jest niemożliwe, bo jest przecież szumnie otwierana jakaś fabryka przetwarzania roślinnych odpadków.

Swoja drogą, ciekawe by było poznać fakty (technologię-skrótowo rzecz jasna) o segregacji smieci w Zgorzelcu, na wysypisku w Jędrzychowicach.
Jest gdzieś informacja o tym "powieszona" ?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja kiedyś segregowałem śmieci ale jak zobaczyłem że to wszystko zbiera się na raz jednym kontenerem tom sie wkurzył i przestał ;p

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Kiedyś byłam świadkiem jak wszystkie śmieci z różnych pojemników (makulatura, szkło itp.) są wsypywane do jednej śmieciarki
Przyzwyczajenie to druga natura człowieka. Za tzw "głębokiej komuny" w użyciu były dwa rodzaje skrzynek na listy: czerwone dla poczty zamiejscowej i niebieskie dla miejscowej. Jak przyjeżdżał pocztowiec opróżniający skrzynki, wszystkie listy lądowały w jednym worku :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

bombas3 pisze:
w użyciu były dwa rodzaje skrzynek na listy: czerwone dla poczty zamiejscowej i niebieskie dla miejscowej.

Widzę,że pamięć zawodzi.

Do lat 90. Poczta Polska stosowała również skrzynki pocztowe koloru zielonego, przeznaczone do wrzucania korespondencji miejscowej (tzn. w obrębie miasta).

Źródło:http://pl.wikipedia.org/wiki/Skrzynka_pocztowa

Pozdrawiam.

Tytuł:
VIP
VIP

Drogi Ernesto, problem nie w kolorze, tylko w mieszaniu rzeczy (i spraw :lol: ), które powinny być oddzielone. Skrzynki być może były zielone, lecz to sprawa całkowicie drugorzędna :P

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam wszystkich!!
Dla z_drw
Przepraszam PZN to Przedsiebiorstwo Zarzadu Nieruchomosci Sp.z o.o.
spolka komunalna/100% wlasnosc gminy miejskiej/
polemicznie ,w temacie pokazanego zasmiecenia!!!
NIC nowego nie zostalo napisane:
JAK ZAWSZE !!!
TO NIE JA ,TO ONI ,CI Z WIOSEK ,ŁAGOWA ,JERZMANEK
A JA PREZES PISZE I MOWIE TO JA ,TO MY!!!!!!
PROSZE NIE NALEGAC I NIE DYSKUTOWAC NIE ZMIENIE ZDANIA.

Kasia145
dzieki za stanowisko w przedmiocie baterii,zaznaczam nie jest to akcja,to stanie sie ciaglym procesem zbierania baterii.
Dzis w urzedzie wyjasniono mi sprawe parku przy Boh.II Armii WP
Spuszczamy wode w stawku i bedzie rowniez wykonane ciecie sanizujace drzewa,/uwaga nie jest to najlepszy czas do ciec /

Jak przykro mi napisac ze ktos kiedys cos zobaczyl do jednej smieciarki ladowane podobno sa odpady z selektywnej zbiorki!!!
Bzdura, uwaga PROWOKACJA!!!
Niech nikt nie rozwodzi sie o PRL-u!!!
Ta sama smieciarka to nie to samo co ,ladowanie selektywnej zbiorki do smieciarki razem!!!!szklo+plastik+papier!!!
Jesli znajdzie ktokolwiek czas to udostepnie i pokaze co to za instalacja funkcjonuje w Zgorzelcu!!!!
Spora niespodzianka dla malkontentow!!!!
Zapraszam , prowokujaco!!
A przy okazji,biomasa w odpadach zmieszanych komunalnych ,przy stosowanej u nas technologii utylizacji odpadow jest bardzo wskazana.
Prezes,uff jak goraco!!!

Tytuł:
rekrut
rekrut

ODP dla RENEGATA
Wytrwaj przy swoim i segreguj odpady,niebawem to stanie sie nie tylko obowiazkiem ale i przyjemnoscia!!!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

mpgkprezes napisał:
Cytuj:
Spuszczamy wode w stawku i bedzie rowniez wykonane ciecie sanizujace drzewa,/uwaga nie jest to najlepszy czas do ciec /

Trzeba było nad cięciami pomyśleć wcześniej...

Cytuj:
Jak przykro mi napisac ze ktos kiedys cos zobaczyl do jednej smieciarki ladowane podobno sa odpady z selektywnej zbiorki!!!

Przecież nie tylko ja to widziałam, więc chyba nie jest to bzdurą. Poza tym to była taka stara śmieciarka... Na pewno wszystko było na kupie razem.

Cytuj:
Wytrwaj przy swoim i segreguj odpady,niebawem to stanie sie nie tylko obowiazkiem ale i przyjemnoscia!!!

A ja myślałam, że już powinno się segregować odpady... Oczywiście nieobowiązkowo jeszcze. Chyba, że trafiają do jednej śmieciarki ;) Wtedy nasza praca idzie na marne.
Też kiedyś je segregowałam.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kasiu wróćmy do dobrego nawyku segregacji ;)

Tytuł:
pismak
pismak

Często się zastanawiam,że coś dla mnie oczywistego, nie jest oczywistym dla innych, i potem tak trudno jednolicie zrozumieć JEDEN temat......

mpgkprezes pisze:
Witam wszystkich!!
NIC nowego nie zostalo napisane:
JAK ZAWSZE !!!
TO NIE JA ,TO ONI ,CI Z WIOSEK ,ŁAGOWA ,JERZMANEK
A JA PREZES PISZE I MOWIE TO JA ,TO MY!!!!!!
PROSZE NIE NALEGAC I NIE DYSKUTOWAC NIE ZMIENIE ZDANIA.

Czy my nie rozmawialismy/pisaliśmy o KONKRETNYM miejscu katastrofalnego nagromadzenia odpadów?
Miejscu odległym od najdalej wysunietej ulicy Zgorzelca o cirka ebałt 1 kilometr?
Nie spodziewam sie, by mieszczuchy TAK daleko wywoziły gruz budowlany i BYTOWY-TEŻ!
Papę z dachu?
Betony wielkie jak pół wywrotki?
To mieszczuchy nie maja BLIŻEJ wielkich kontenerów przy kazdym bloku? Pod nosem niemalże?
Więc ja również zdania nie zmienię, i powtórzę:
Uważam ten śmieciowy grajdoł na tej dróżce
http://esnips.com/nsdoc/dc90fa6e-7844-4 ... 51c50ac7d9
za dzieło łagowian, jerzmanowian, i innych -wian, co nie mieli swego czasu podpisanych umów na wywóz/odbiór śmieci, i wywozili wszystko,jak leciało, do tzw.lasu.

Wyciągając rękę do kompromisu - dam sie zaszyfladkować do grupy: MY.
Ale nie będę nigdy łagowianinem! Co śmieci wywiózł na place obok POD Malinka. W tych to smieciach wynalazłem faktury na telefony komórkowe mieszkańca ul. Rubinowej.
Prowadzic śledzctwo dalej?
:)

Cytuj:

Bzdurą są oskarżenia o prowokację!

Nie ma co tak krzyczeć niczym Rejtan.
Do śmieciarki na moich oczach wylądowały OBA moje/MPGK kubły na smieci.
Nie- wiele razy, ale i nie -raz.
Jeden-bytowy(ze słoikami)
a drugi z trawą z ogrodu.
Więc po co tak szaty rozdzierać?
Mam robić zdjęcia?- będę.

I zdaje sobie spreawę,ze trawa (biomasa) jest tez potrzebna jako składnik. Z tym,że w takim przypadku- proporcje nie musza byc idealne.
Cytuj:
Jesli znajdzie ktokolwiek czas to udostepnie i pokaze co to za instalacja funkcjonuje w Zgorzelcu!!!!
Spora niespodzianka dla malkontentow!!!!
Zapraszam , prowokujaco!!

Zapisuje się, jakem -malkontent.

I cały czas zagladam tu -> :
http://www.esnips.com/doc/7b58c3e0-4ab5 ... owym42.jpg
I tu -> :
http://www.esnips.com/doc/71fe20b4-951d ... nce_40.jpg
I..... nic.

Ostatnio zmieniony 04 lip 2006, 15:14 przez z_drw, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.