Dzisiaj jest 15 cze 2025, 16:09

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jagna napisała:
Cytuj:
A może nie będziesz robił ze mnie tępej blądynki

"blądynki"...
Ekhm... ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

:) (zdarza się)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Wiem, wiem... ;) Po prostu to tak śmiesznie się skomponowało ;)

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Poza tym co Wy wszyscy tak bojowo nastawieni jesteście
Jagna, to wszystko przez tą temperaturę, dziś ma być podobno przesilenie (35 stopni :shock: ),
tymczasem u mnie: 23,7 :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Bombas zazdroszczę. Ale zaraz ide do baru tam zawsze chłodno :) Zapraszam wszystkich rozgrzanych za bardzo na chłodne piwko :) :wink:

Tytuł:
VIP
VIP

Tankuję 3 razy w miesiącu 60 l DIESEL czyli 180 litrów miesięcznie, kiedy pomnożymy ta kwotę przez 20 gr wyjdzie nam 36 zł oszczędności miesięcznie, w skali roku to aż 432 zł oszczędności czyli trzy duże obiady w knajpach gratis. :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

aleksander pisze:
180 litrów miesięcznie,

To dużo Ci ta C klasa pali.

obserwator
obserwator

Jagna pisze:

To można przeczytać w temacie "Autobusy do Carrefoura"
Każdy póki co chwali tę stacje. Ale szybko przestaniecie jak i wasze auto wyląduje na dwa dni u mechanika z poważnym problemem po zatankowaniu w tymże miejscu. I okaże się że z baku mechanik wypompuje wam ponad litr wody. Tak wody, bo właśnie ta substancja jest chyba głównym składnikiem benzyny serwowanej obok Carrefura. Teraz przynajmniej wiem skąd niższa cena. Lepiej omijajcie to miejsce i nie bądzcie dusigroszami bo więcej wydacie u mechanika.
POZDRAWIAM ZMOTORYZOWANYCH :)

Jak ja lubię demagogie. Od ponad roku tankuję na stacji paliw przy Auchan we Wrocławiu, gdzie cena litra Pb95 waha się w granicach 4,05-4,08 PLN. I jak do tej pory żadnej wody nie było. Kiedyś dotarłem do takiego rankingu stacji benzynowych, i wyobraź sobie, że po zbadaniu kilkunastu stacji paliw w całej naszej republice (stacje hipermarketowe też badano), wyszło, że na wielu stacjach znanych koncernów jest paliwo niższej jakości niż na stacjach przy hipermarketach. I co Ty na to? A druga sprawa to taka, że mam znajomą w Carrefourze, ale w centrali firmy w Warszawie. I ich celem nie jest zbicie fortuny na tej benzynie, tylko przyciągnięcie klientów na zakupy do hipermarketu. I oni mogą zarobić na litrze choćby tylko 5 gr, ale i tak wyjdą na tym lepiej, bo przyciągną klienta na zakupy do hipermarketu. Pozdro

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Monique pisze:
aleksander pisze:
180 litrów miesięcznie,

To dużo Ci ta C klasa pali.

A moze Alex tak duzo podrozuje a nie C klasa tyle pali? :P

Tytuł:
VIP
VIP

Są dwa wątki dotyczące Carrefoura, więc nie będę zakładał trzeciego.
Taka historia. Pierwszego dnia wpadłem w godzinach popołudniowych się rozejrzeć, kupiłem maszynkę do strzyżenia i coś tam jeszcze. Po trzech dniach, przy drugim użyciu, okazało się, że nie działa, nie strzyże, tylko szarpie włosy.. Wziąłem ją więc pod pachę i udałem się z reklamacją. Na miejscu, okazało się, że do dwóch dni można sprzęt wymienić, od trzech wzwyż przysługuje standardowa procedura naprawcza, która trwa dwa tygodnie. Nie było mowy o żadnej wymianie sprzętu na sprawny. Mało, kolejni moi rozmówcy spod znaku Carrefoura nie przejawili choćby odrobiny dobrej woli, aby pomóc, doradzić, wytłumaczyć. Nie poczułem się dobrze stykając się z taką obsługą. A przecież w innych marketach jest okres minimum jedno lub dwutygodniowy, w którym to można sprzęt oddać, jeśli nie spełnia oczekiwań, lub przynajmniej wymienić na sprawny. W Carrefourze nikt nikogo nie informuje o dwudniowym terminie. Na moje pytanie, czy nie można maszynki wymienić na sprawną, pracownik Carrefoura odrzekł: a co my z tą zepsutą zrobimy :?: No faktycznie, problem na taki hipermarket zarąbisty: co można z niesprawnym sprzętem za 15 złotych zrobić :?: :o I te straty... :shock:
Wziąłem więc maszynkę z powrotem do domu, rozkręciłem, pooglądałem i naprawiłem. Nie wiem teraz tylko, jak obciążyć kosztami naprawy pieprzonego Calafiora, bo niby z jakiej racji mam za niego odwalać robotę :?: :D ma ktoś pomysła :?:
Weźcie pod uwagę moje doświadczenia kupując tam cokolwiek :?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Bombas możesz załatwić sobie potwierdzenie zapłaty za usługę naprawy maszynki i wysłać z pisemkiem do centrali ;p

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
[ciach].. w skali roku to aż 432 zł oszczędności czyli trzy duże obiady w knajpach gratis. :)

Trzy ? Aleks Ty to masz spust. A nie widać...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Bombas, to w tym hipermarkecie nie wiedzą że klient ma prawi zwrócc towar bez podania przyczyn do tygodnia lub dwóch od daty jego zakupu ????????????????
Ktoś zakpił sobie z Twoich praw, przysługujących Ci jako kupującemu. Leć do nich nie biorą bubla i oddaja pieniądze. Powiedz po prostu że nie chcesz tego, bo nie spełnia twoich oczekiwań i tyle. Amen.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Byłem świadkiem sytuacji kiedy może 10-11 letni chłopczyk odniósł do spożywczego jogurt.Jogurt był przeterminowany o 2 dni.
Babka za ladą stwierdziła między wierszami"spadaj gówniarzu".
Chłopaczek pokazuje jej nadruk z datą warzności ,ona do następnego w kolejce czyli do mnie "słucham,co podac".Coś tam mi przynosi,łepek dalej czeka na 0,80zł.
Wydała mi resztę i nawet chamsko go chciała pogonić z tym jogurtem.
No to on wyciaga paragon.Babce póściły nerwy,zbluzgała go, małe dziecko.Chłopak wziął jogurt z lady otworzył,i jakgdyby nigdy nic żucił nim jak kamieniem w stojące na półce alkohole.
Stoi babka z jogurtem na twarzy ,jogurt na suficie jogurt wszędzie.
Cisza,nagle brzdęk.Lecący jogurt przewrócił flaszkę i się stukła spadając na posadzkę.
Chłopak "Do widzenia" I wyszedł.Babka była w takim szoku,że stała jak wryta.Na flaszce popłynęła 30zł .No i ile sprzatania:)
Zdarzyło się to kilka lat temu w spożywczym na Hanki Sawickiej.

Myślę,że Bombas mógłbyś zrobic tak samo.
Nic Ci za to nie zrobią ,ale maszynka rozpiepszy się po całym sklepie.I jaki wstyd przed ludzmi ,dla obsługi.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Zanim rzucisz maszynką to kup jogurt i rzuć dwoma rzeczami - lepszy efekt graficzny

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.