Dzisiaj jest 10 maja 2025, 22:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Marko z moim życiem od dłuższego czasu związane są dzieciaczki. Dlatego mój post nie jest czczym gadanie . Jaste poparty moimi obserwacjami, doświadczeniami z maluszkami. Nie obce mi są pieluszki , butelki , kołysanie , usypianie i wstawanie w nocy. Choć nie mam jeszcze swoich dzieci , to zajmowałam się już niejednym. I miałam pod opieką różne . Te , których rodzice byli zabiegani i zapracowani. Miały co chciały ale tylko materialnie. I nie wiecie jak sie łezka w oku kręci gdy taki maluszek , na którego wszyscy narzekają , że rozpuszczony jest i niegrzeczny, przychodzi , tuli się . Naprawdę troszkę uwagi i zainteresowania gdy jest grzeczny i wtedy on chce taki już być zawsze. Bo wie , że wtedy też zwraca się na niego uwagę , przytula , bawi . Naprawdę nie ma ,, wrednych bachorów" jest tylko niewłaściwe podejście.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Dzieci są po to aby je kochać,szanować,obdarzać pozytywnymi emocjami,przekazywac im wiedze ... spojrzmy zadne z tych wymienionych postulatow nie sa podszyte pieniedzmi,a jednak w dzisiejszych czasach wielu rodzicow,bo nie mozna powiedziec,ze wszyscy staraja sie to wszystko kupic... smutne ale jakze prawidziwe

Tytuł:
pismak
pismak

Asiek_Isia, jeśli Twoje kontakty z dziećmi są częste, to pewnie jesteś zawodowo do tego przygotowana, albo masz inne doświadczenia. Najważniejsze, że patrzysz na dzieci z punktu widzenia ich wewnętrznych przeżyć i odczuć. Zauważasz ich potrzeby i oczekiwania. W pracy z dziećmi to bardzo ważne uzupełnienie życia domowego milusińskich. Mam nadzieję, że jeśli nasuwają Ci się przy tym wnioski, o których wspominasz to o nich rozmawiasz z rodzicami. To kolejne bardzo ważne działanie.

Z_drew jeszcze po to by dziecko, które stanie na drodze Asiek_Isia mjało jeszcze jedna miłą chwilę wiecej w życiu. Po latach to owocuje.
A miłe chwile przydają się również nam troszkę starszym.

Tytuł:
pismak
pismak

madzia_zgc pisze:
Bawimy się w moderatora :?: :twisted:

Alesz skąt, alesz gdzieszby :)

Nie. To żart. Tak z jego strony, jak i mojej.
Żart chociażby dlatego,że Marko wie doskonale, jak pisać ortograficznie. I wcale nie cierpi na dysgrafię :)
Po prostu ja , jak i on, się przekomarzamy.
A nawiązuje to do Romatury, tematu- który On zainicjował. :)

A co do dzieci.
Są b. poważnym elementem życia.
I cieszy, że są ludzie o takich jak wasze przekonaniach.
Że dzieciom nalezy się najwyższy szacunek i maksimum starania.
Byłoby najfajniej pod słońcem, gdyby takie poglądy się rozpowszechniły jak najszerzej.
I by się już nigdy-przenigdy nie słyszało wiadomości o dzieciach umierających z w szpitalach z pobicia, albo zamykanych w plastikowych beczkach.....

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

z_drw pisze:
I by się już nigdy-przenigdy nie słyszało wiadomości o dzieciach umierających z w szpitalach z pobicia, albo zamykanych w plastikowych beczkach.....

Dla mnie to jest masakra :!:
NIgdy do mnie nie dotrze jak mozna byc na tyle okrutnym,zeby pobic dziecko,przeciez ten maluszek nic,kompletnie nic nie moze zrobic :( jest bezsilny i bezbronny,uzalezniony od czlowieka,ktory... no wlasnie spojrzmy do czego sa zdolni "dorosli" ludzie...

A pozniej kiedy taki dzieciaczek po rekonwalescencji zostaje oddany do domu dziecko lub podobnej instytucji jego "rodzice" sa na tyle bezczelni i wyrachowani,ze robia awantury,wyklocaja sie o to by dziecko zostalo oddane z powrotem w ich rece ... pytam po co ? aby oczekiwac na kolejny atak przemocy niezrownowazonych opiekunow :?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ja nawet wyobrazić sobie nie potrafię , że można skrzywdzić takie maleństwo. Przecież ta drobinka całkowicie i bezgranicznie ufa swoim rodzicom. Jest uzależniona od dorosłych. To już trzeba być wypranym z wszelkich uczuć by móc zrobić krzywdę takiemu maleństwu.

Tytuł:
pismak
pismak

No myślę, że pora już się włączyć,
…, ale do kąt….
Przeczytajcie uważnie, w tym zapisie macie pytanie i odpowiedź.
To może być przyszłość naszych milusińskich, przy takim podejściu do edukacji.
Swoją drogą już wcześniej zapowiadałem podobne zabawy dotyczące pisowni. Nie ukrywam, że są jeszcze dwie, ale trudniejsze.

Z_drew, jeśli chodzi o dysgrafię to pewnie pomyliłeś pojęcia. Trudno.
Dysgrafia jest czymś innym od dysortografii. W Internecie dysgrafii nie zauważysz, bo to nic innego jak pisanie nieczytelne, dysortografia to popełnianie błędów mimo znajomości zasad i reguł pisania. Jest jeszcze dysleksja, gdzie dodatkowo dochodzi problem czytania.

Jeśli chodzi o dzieci, to mnie cieszy, że są tacy ludzie jak Asiek_Isia, madzia_zgc. Jestem przekonany, że stanowią większość wśród dorosłych.
Ostatnio słyszałem o wielkiej radości młodego małżeństwa, które doczekało się własnego maleństwa. I choć dziecko jest adoptowane, to miłość, jaka od razu je obdarzyli jest wielka. To piękne.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
.

Z_drew, jeśli chodzi o dysgrafię to pewnie pomyliłeś pojęcia. Trudno.
Dysgrafia jest czymś innym od dysortografii. W Internecie dysgrafii nie zauważysz, bo to nic innego jak pisanie nieczytelne, dysortografia to popełnianie błędów mimo znajomości zasad i reguł pisania. Jest jeszcze dysleksja, gdzie dodatkowo dochodzi problem czytania.

Nie.Nie pomyliłem, ale nie chciało sie mi wymieniać wszystkich tych -dys-.
Cytuj:
Edit: Tak, pomyliłem.Z lenistwa. I braku staranności.
Mae cupla

Padło na pierwszą z brzega. Pechowo, że nie na ta najlepszą na ten przypadek -ortuf.
Ale szkoda niewielka. Bo tylko Ty zwróciłeś na to uwagę
inni -nie zauważyli, albo nie chcieli zauważyć ;)

Do Administratora;
Proszę o przemianowanie mego nicka z "z_drw"
(jak do tej pory) na:
Z_drew. Jak pisze Marko.
Marko juz tyle razy go przekrecił, że się do tej nowej formy już przyzwyczajam.
I ma nawet podobną cenną zaletę,( do starego)
TEŻ łatwo się go pisze.....

Ostatnio zmieniony 30 sie 2006, 18:12 przez z_drw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Takiej zmiany się nie spodziewałem.
Gratuluję jednak, bo wpadłeś na kolejny trop mojej zabawy. Zmieniam nieraz nazwy i nazewnictwo w drobny sposób. Tu można by mówić w minimalnym stopniu o problemach z czytaniem, ale to jeszcze nie jest dysleksja.
:lol: :D :shock:

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Takiej zmiany się nie spodziewałem.
Gratuluję jednak, bo wpadłeś na kolejny trop mojej zabawy. Zmieniam nieraz nazwy i nazewnictwo w drobny sposób. Tu można by mówić w minimalnym stopniu o problemach z czytaniem, ale to jeszcze nie jest dysleksja.
:lol: :D :shock:

Nie zacieraj tropu ogonem, niczym lis.
I tak ślady sa czytelne.
Czytałes o percepcji wzrokowej?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dysleksja
ułatiwam ci zycie po prostu.
nie będziesz tkwił w błendzie.
choć mąciłes z moim nickiem tylko.
Stajesz się mniej wiarygodny.

Tytuł:
pismak
pismak

Trudno, takie życie.

Tytuł:
VIP
VIP

odchodzicie od tematu i zajmujecie się drobnostkami, ze pierdołami tego nie nazwę :twisted:

admin

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Myślę , ze w pisaniu na forum to czy trzyma sie tematu czy też czasem od niego odbiega nie jest najistotniejsze. Ludzie wyrażają swoje poglądy , przekonania . Chcą podzielić się swoimi uwagami czy też po prostu nieraz pogadać sobie o pierdołach. Bo jeśli kurczowo będziemy sie trzymać pewnych tematów to w końcu staną się one sztuczne lub będziemy sie powtarzać. Wiem , że wtedy można zamknąć temat ale czy naprawdę o to chodzi ?

Tytuł:
VIP
VIP

Asiek_Isia pisze:
Myślę , ze....

Asiu, z całym szacunkiem ale nie masz racji. Pisanie postów na forum musi być w miarę na temat. Więc proszę, pod tym kątem... nie myśl.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dobrze Aleksander .Jednak to co piszą użytkownicy czasem wiąże sie z tematem choć nieraz nie bezpośrednio. jednak to ty tu jesteś administratorem ...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.