Dzisiaj jest 11 maja 2025, 0:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Fortunato pisze:
A widzisz i tu cie boli.

Tak, jestem antychrześcijański, bo uważam sezon hołdów dla papieża za do bólu przerośnięty. Łotewer.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Obiecany stos już płonie... :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Obiecany stos już płonie... :)

Zauważyłem. Jakby cieplej się zrobiło.

Tytuł:
obserwator
obserwator

mrbyte pisze:
Nie, tłucze seryjnie. Znam dyskografię Rubika, żadna to dla mnie nowość.

hmm no ok, ale przyznam, ze jesli czegos nie lubie, to sie tym nie interesuje.. no ale moze to na zasadzie syna Pawlaka :D
Cytuj:
jak tak sie napatrze, to te nienawisc w sobie poteguje i tak ich nienawidze, ze hej

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

andrzejz pisze:
mrbyte pisze:
Nie, tłucze seryjnie. Znam dyskografię Rubika, żadna to dla mnie nowość.

hmm no ok, ale przyznam, ze jesli czegos nie lubie, to sie tym nie interesuje.. no ale moze to na zasadzie syna Pawlaka :D
Cytuj:
jak tak sie napatrze, to te nienawisc w sobie poteguje i tak ich nienawidze, ze hej

"Znam dyskografię" oznacza "wiem, jakie płyty nagrał i kiedy" a nie "słuchałem ich wszystkich". Niewielka różnica, acz istotna. I nie interesuję się - wystarczy rzucić okiem do Wikipedii.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

No widzisz piszesz ze jestes antychrzescijanski, ok, tylko widzisz denerwuje cie to, ze ludzie chca uczcic smierc papieza (w jakikolwiek sposob) to tak jak by mnie mialo wkurzac ze muzulmanie pielgrzymuja do mekki.
Skoro nie utozsamiam sie z nimi to nie krytykuje, bo co to mnie obchodzi.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Fortunato pisze:
No widzisz piszesz ze jestes antychrzescijanski, ok, tylko widzisz denerwuje cie to, ze ludzie chca uczcic smierc papieza (w jakikolwiek sposob) to tak jak by mnie mialo wkurzac ze muzulmanie pielgrzymuja do mekki.
Skoro nie utozsamiam sie z nimi to nie krytykuje, bo co to mnie obchodzi.

Pisałem wyraźnie: mój stosunek do twórczości pana Rubika nie ma nic wspólnego z moim stosunkiem do kultu papieża. Chcesz to drukowanymi literami i z własnoręcznym podpisem?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Spoko ale czemu sie denerwujesz :)
Wymieniamy jedynie poglady.

A ja pisalam ze upodobania muzyczne to kwestia gustu, kazdy ma inny i bardzo dobrze bo by bylo nudno.Nie byloby tej dyskusji.Wszyscy by napisali ze rubik do bani albo wychwalali ponad niebiosa, a tak mozemy sobie podyskutowac i jest fajnie :)

Tylko widzisz napisales wczesniej ze Rubik podczepia sie pod papieza a teraz piszesz co innego.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Fortunato pisze:
Spoko ale czemu sie denerwujesz :)
Wymieniamy jedynie poglady.

Nie denerwuję się. To że nie używam smileyów, nie znaczy że się denerwuję. Jeszcze mnie nie czytałaś zdenerowowanego :)

O, smiley mi się wpisał.

Fortunato pisze:
Tylko widzisz napisales wczesniej ze Rubik podczepia sie pod papieza a teraz piszesz co innego.

Nie. Napisałem że mój stosunek do Rubika nie ma nic wspólnego z kultem papieża. Moim zdaniem pan Rubik nie uprawia kultu papieża tylko kult pieniądza. Słowo "kult" użyte jest tutaj nieco na wyrost, bo akurat pasuje. Człowiek chce po prostu wypłynąć/zarobić - OK, niech wypływa i zarabia. Nie uważam jednak jego wypływania i zarabiania za wydarzenie artystyczne - a o to mnie pytano.

Napisałem w innym miejscu tego wątku:

Cytuj:
Tak właśnie odbieram tą muzykę - jako biznes, bo wartości artystycznych to nie ma żadnych, tak samo jak BigMac nie ma wartości odżywczych.

To chyba dobrze ilustruje moje poglądy na artyzm Rubika, prawda? Pisał już różne rzeczy, między innymi piosenki dla Misia i Margolci (niezłe, moje dzieci się przy nich bawiły w wieku 6 miesięcy) i czołówki telewizyjne. Teraz pisze oratoria. Za jakiś czas prawdopodobnie napisze operę z Edytą Górniak w roli głównej. Mnie to nie zdziwi.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Wrocilam wlasnie z koncertu....

Bylo rewelacyjnie...
[/list]

Tytuł:
pismak
pismak

móha f cóksze pisze:
Wrocilam wlasnie z koncertu....

Bylo rewelacyjnie...

i ja, i ja wróciłem,
i podobnie uważam :)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Takze dopiero co wrocilam.
I tak jak myslalam byl to przepiekny koncert.

Mrbyte rubik moim zdaniem ma talent, ktorego nie marnuje, a ja sadze ze kazdy powinien robic to na czym sie zna, wiec dlaczego ten "tleniony kolo" nie mialby isc z duchem czasu, komponowac to co ludziom sie w konkretnych latach podoba, jest popyt powinna byc i podaz.

Kult pieniadza!!! - czlowieku a czy ty chodzisz do pracy charytatywnie, jezeli nie to w takim razie takze uprawiasz kult pieniadza!

Cytuj:
Człowiek chce po prostu wypłynąć/zarobić - OK, niech wypływa i zarabia

Tylko nie wiem czy mam w tem wzgledzie racje, ale wydaje mi sie ze on wyplynal dzieki piosence "niech mowia" (nagroda z opola albo sopotu 2005) jeszcze przed premiera "Tu es Petrus", a piosenka ta nie mowi nic o papiezu.
Przynajmniej ja rok temu nie kojarzylam jej z ta plyta.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Fortunato pisze:
Kult pieniadza!!! - czlowieku a czy ty chodzisz do pracy charytatywnie, jezeli nie to w takim razie takze uprawiasz kult pieniadza!

Wyraźnie napisałem że słowo "kult" użyte jest na wyrost. Błagam, czytaj co piszę.

Fortunato pisze:
Tylko nie wiem czy mam w tem wzgledzie racje, ale wydaje mi sie ze on wyplynal dzieki piosence "niech mowia" (nagroda z opola albo sopotu 2005) jeszcze przed premiera "Tu es Petrus", a piosenka ta nie mowi nic o papiezu.

Nie masz. "Niech mówią, że to nie jest miłość" pochodzi właśnie z "Tu es Petrus".

Tytuł:
pismak
pismak

Ja też byłem na koncercie.

Powiem krótko ale zdolne WYKSZTAŁCIUCHY
Brawo!!!!!!
Więcej braw nie Będzie bo ciągle bolą ręce po koncercie.
:P :lol: :D

Tytuł:
obserwator
obserwator

No i ja powrócilem do domu.
Muza taka sobie (rzecz gustu) - ale widowsko wspaniałem - warto było, och warto.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.