krytyczny pisze:
szanowony z_drw proponuje czasami szklankę zimnej wody zamiast pisania na forum to po pierwsze
daruj se miły krytyczny te odkrywcze rady.
Sa po prostu nie w temacie. by nie powiedziec o nich wiecej.
Cytuj:
Poziom debaty publicznej zależy od nas samych, na razie schodzimy do poziomu Kurskiego. Tego chcecie ?
Skoro jestes tak świadomy(pierwszy z pierwszych) no to daj przykład! Nie oswiecaj,dla samego oświecania.
Nie chcemy tak jak Kurski,ale nie umiemy inaczej!
my, proste ludzie som......
Cytuj:
Nie schodzicie, nie schodzisz tylko schodzimy, co jednoznacznie wskazuje i na mój niestety w tym udział. Pytanie skierowane jest do reszty ponieważ wiem że ja tego nie chcę.
Piękna i znana formułka na rozmycie odpowiedzialności.
W stylu "weźmiemy sie, i zrobicie"
Jeszcze raz powtórzę- skoros świadomy niskich lotów,i tak pieknie _zagarniasz_ ta Boga nieświadoma baranią trzodę, podaj ten górny ton.
Cytuj:
Nie stawiam się nad innych uczestników forum i nawet mi przez myśl nie przeszło.
A już rzeczywiście miałem taki wniosek wyciagnąć, ale nie, przecież Twój elaborat nie miał tego celu, no,nie gdzieżby.....
Cytuj:
Po trzecie nie silę się na żadną postawę. Piszę co myślę i tyle. Przyjmujesz całkowicię błędne założenie, że mi zależy na opiniotwórczości i dlatego się wypowiadam ale cóż... każdy mierzy innych swoją miarą, więc już komentować tego dalej nię będe.
No nie, nie wstydź sie,nie ma powodu. Całkiem dobrze ci idzie....
Coś z tej maki sie upiecze.
Jakies stanowisko w Urzedzie moze? Może nawet wnet?
Cytuj:
gdy osoba urzedowa "sponsoruje" wyjazd szefa firmy reklamowej z pieniędzy PUBLICZNYCH, a w zamian za to otrzymuje reklamę SWEJ osoby.
Cytuj:
To jest teza którą należy udowodnić, masz dowód na to ? Czy tylko insynuejesz ? Masz 100% pewności, że to są pienądze publiczne a więc ich >>>>>>>>>>>>>>>>>>>
reszte se wyciałem.
straszysz?
Na ulotce pisze wyraźnie- sponsoruje BURMISTRZ MF.
Nie Mirosław Fiedorowicz.
BURMISTRZ. Dla mnie jednoznacznie że nie z pieniedzy Mirosława F.
Dlatego chcialbym zobaczyć czarno na białym, z czyjego konta było to dofinansowanie. Może faktycznie sie okaże, ze to prywatne dofinasowanie (niedługo). a z tym logiem BURMISTRZ to uchybienie,oszibka, pomyłka niezamierzona?
Cytuj:
Nie znasz kompletnie zasad funkcjonowania samorządu. Udowodnienie przez Regionalną Izbę Obrachunkową lub też Najwyższę Izbę Kontroli wydawania w ten sposób środków publicznych jak tu sugerujesz kończy się prokuratorskim śledztwem i wyrokiem. Pokaż mi kogokolwiek go podkłada się dobrowlonie pod topór. A uwierz mi ani RIO ani NIK nie jest instytucją z łagodnością w oczach.
No i przeraziłem się.
kompletnie nie znam funkcjonowania samorzadu (ty znasz - no i chwała ci)
A i jeszcze te urzedy.....
Cytuj:
Po za tym PO jak każda partia polityczna która przekroczył próg wyborczy uzyskuje DOFINASOWANIE z budżetu państwa. W tym roku dla PO wyniosło ono ponad 22 mln zł. Część tych PUBLICZNYCH pieniędzy wraca do komitetów lokalnych w formie plakatów, gadżetów - drukowanych w centrali i wykorzystywanych OSOBIŚCIE przez kandydatów. Więc postawienie w sposób katygoryczny, że nie dysponują środkami publicznymij est albo nie zrozumieniem zasad rządących polityką albo zwyczajnym brakiem orientacji. Na niektóre sprawy trzeba spojrzeć w szerszym kontekście a nie kurczowo trzymać się wymyślonch tez.
Czy ja sie wyrażam niejasno, czy tobie trzeba kawę na ławę?
żaden z kandydatów na kandydatów nie ma
Cytuj:
TERAZ
takiej mozliwości, by sobie wywiesić banner nad amfiteatrem z odpowiednim opisem.
Lub znaleźć sie na grafice w zinfo. Ze zasponsorował.
Może,owszem, ale jako OSOBA prywatna.
PO próbowała na tablicach, i jakos strasznie szybka była reakcja urzedu, za który odpowiada Burmistrz. Teraz fizjognomie sie rozpleniły, i nikt ich w pospiechu nie zdejmuje.
Kapewu?
Cytuj:
Co do wykorzystywania imprez dla celów politycznych polecam :
http://serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,357 ... &startsz=x
Obejrzałem przelotnie.
nie chce się mi tego czytac.
co miał pokazac ten artykuł?
że MOŻNA pieniadze budzetowe/państwowe/spółkowe
wpłacać na Miss World?
Mierzą mnie takie pyskówki.......
a ciebie "rajcują' nie?
takie filipiki słowne sa jakimś przedmiotem obowiazkowym dla polityków?
W ramach podnoszenia umiejetności toczenia sporów popartych jakimis argumentami? Czasami tylko -jakimiś?
takie cwiczenia umysłowe?
nawet nieźle to pomyslane.