Dzisiaj jest 10 maja 2025, 22:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

mrbyte pisze:
z_drw pisze:
tak, wiem.
Nie sa wiarygodne te gazety.
W całości, ale w częsciach- na pewno.- są.

O jakie części chodzi? O program telewizyjny czy ogłoszenia drobne? :lol:

Matrymonialne i Poznam.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Wracając- zaś kupujący - musi zostać obarczony przez sprzedajacego warunkami zawartymi w umowie sprzedaży, ze teren zagospodaruje w wyznaczonym terminie, i nie sklepikiem z garnkami, gdy w planie było Multikino.
Ale ja sie z pewnością nie znam na samorzadzie, i na pewno sie mylę, co mi zaraz zostanie udowodnione ;)

Plany zagospodarowania przestrzennego nie precyzują konkretnych inwestycji. Znajdują się w nich ogólne zapisy np. działalność usługowa, budownictwo mieszkaniowe, tereny przemysłowe itp.

Tak więc w działalności usługowej można zmieścić i stacje benzynową i multikino.

Ciężko sobie raczej wyobrazić sytuację by ktoś zaplanował dokładnie jaka inwestycja ma w tym a tym miescu powstać. Tu MA być bar, tu kino a tu bank - niewykonalne, bo nikt tego nie wie. Więc plany robi się na zasadzie pewnej ogólności i nigdy wszystkim się nie dogodzi.

Zanaczam powyższe to informacja tylko :) Żadne udowadnianie :)

Tytuł:
pismak
pismak

krytyczny pisze:
Plany zagospodarowania przestrzennego nie precyzują konkretnych inwestycji. Znajdują się w nich ogólne zapisy np. działalność usługowa, budownictwo mieszkaniowe, tereny przemysłowe itp.

Tak więc w działalności usługowej można zmieścić i stacje benzynową i multikino.

Ciężko sobie raczej wyobrazić sytuację by ktoś zaplanował dokładnie jaka inwestycja ma w tym a tym miescu powstać. Tu MA być bar, tu kino a tu bank - niewykonalne, bo nikt tego nie wie. Więc plany robi się na zasadzie pewnej ogólności i nigdy wszystkim się nie dogodzi.

dobrze piszesz,
Nalejcie Mu atramentu! ;)

Piszesz rzecz oczywistą,
Edit:zaś Marko to pisał wczesniej. (koniec)
To znaczy ze w Brukseli ( na ten przykład, moze być inny) pomiędzy budynkami banków i biurowcami, na wolnym placu, co stał niezabudowany od pięćdziesieciu lat, ( na przykład) mozna by se rozłozyć zgorzelecki bazar? Byłaby na to zgoda?
Banki prowadza działaność usługową, a w biurowcach firmy -też.

Edit:
PS. w jeleniej sie przymierzaja do dachu. Nawet- częsciowo z miejskich funduszy.

[Obrazek

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2006, 22:04 przez z_drw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

z_drw pisze:
[ciach]To znaczy ze w Brukseli ( na ten przykład, moze być inny) pomiędzy budynkami banków i biurowcami, na wolnym placu, co stał niezabudowany od pięćdziesieciu lat, ( na przykład) mozna by se rozłozyć zgorzelecki bazar? Byłaby na to zgoda?
Banki prowadza działaność usługową, a w biurowcach firmy -też.

Halo!!!! Tu Ziemia!!!! Nie mieszkamy w Brukseli, ani w żadnym innym NORMALNYM miejscu... Tylko w śmierdzącym i skorumpowanym Zgorzelcu, rządzącym przez (tutaj sam wstaw epitet), po których można się wszystkiego spodziewać, tylko nie tego, że będą działać rozsądnie...

Ostatnio zmieniony 12 wrz 2006, 19:06 przez nicek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Sadze, ze na handlowcy powinni wylozyc czesc, a reszte powinno sfinansowac miasto, przeciez gdyby zrobic zadaszenie w tej Marszalkowskiej alejce + aby kazda budka wygladala identycznie i zadbac troche o zielen wokol to bylby idealny pasaz handlowy, z tylu alejki piekny parking, mozna zrobic platny i strzezony....mozna tez chetnych z Görlitz na odwiedziny dowozic autobusem, stworzyc przystanek, postoj taxi, miejsca jest sporo, na samej czesci parkingu jakies laweczki i zieleniaki przyciagajace oko, no pomyslow by nie zabraklo, tylko gorzej z radnymi, ktorzy to wszystko maja w d....., bo prosciej budowac za nasze pieniadze wychodki dla psow, ktore sa wedle mnie parodia miejska,. Wyobrazcie sobie teraz ze ci ludzie majacy na rano do pracy, spotykaja sie masowo w takich 5-ciu miejscach, gdzie ich pociechy maja sie zalatawiac, Przeciez to bedzie istne masowe szczekanie na siebie. Lepiej bylo rozdac zarejestrowanym wlascielom psow darmowe woreczki do sprzatania tego co pieski narobia i postawic pojemniki, gdzie te odchody sie wyrzuca, a tych ktorzy sie do zbierania odchodow nie kwapia, odpowiednio karac. Przeciez tak jest w calej europie, to dlaczego Zgorzelec nie idzie w slady sasiadow tylko wymysla jakies cyrki. Tak samo jest z tym bazarem. Mozna go tak ladnie urzadzic, aby jeszcze kolejni nowi handlowcy zechcieli otworzyc tam swoje interesy. Wcale nie potrzeba masowo wkladac w to pieniedzy. Wystarczy dobra organizacja pracy i chec ze strony wszystkich, aby poprawic ten makabryczny obrazek Zgorzelca.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

nicek pisze:
Halo!!!! Tu Ziemia!!!! Nie mieszkamy w Brukseli, ani w żadnym innym NORMALNYM miejscu... Tylko w śmierdzącym i skorumpowanym Zgorzelcu, rządzącym przez bandę debili, po których można się wszystkiego spodziewać, tylko nie tego, że będą działać rozsądnie...

Ojjj chyba nie lubimy swojego miasta :?
To dlaczego nadal w nim jesteśmy?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

madzia_zgc pisze:

Dlatego,że to nie usa,i tu nie ma tak,że ludzie jada na drugi koniec kraju ,bo tam jest praca.Czy ,ot tak sobie z checi zmiany otoczenia.
Tu się mieszka bo trzeba,a nie dlatego,że się chce.
Drętwe jest to miasto, nic tu nie ma.Ale trzeba w nim zyć.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Ernesto pisze:
madzia_zgc pisze:

Dlatego,że to nie usa,i tu nie ma tak,że ludzie jada na drugi koniec kraju ,bo tam jest praca.Czy ,ot tak sobie z checi zmiany otoczenia.
Tu się mieszka bo trzeba,a nie dlatego,że się chce.
Drętwe jest to miasto, nic tu nie ma.Ale trzeba w nim zyć.

Zgadzam sie z Toba,ale skoro ktoś az tak sie w nim meczy i az tak bardzo go nienawidzi to moze czas poszukac czegos w innym miescie w Polsce,przeciez wcale nie jest powiedziane,ze trzeba od razu emigrowac za granice.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
wychodki dla psow, ktore sa wedle mnie parodia miejska
a gdzie się podział słynny psi odkurzacz :?: :lol:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

madzia_zgc pisze:

Bo TU mam żonę, którą kocham... TUTAJ mamy pracę, która MI sprawia satysfakcję i pozwala NAM godnie żyć... Bo TUTAJ mieszkają nasi rodzice i dziadkowie (niestety już nie wszyscy, wśród żywych zostały tylko babcie).... Wreszcie TUTAJ mieszkają nasi znajomi... Powodów chyba wystarczy?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

nicek pisze:
madzia_zgc pisze:

Bo TU mam żonę, którą kocham... TUTAJ mamy pracę, która MI sprawia satysfakcję i pozwala NAM godnie żyć... Bo TUTAJ mieszkają nasi rodzice i dziadkowie (niestety już nie wszyscy, wśród żywych zostały tylko babcie).... Wreszcie TUTAJ mieszkają nasi znajomi... Powodów chyba wystarczy?

Żone zabierasz ze soba :)
Prace mozna zmienic,tylko trzeba chciec ja znalezc :)
Rodzicow i dziadkow mozna odwiedzac,ja mam wsztystkich bliskich na roznych krancach,nie tyle polski co swiata i jakos z tym zyje :roll:
Znajomi,rzecz nabyta...przyjaciel to juz inna bajka, z nim boli rozstanie wiem na wlasnej skorze :(

Pozdrawiam!

P.S.Napisalam to wszystko nie dlatego,ze tak sobie lekko patrze na zycie,tylko mam to za soba i przed soba.
Poki czlowiek jest mlody trzeba uciekac z miejsca gdzie sie dusisz i jest Ci zle,a Ty mi na konajacego dziadka nie wygladasz :)

Tytuł:
VIP
VIP

Moj ojciec urodził się w Warszawie. Po powstaniu warszawskim trafił do Niemiec, skąd w sierpniu 45 przywędrował do Zgorzelca wracając z prac przymusowych razem z dwójką synów. Gdy go pytałem dlaczego nie wrócił do W-wy odpowiadał, że tam wszystko było spalone a tu wszystko do wzięcia. Zaczął więc nowe życie w nowym miejscu. Wniosek z tego taki, że tam gdzie tworzą się warunki do nowego życia, tam ono się zaczyna.
Zaczyna sie teraz w Irlandii dla mojej córki, która gdy jej pytam, czy wróci do Zgorzelca, odpowiada: czy są w nim już warunki do życia :?: , czy jest praca, czy ludzie są zadowoleni z życia w tym mieście :?: Nie chcę tu robić propagandy i narażać się na zarzut, że potępiam burmistrza i władze za to jak jest.
Ale, dokąd nie będzie tu lepiej, niż w Irlandii, Anglii i paru jeszcze krajach, dokąd Polacy wyjeżdżają za chlebem (lub choć porównywalnie), dotąd, mimo znajomych, pozostawionych rodzin, przyjaciół, nie wrócą.

Tytuł:
VIP
VIP

nicek pisze:
Halo!!!! Tu Ziemia!!!! Nie mieszkamy w Brukseli, ani w żadnym innym NORMALNYM miejscu... Tylko w śmierdzącym i skorumpowanym Zgorzelcu, rządzącym przez bandę debili, po których można się wszystkiego spodziewać, tylko nie tego, że będą działać rozsądnie...

Ostre sformuowania wytaczasz. Możesz to jakoś rozwinąć ? Bo moim zdaniem aż tak tragicznie nie jest i wszystko idzie coraz bardziej ku lepszemu...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Ostre sformuowania wytaczasz. Możesz to jakoś rozwinąć ? Bo moim zdaniem aż tak tragicznie nie jest i wszystko idzie coraz bardziej ku lepszemu...

Może i faktycznie pojechałem za ostro. Może się ktoś obraził? W każdym razie nie miałem takiego zamiaru... Jeśli chciałbym komuś ubliżyć to powiedziałbym mu prosto w oczy lub po imieniu... Wszystkich urażonych serdecznie przepraszam...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz.