Dzisiaj jest 14 maja 2025, 5:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
VIP
VIP

Witam forumowiczów na nowym wątku. Ponieważ dyskusja prowadzona w innym miejscu forum oscylować zaczęła wokół tematu Euroopery, zakładam, dla porządku, ten wątek, gdzie, jak mniemam, prowadzona ona będzie z pożytkiem dla wszystkich zainteresowanych.
Zachecam do dyskusji, szczególnie ludzi, którzy w ostatnich latach związani byli z tą organizacją.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas - pozwolisz, że odniosę się do Twojego ostatniego postu

http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.p ... 2&start=75

w sprawie mlodych ludzi
poslużę się cytatem z innego miejsca forum ( mam nadzieję, że mrbyte nie będzie mial mi za zle)
"Nie znajduję powodu, dla którego człowiek młody miałby być automatycznie lepszy niż człowiek starszy."

kolejna sprawa - ja nie jestem czlonkiem zarządu :)

to na razie tyle, mam nadzieję na ciekawa dyskusję, choć poziom emocji wyraźnie opadl.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
"Nie znajduję powodu, dla którego człowiek młody miałby być automatycznie lepszy niż człowiek starszy."

w sensie ogólnym też tak myślę, jednak w kontekście Zgorzelca, w którym średnia wieku rośnie szybciej, niż średnia w Eurooperze :lol: podtrzymuję. Problem w proporcjach.
Cytuj:
kolejna sprawa - ja nie jestem czlonkiem zarządu

no to przepraszam, kiedyś byłeś i myślałem, że może wróciłeś :?
Cytuj:
poziom emocji wyraźnie opadl

to dobrze, nie sądzisz :?:, gorzej że dorównuje mu merytoryczny

Tytuł:
VIP
VIP

rozumiem, że zainteresowanie tematem spadło, ale jednak, mądrze byłoby wykorzystać moment i pochwalic się tym i owym, np patronatem nad wycieczkami rowerowymi, których było już sporo i w których uczestniczyło już kilkadziesiąt /założę się, że nikt nie policzył, może kilkaset/ osób. Nawet burmistrz Gierwielaniec dzielił się ostatnio najnowszymi newsami lokalnymi, których nie uświadczysz jeszcze w żadnych mediach zgorzeleckich. Wiek uczestników: od 16 do 70 kilku lat, integracja, rekreacja, świeże powietrze i lekcja historii lokalnej.
Dlaczego Euroopera nie wykorzystuje tego propagandowo? jakieś koszulki, czapeczki z logo, gadżety :?: :shock:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

gratuluję wielkiej debaty na temat EO, na cztery wpisy, trzy są Twojego autorstwa.
ja szczerze mówiąc potrzeby tego typu debaty nie odczuwam - tym bardziej na prywatnym forum internetowym, na którym jak mniemam wypowiadanie się nie jest obowiazkowe?
wątek zdycha w zwiazku z tym zacząłes sie teraz farbowac na rzecznika stowarzyszenia z którym nie chciałeś miec nic wspolnego? Po co?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
gratuluję wielkiej debaty na temat EO, na cztery wpisy, trzy są Twojego autorstwa.

Przyglądam się z boku tej całej awanturze i widzę jedno: jak trzeba było polemizować z Bombasem, to zleciała się tu was cała kupa, specjalnie się nawet na tą okoliczność rejestrowano. Jak przychodzi do spokojnej rozmowy o bieżącej działalności organizacji, to zapada dziwna cisza.

Nie ma o czym rozmawiać?

neandertalski pisze:
ja szczerze mówiąc potrzeby tego typu debaty nie odczuwam - tym bardziej na prywatnym forum internetowym, na którym jak mniemam wypowiadanie się nie jest obowiazkowe?

Widzę że przykład burmistrza jest zaraźliwy.

Tytuł:
VIP
VIP

no to - się nie odzywam, cokolwiek i jakkolwiek bym nie powiedział: jest źle :P pozdrawiam
quo vadis Euroopero :?:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

momencik, momencik przede wszystkim proszę mnie nie zarażać burmistrzem, mam swoje zdanie na temat tego forum i to nie od dzisiaj i wolno mi takie a nie inne zdanie chyba mieć - tym bardziej, ze jako członek stowarzyszenia nie jestem żadną osobą za przeproszeniem publiczną, Alex doskonale wie o co chodzi i chyba nie muszę tłumaczyć, ze nie jestem wielbłądem, to raz.
a dwa to to, że nie ja zacząłem się tu z EO obnosić.
nie zauwazyłem ponadto jakiejś wyższej potrzeby w sprawie dyskusji nad EO, coś się chyba komuś we łbie popierniczyło do reszty. EO jest wolnym stowarzyszeniem w ktorym można uczestniczyć lub nie, działalność w nim jest dobrowolna i to członkowie stowarzyszenia decyduja czym sie mają zajmować a nie jakieś za przeproszeniem forum internetowe, czy to jest naprawdę takie zdumiewające?
mam swój udzial w napaści na Michała - ktora sugerujesz, dlatego się odzywam, jednak może zauważyłeś co moj wpis miał na celu? Michał postanowil zaprezentować dokonania stowarzyszenia w swojej prywatnej kampanii wyborczej, to coś co - mnie przynajmniej - delikatnie mówiąc zdumiało. Dlatego poprosilem aby w ten sposób stowarzyszenia nie tykać.
natomiast jeżeli ktoś chce sobie poplotkować na forum o stowarzyszeniu na forum to prosze bardzo, wolna droga, gadanie zazwyczaj nikogo nic nie kosztuje w odroznieniu od robienia czegokolwiek. w odróżnieniu od dyskusji internetowych stowarzyszenie próbuje działać i działa w miarę swoich możliwości w świecie realnym - może stąd to nieporozumienie.
a tak sobie jeszcze tylko na koniec pomyślałem, pewnie jak zwykle błędnie, że Michał postanowił zaprezentować okres swojego prezesowania jako okres wspaniałego lotu stowarzyszenia, ktorym kierował i takie ma dotyczące tego okresu refleksje, ja natomiast ten jego okres postrzegam jako piękny lot i owszem, tyle, ze pilot skasował aeroplan na drzewie i pewnie dlatego się nie dogadamy.

Tytuł:
VIP
VIP

neandertalski, neandertalski, znów mnie prowokujesz do zabrania głosu, mimo iż postanowiłem siedziec cicho i nie narażać Ci się :?
Wycieczki rowerowe pod patronatem Euroopery, to jedyna obecna działalność Stowarzyszenia, którą mogę oceniać, gdyż jest dla mnie dostępna. Oceniam pozytywnie i chyba tego prawa do oceny nie możesz mi odbierać, prawda :?:
Cytuj:
w odróżnieniu od dyskusji internetowych stowarzyszenie próbuje działać
no, to już lepsza samoocena niż poprzednia :lol: , gratuluję
Cytuj:
pilot skasował aeroplan na drzewie
ale jednak jakos leci dalej. Gorzej, ze sterami, których praktycznie od tamtego czasu nikt nie naprawił :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ano jak widzisz leci dalej, choć rozumiem, ze musi Ci to bardzo doskwierać, spieprzyłeś nawet tę katastrofę.
Wiesz Michale o co mam do Ciebie największy żal? O to, ze robisz ludziom wode z mózgu stwarzając pozory wspólnoty i nie informujesz ludzi o tym, ze ta wspolnota w której biorą udział to jest Twoja prywatna partia wodzowska. Dlaczego tak myślę?
Dlatego, ze raz Ci zaufalem i chciałem zobaczyć świat takim jakim Ty go widzialeś, mam kontynuować? Opowiedzieć Państwu o Twoim pomyśle naprawy sterów? Kręcimy tego filma? No wiesz cos szczerego jak nie przyrównując beger z lipińskim? A może sam Panstwu opowiesz swoją wersję?
masz rację, ze kandydujesz, polityka to jest dla Ciebie dobre miejsce, z pewnością lepsze niż stowarzyszenia społeczne.
powodzenia, raz jeszcze!

Tytuł:
VIP
VIP

Niczego konstruktywnego ta nasza wymiana poglądów do tematu nie wnosi, więc robię pass, chyba że się ktoś nowy włączy do dyskusji, w obecnej sytuacji szkoda na to czasu.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
robię pass,
a ja robię przerywnik, żeby Bombasowi umożliwić nowy aktualny wpis :smt028

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas - ja jednak nie trawię tego rozdwojenia jaźni. - mimo Twojej specyficznej argumentacji wolę, kiedy w dyskusji w której bierzemy obaj udział (nawet takiej jak ta) używasz jednego nicka. to taka moja prośba.

Tytuł:
VIP
VIP

Zmarła Pani Elżbieta Zimmerman, założycielka Polskiego Stowarzyszenia EUROOPERA. Przez ostatnie lata walczyła z chorobą, co Jej jednak nie przeszkadzało odwiedzać Zgorzelec i uczestniczyć w wielu imprezach kulturalnych. Piszę to, bo miałem zaszczyt przez lata współpracować z p. Elżbietą i wiem, co wniosła do zgorzeleckiej kultury i stosunków polsko-niemieckich, szczególnie tych lokalnych. Odznaczona została za swoją pracę Medalem Miasta Zgorzelca i wieloma wyróżnieniami. Odeszła osoba, której nie zastąpi nikt inny.
Pogrzeb odbędzie się w poniedziałek 19 listopada w Dreźnie. [*]

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

[*]
to jest bardzo smutna wiadomość. i wielka strata.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.