krytyczny napisał:
Cytuj:
Muszę Ci podziękować bo mile połechtałeś moją próżność sugestią że mam moc sprawczą podgrzać lub zmienić cokolwiek.
Błąd, źle mnie zrozumiałeś drogi kolego. Nie sugerowałem, że posiadasz takową moc a jedynie, że chciałbyś ją posiadać. Niezwykle wygodną pozycją jest nie angażowanie się a jedynie obserwacja, krytyka i wieczne narzekanie. Jeśli jednak przychodzi czas i okazja po temu, żeby zmienić stan rzeczy z którego, jak mniemam z Twoich postów również jesteś niezadowolony; co robisz??? NIC !!!
Chyba, że za swą misję uważasz próby narzucenia tych czy innych zachowań,...
Cytuj:
Usilnie starasz się udowodnić że wypowiedzi mieszczucha są całkowicie prywatne i wyprane z partyjnych konotacji. Zadam więc pytanie. Kto odcina kupony od negatywnego przedstawiania osób publicznych sprawujących władze? Wszyscy którzy uważają sie za ich opozycję. Kto uważa się za najbardziej poważną ? Platforma Obywatelska. Kto zaprotestował gdy pojawiła się sugestia, łacząca mieszczucha z PO ?
Niech za odpowiedź na te "logiczne" wywody służy ostatnia wypowiedź mieszczucha:
Cytuj:
A ja pisałem już wcześniej na FORUM ,że nie zamierzam byc osobą publiczną i łączenie mnie z jakąkolwiek partią od przeszło miesiaca jest ... nieuprawnione.
krytyczny napisał:
Cytuj:
Połączyłem to trudnym procesie myślowym w całość i wyszło mi to co wyszło.
Sam widzisz teraz jak niebezpiecznym może być taka analiza bez konkretnych danych. Tych Ci zabrakło, nie zabrakło Ci natomiast odwagi tego typu "rewelacji" uznać za planowaną akcję PO!!!
Nieładnie,....że pozwolę sobie użyć tego delikatnego określenia.
Cytuj:
Najśmieszniejsze, że ani razu w swych słusznych protestach NIE ZDYSTANSOWAŁEŚ SIĘ od tych rewelacji, NIE POTĘPIŁEŚ takiego sposobu prowadzenia polityki. Krótko mówiąc ktoś odwalił czarną robotę a Ty skupiłeś się tylko na tym by zbytnio tego nie połączyć z PO.
Najśmieszniejsze, powiadasz?? Hmmm,...być może mamy całkiem innego rodzaju poczucie humoru bo jakoś nie znajduję w tym nic śmiesznego. Uważam, że moje stanowisko w tej sprawie, aczkolwiek ukryte między wierszami, jest jednak doskonale czytelne i nawet średnio inteligentny użytkownik tego forum dostrzeże moją dezoprobatę dla tego typu poczynań. Dla Ciebie jednak napiszę to wyraźnie.
Dystansuję się i potępiam taki rodzaj prowadzonej polityki, jeśli wogóle jakakolwiek POLITYKA była tutaj prowadzona. Ze słów mieszczucha powyżej wyraźnie wynika, że przemawiał jako oburzony mieszkaniec, nie zaś członek jakiejkolwiek partii.
krytyczny napisał:
Cytuj:
Rzucamy podejrzenie i niech sobie wisi...Jakby co to nie my.
Tym razem te słowa pozwolę sobie, jak przysłowiową piłeczkę, odbić i skierować z powrotem do ich autora.
Miłego dnia życzę,....