Dzisiaj jest 11 maja 2025, 7:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator

Z bloga Marka Wolanina:
http://marekwolanin.pl/blog/?p=14#comments

Na temat bannera nad amfiteatrem, który jakis czas temu sie zwinął.
Ale czemu??????
przeciez taki piekny on był, i nikomu nie przeszkadzało, ze wisiał pół roku (pewnie bez mała).......
I tu nagle- bęc, i nima......

MW:
"można powiedzieć , że to odwracanie kota ogonem. Ale przecież to też jest prawda. Niektóre osoby pytają mnie dlaczego miasto nie pobiera choćby minimalnej opłaty za wejście do amfiteatru na koncert. Wówczas odpowiadam, przeczytaj ten baner i twierdzę, że ludzie już za wejście zapłacili. "

Ale wg. bannera, sponsorem JEST
BURMISTRZ i RADA MIASTA
Więc- jacy LUDZIE!???

"neandertalski
lipiec 14th, 2006 11:00 4Panie Marku oklaski za komentarz z biletami wstępu:) tymi słowami zamknął Pan myślę skutecznie tę całą rozdętą do wymiarów już absurdalnych, debatę banerową- zdaje się nasz prowincjonalny odpowiednik afery bilboardowej;)
z kolei co do wyboru wyborów, to myślę, ze tzw opozycja, bliżej niesprecyzowana ale szczegolnie aktywna dzieki forum zinfo, jest najlepszym przykładem na to jedynie, że jako nacja koncepcje opozycyjne opieramy zwykle tylko i wyłącznie na negowaniu władzy, niezależnie od tego jaka by ona nie była. mnie to o tyle samego bawi, że ludzie powtarzając to samo np już w trzy czy cztery osoby w jednym wątku, nagle nabierają sami przeświadczenia, ze są głosem ludu i w zwiazku z tym stają na czele jakiejś własnej wirtualnej rewolucji:) przekonanie o ważności własnego głosu dzięki internetowym forum staje sie powoli nasza lokalna patologią, bo jedynym sposobem na ważnosć naszego głosu jest głos przy urnie i tej prostej prawdy nauczyć się ciągle nie jesteśmy w stanie, zamiast tego stwierdzając - oczywiście na forum internetowym - że władza jak zwykle nas okłamuje, okrada, krzywdzi, ciemięży i co tam jeszcze komuś przyjdzie do głowy najgorszego i nikt nie czuje tego, że można stwierdzić krótko: “widzialy gały co wybieraly”
a jest jak Pan mówi, kazdy ma wplyw na swoją władzę, to ludzie ją wybierają sami przy urnach - zwlaszcza w wyborach lokalnych. nie jestem specjalnie miłośnikiem demokracji bo tak naprawdę możliwosci manipulowania tłumem są moim zdaniem zbyt duże, w demokracjach rządzi jednak tłum jako masa, wg mnie idealną sytuacja byłoby gdyby można władzę wybierac nie na drodze wyboru tłumu ale na zasadzie prostych i jasnych procedur biorących pod uwagę po prostu czyjeś kompetencje, predyspozycje lub umiejętnosci, czy też inną wiedzę, jak to sie ma np w przypadku startowanie do pracy w danej firmie czy innych egzaminach na cokolwiek. trzeba się często w zyciu napocic aby mieć prawo kierowac chocby samochodem, natomiast aby rzadzić miastem czy krajem wystarczy obiecac po pięć kilo kiełbasy na jednego wyborcę. moim zdaniem to jest dosyć chore ale poki co nie wyglada na to aby zamiast demokracji mogla zapanować jakas profesjokracja, wg mnie szkoda.
tym bardziej wg mnie powinniśmy się uczyć posługiwać narzedziem jakim są wybory w systemie demokratycznym, każdy ma swoj ważny glos wyborczy - NIE FORUMOWO INTERNETOWY -
nikt nie mówil, ze to będzie proste ale zacząć się w końcu uczyć po prostu musimy, jeżeli samemu sie nie głosuje, pozwala sie głosować innym za nas i żaden jęk internetowy poźniej nie pomoże. "

Trzeci, bo drugi to MW, a pierwszy to MF, tropiciel opozycji na zinfo.....

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

hej masz coś do mnie to może sprecyzuj bo nie sumałem za bardzo Twoich zarzutów?
a tak przy okazji, ze smutkiem stwierdziłem właśnie, ze niestety wypadam z demokracji i nie potrafię głosować na kogokolwiek...
ale jeżeli masz coś do mnie, to czekam na rozwinięcie

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

te złośliwy, sugerujesz, ze jestem Fiedorowiczem :-))))
?
ale Ty "gupi" jesteś ;-)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Ty nie jestes Fiedorowicz ty jsetes faktycznie NEANDERTALCZYK i jak ci z tym dobrze to dobrze ci tak!
P.S. staraj sie pisac wszedzie podobne rzeczy bedzie ci lzej.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jeżeli już to neandertalski, naucz sie czytać dziecko.
a tak przy okazji, nie ja w tym wątku, nawet nie podejrzewam kogos o określoną tożsamość, tylko STWIERDZAM
jeżeli to nie jest gupie to wybacz...
jeżeli uważasz, ze kłamię to powiedz w którym miejscu? jeżeli nie kłamię to o co chodzi?

Tytuł:
obserwator
obserwator

neandertalski pisze:
jeżeli już to neandertalski, naucz sie czytać dziecko.
a tak przy okazji, nie ja w tym wątku, nawet nie podejrzewam kogos o określoną tożsamość, tylko STWIERDZAM
jeżeli to nie jest gupie to wybacz...
jeżeli uważasz, ze kłamię to powiedz w którym miejscu? jeżeli nie kłamię to o co chodzi?

Pogadamy jak zaczniesz zbornie formułować myśli i prezentować swe genialne przemyślenia w skoordynowany sposób za pomocą zdań.
Na razie zupełnie nie rozumiem, co chcesz wygulgotać.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

złośliwy napisał:

Cytuj:
Na razie zupełnie nie rozumiem, co chcesz wygulgotać.

Niestety, ja również w tym jego "słowotoku" nie potrafię odnaleźć sensu!!! :lol:

Tytuł:
pismak
pismak

Zło…śliwy
… może porozmawiamy o paru tematach, ale merytorycznie a nie szyderczo.
Swoją droga powiedz, kogo ty lubisz oprócz siebie, choć tego też nie jestem pewien.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

słuchaj złośliwy, wrzucasz na forum cytat z tego co gdzieś napisałem a na końcu wpadasz na trop szarej sieci czy innej zgorzeleckiej ośmiornicy jak zrozumiałem, jeżeli źle zrozumiałem to mnie popraw a jeżeli zrozumiałem dobrze to pytam raz jeszcze, w jaki to genialny sposób doszedłeś do wniosków które zdecydowałeś się na tym forum objawić światu zakładając specjalny wątek, chyba mialeś jakieś ważne powody?
oczywiście Twoim celem nie było przecież najechanie na mnie prywatnym atakiem, ktorych to przecież tylko ja się dopuszczam na tym forum, gdyby to był niemerytoryczny personalny atak pewnie odezwałoby się tu kilku sprawiedliwych a skoro się nie odzywają rozumiem, ze merytoryczność Twojego wątku jest niepodważalna.
Tylko ja za głupi jestem aby zrozumieć co miałeś na myśli i w związku z tym jeszcze raz jako ten mniej inteligentny zapytuję co autor wątku miał na myśli?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.